Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommer på Café Lindholm: Smørrebrødsbuffet og lækre frokostretter

Af Emil Kjær Jørgensen

Der findes mange smukke steder i og omkring Aalborg.

Men der er ikke meget, der slår historiske Lindholm Høje, kun cirka 10 minutters kørsel fra centrum, hvor du både kan opleve skøn natur, historiens vingesus og gastronomiske lækkerier tilsat en af byens vildeste udsigter.

Har du endnu ikke besøgt Lindholm Høje i Nørresundby, har du en stor oplevelse til gode.

Her finder du en af – ikke bare Aalborgs – men landets mest unikke fortidsminder i form af de helt særlige grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden.

Tilknyttet området og det fantastiske museum, Lindholm Høje Museet, finder du også Café Lindholm, der siden maj 2021 har været under ledelse af Henrik Mouritzen.

Henrik har arbejdet på anerkendte restauranter i både ind- og udland. Han har blandt andet haft en populær fiske- og skaldyrsrestaurant på Læsø, og så havde havde han også stor succes med take away-konceptet ‘Mouritzens Mad’ i Vejgaard.

“Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis jeg skulle åbne en restaurant igen, så skulle det først og fremmest være et sted med smukke omgivelser.

Det bliver jo ikke bedre end her ved Lindholm Høje. Jeg er forelsket i det her sted. Så kort og godt kan det siges,” fortæller Henrik Mouritzen.

En bragende succes på toppen af Nørresundby

Og gæsterne er lige så forelskede i den mad og de oplevelser, som Café Lindholm tilbyder under Henriks ledelse.

Café Lindholm er en frokostrestaurant, der følger museets åbningstider, og har derfor åbent tirsdag – søndag fra kl. 10-17.

Her kan gæsterne sætte tænderne i alt lige fra lækker brunch (også vegetarisk og vegansk), smørrebrød, Lindholmsbræt med udsøgt tapas, stjerneskud, steak bearnaise, salater, fremragende desserter og så nyheden Skaldyrsfad, hvor du kan mæske sig i alle de lækkerier, som havet og fjorden byder på inklusiv en flaske kold rosé.

Derudover er Café Lindholm stedet, hvor man “bare” kan nyde en friskbrygget kop kaffe, en is, et stykke friskbagt kage eller en velskænket fadøl med udsigt over Nørresundby og Aalborg.

“Vi er blæst bagover over over den modtagelse, vi har fået her godt et år efter åbningen. Det har været over al forventning, og vi er simpelthen så taknemmelige for alle de pæne ord, som gæsterne giver os,” siger Henrik.

Smørrebrødsbuffet og gourmetaftener

En anden særlig grund til Café Lindholms store succes er deres knivskarpe koncepter, som nordjyderne har labbet i sig.

Et af de tiltag er caféens smørrebrødbuffet, der er gået som … varmt brød.

Den sidste søndag i hver måned, kan du slå dig løs i hele otte forskellige lækre varianter af hjemmelavet smørrebrød – og så får du oven i købet lidt lækker kage med i prisen.

“Vi vidste godt, at nordjyderne elsker smørrebrød, men vi har alligevel været overraskede over, hvor populær buffeten er.

Sidste gang endte vi med 7500 på venteliste, selvom vi ellers kan huse cirka 120 spisende indenfor og 40 udenfor,” fortæller Henrik.

Buffeten har åbent fra 12.00  – 16.00, og prisen er 199 kr. pr person (børn til og med 8 år: halv pris).

Smørrebrødsbuffeten har åbent på følgende datoer denne sommer:

  • 31. juli
  • 28. august
  • 25. september
  • 30. oktober

OBS: Bordbestilling nødvendig på telefon 99317441 kl. 10.00 – 17.00 (mandag lukket) eller på mail info@cafelindholm.dk.

Fire timer med gourmetmad og fri bar – JA TAK!

En anden bragende succes er Gourmetaften med fri vinbar, som afholdes på udvalgte dage i løbet af året.

På grund af selskaber og en travl sommer, er der lige nu kun én aften i kalenderen inden for nærmeste fremtid (fredag d. 2. september), men det bliver til gengæld også et brag af en aften.

Konceptet er helt ligetil.

“Man skal bare afsætte fire timer, og så vi sørger for resten,” siger Henrik med et grin.

Alt er inkluderet i prisen på de 599 kr. Lige fra lækker gourmetmenu til udvalgte vine, te, avec og sødt til kaffen.

“Der er ikke noget specielt fornemt over aftenerne. Fokus er på en aften med høj kvalitet på tallerknen og så en hyggelig og uformel stemning.”

Du bestiller plads til Gourmetaften lige her.

Til både smørrebrødsbuffet og gourmetaftenerne spiser man ved langborde under Social Dining-konceptet.

“Selvom gæsterne er lidt skeptiske i starten, når de skal sidde til bords med fremmede, så har vi virkelig fået virkelig god feedback på det, og efter få minutter går snakken lystigt ved bordene,” siger Henrik.

Hold dit næste selskab eller møde på caféen

Udover lækker frokost, overdådige smørrebrødbuffeter og særlige gourmetaftener, kan du også holde dit næste selskab på Café Lindholm.

Der er plads til hele 120 gæster i selskabslokalet, og her kan du holde alt lige fra fødselsdag til konfirmation, firmafest og bryllup med en af byens bedste fotospots lige udenfor døren.

Du kan også holde dit næste møde eller konference på Café Lindholm.

De har blandt andet et flot auditorium/mødelokale, hvor der kan holdes oplæg, mens Henrik og co. sørger for, at der ikke mangler hverken vådt eller tørt i løbet af dagen.

“Vi har flere og flere virksomheder, der også bare kommer på caféen og holder et uformelt forretningsmøde. Vi har sågar flere firmaer, der kommer fast et par gange om ugen,” forklarer Henrik.

Læs mere om mulighederne for møder/konferencer her.

Hvad: Sommer på Café Lindholm
Hvor: Lindholm Høje, Nørresundby
Hvornår: Tirsdag – søndag fra kl. 10-17.
Parkering: GRATIS lige uden for døren.

Du finder mere info om Café Lindholm her.