Sommerferie og biludlejning i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Sommerferien nærmer sig, og det er tid til at overveje, hvad I skal lave i ferien. Hvorfor ikke leje en bil og udforsk Aalborg og omegn? Byen og dets opland er spækket med seværdigheder, som er skabt til en biltur på landevejene, så I kan få en masse gode oplevelser med jer hjem.

Danmark er et land, som rummer en fantastisk, tusindårig historie og masser af nyere seværdigheder, forlystelser og attraktioner. Hvert år besøger turister fra udlandet vores lille land, men faktisk burde vi selv lidt oftere pakke bilen og køre landet tyndt.

For selv, når du tror, at du har set det meste, så gemmer der sig rundt omkring i landet nogle perler, du slet ikke vidste fandtes. Ikke mindst i Aalborg og opland.

Aalborg Zoo

For Aalborg-novicerne lægger vi ud med de mest berømte og populære attraktioner. Aalborg Zoo er et oplagt besøg for børnefamilierne kun et kvarters kørsel væk fra centrum.

Her kan I se alle de klassiske savannedyr fra elefanter til giraffer og de mere sjældne sydamerikanske bæltedyr og kapivarer. I den zoologiske have kan I også opleve en orangutang fra Borneo og de sjældne asiatiske løver.

KUNSTEN Museum of Modern Art

Eller måske er du mere til kunst? Så kør forbi KUNSTEN Museum of Modern Art, som byder på kunst og kreativitet for hele familien. Museet rummer en fast samling på over 4.000 værker og byder også på skiftende særudstillinger, koncerter og familieudstillinger blandt meget andet.

I løbet af sommerferien er der blandt andet sommerskole, hvor børn mellem 9 og 13 år kan få afprøvet deres kunstnertalenter. Og fra marts til august kan du se Sophia Kalkaus særudstilling Stoffet og ægget, som er en alsidig kunstner, hvis værker bevæger sig mellem drøm og virkelighed.

Aalborg opland

Det er også værd at køre ud og se på nogle af de mange spændende ting, som Aalborgs opland byder på. Med en lejet bil kan du på en nem måde køre ud i Aalborg Fjordland, hvor du for eksempel finder Halkær Mølle Naturcenter.

Her bliver du budt på både udstillinger og aktivitetsdage, og du kan medbringe madpakken og spise i naturskønne omgivelser.

Udstillingerne fortæller om ådalens og møllens historie og natur og afspejler, hvordan livet så ud på disse kanter for ca. 100 år siden. Billeje i Aalborg er i dag heldigvis billigt takket være biludlejningsdatabaser, hvor du kan sammenligne priser og bestille på forhånd.

På den måde er du garanteret de laveste priser, slipper for skjulte skatter og gebyrer, og forsikringer og fri kilometer er ofte inkluderet i prisen.

Eller hvad med et besøg i den gamle købstad Nibe fra ca. 1300-tallet, som i dag har lidt over 5.000 indbyggere. Byen ligger ca. 20 kilometer fra Aalborg og rummer stadig flere historiske levn som de smukke gamle huse og det brostensbelagte torv.

Du kan også se kalkstensmalerierne i Nibe Kirke og høre historierne om Christofferus og Sct. Jørgen og Dragen på en af de mange guidede ture i byen. Sidst men ikke mindst afholder byen årligt Nordjyllands største musikfestival. I år løber den af stablen fra 3.-6. juli og byder på store navne som MØ, Nephew, L.O.C., Nik & Jay, Westlife og Gnags blandt mange andre.

De mindre kendte steder omkring Aalborg

Måske bor du i Aalborg eller omegn eller har været flittig gæst i området. Så kender du måske allerede de mest kendte seværdigheder og trænger til at opleve noget nyt. Prøv for eksempel en tur på Aalborg destilleriet, hvor den kendte danske snaps Rød Aalborg bliver fremstillet.

Destilleriet ligger på C.A. Olesens Gade og hvor der er mulighed for parkering. De giver guidede rundture hver sommer tirsdag og torsdag mellem kl. 10 og 13. Her bliver besøgende vist rundt på fabrikken og får en fornemmelse af, hvordan den kendte akvavit udvikles fra korn til flaske.

Du kan også besøge akvavitmuseet og blive klogere på fremstillingen af snaps og historien bag fabrikkens produkter gennem tiden.

Du kan også lære mere om Aalborg og byens historier gennem en af Det Hem’lige Teaters berømte opførelser. Her er det Aalborg Centrum, som ofte danner rammen om de mange fortællinger, og publikum inddrages i historien.

I august kan du for eksempel se forestillingen Værnepligten, som er en actionfyldt historie, som sætter spørgsmålstegn ved vores opfattelse af, hvad der er rigtig og forkert. Forestillingen egner sig ikke for børn eller dårligt gående.

Når det nu er så billigt og nemt med billeje fra biludlejningsdatabaser som fx billigerebiludlejning.dk , hvorfor så ikke udforsk Aalborg og omegn med bil?