Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommerens fedeste job: Nibe Festival søger nye frivillige

Af Stine Kjølby Christensen

Ingen frivillige, ingen Nibe Festival. Sådan har det alle dage været.

De sidste par år har Nibe Festival – som så mange andre – været ramt af Corona-pandemien, og derfor glæder man sig i år mere end nogensinde, til at byde en helt masse nye (og gamle) frivillige velkommen i Skalskoven.

Igen i år står 4.700 frivillige for at alting spiller, når musikken tændes under bøgetræerne. Her venter opgaver inden for stort set alle kategorier – uanset om du drømmer om at servere mad, tjekke billetter eller stille scener op til koncerterne.

Det kan du læse mere om her.

I jobbet som frivillig arbejder du som udgangspunkt 18 timer – fordelt på tre moduler á seks timer, hvor du har fået tildelt en given funktion på forhånd.

“Det kan være alt fra at lave burgere til at sætte hegn op, barvagter, servicevagter, rengøring eller redaktionelle opgaver.

Det er så mangfoldigt med stort set alle funktioner, og man kan sågar selv melde sig ind på ledige opgaver på vores nye app og jobside for medhjælpere” forklarer Peter Møller Madsen, festivalleder.

Den nye joboversigt kan tilgås via appen ”Nibe-job” eller www.nibejob.dk, hvor du kan danne dig et overblik over alle de ledige tjanser og ansøge om at blive tildelt din drømmefunktion under Nibe Festival 2022.

Sommerens fedeste job: Nibe Festival søger nye frivillige

Masser af fordele ved at være frivillig

Som frivillig på Nibe Festival er du aldrig i tvivl om, at du er værdifuld for hele afviklingen af festivalen. Oveni den frivillige tjans følger nemlig en masse fede fordele, og hvert år planlægges der særlige overraskelser og events til alle dem, der hver dag sørger for at holde festivalhjulene i gang.

En af fordelene er selvfølgelig det medhørende partoutarmbånd, der giver dig adgang til festivalen alle fire dage, så der er rig mulighed for at feste og hygge ved siden af arbejdstimerne.

Du får desuden ubegrænset adgang til Crewpitten, som er et eksklusivt festområde for de frivillige medhjælpere, hvor der afholdes eksklusive koncerter.

“I 2019 gav Suspekt en eksklusiv surprise-koncert for de frivillige.

Her kan jeg huske, at jeg sagde til Emil Simonsen (forsanger i Suspekt, red.), at jeg håbede han kunne se, hvor meget det betød for de frivillige – her var hans svar, at han omvendt håbede, at de frivillige kunne se, hvor meget det betød for dem at kunne optræde for netop Nibe festivals frivillige,” siger festivallederen til MigogAalborg.

Sommerens fedeste job: Nibe Festival søger nye frivillige

Og så har du ikke mindst mulighed for at bo på Crew Campen med alle de andre frivillige – og det er netop her, at frivilligheden – ifølge Peter Møller Madsen – for alvor får lov at blomstre:

“Frivillighed er meget mere end at yde gode oplevelser for vores publikum – det er også et fællesskab, hvor man skaber helt unikke venskaber, som består langt udover festivalen i Skalskoven,” forklarer han.

Den danske frivillighedskultur er helt unik

Selvom Peter Møller Madsen selvfølgelig især drømmer om nye hænder til festivalen, så understreger han og opfordrer også til, at man generelt støtter frivilligheden i foreningslivet – og ikke kun på Nibe Festival.

“Danmarks frivillighedskultur er noget, som vi virkelig kan prale af ude i verden. I andre lande er rigtig meget kommercialiseret, mens danskerne virkelig er gode til at give et menneskeligt bidrag, hvor de kan.

Det skal vi huske at værne om, for som frivillig er man virkelig med til at løfte oplevelser som både kultur- og foreningsbruger,” forklarer han og slutter:

“Derfor vil jeg afslutningsvis blot bringe en generel appel til, at man bliver frivillig på Nibe Festival, hvis man gerne vil føje nye venskaber til vennelisten og ikke mindst drømmer om at skabe masse uforglemmelige oplevelser!”

Lyder et par dage som frivillig på Danmarks fedeste festival som noget for dig, så send din ansøgning her.