Sommer og 70.000 deltagere: Bliver det vildeste karneval i Aalborg nogensinde

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Af Michael Qureshi

Vejrguderne varsler en hed sommerdag i morgen lørdag den 27. maj, når Aalborg Karneval løber af stablen.

Så forudsætningerne for en fed festdag er på plads i forhold til vejret, og så lover arrangørerne Aalborg Karneval, at det bliver et historisk karneval.

“Jeg tør godt at love, at det bliver det fedeste karneval til dato,” lyder det fra Kresten Thomsen, chef for Aalborg Karneval, til MigogAalborg.

Det er noget af et løfte, når man tænker på, at karneval har eksisteret i 34 år siden 1983. Men der er lagt mange kræfter i at skabe noget helt unik i både paraden og i Kildeparken.

“Under paraden kommer vi til at have konfetti-tårne, og vi får de her enorme blækspruttearme, som bliver en helt vild oplevelse at se. Dem der kommer til at gå i paraden og kommer i Kildeparken, de får en oplevelse for livet,” forklarer Kresten Thomsen.

I Kildeparken er der også lagt op til en vild fest.

“Vores store skumfest i Kildeparken bliver noget af en attraktion, når man ser på vejret. Musisk er der også lagt op til en fed oplevelse, og vi kan også mærke på de beskeder vi får, at vores gæster glæder sig helt vildt,” forklarer Kresten Thomsen.

Sommervejret bliver fantastisk, men kommer også til at give nogle udfordringer.

“Det er klart, at det er 100 gange bedre end 12 grader og hagl. Men det varme vejr kommer også til at give nogle udfordringer. Vi opfordrer virkelig folk til at huske at drikke masser af vand, for de skal helst ikke ligge og stege i solen. Så jeg forventer, at vi kommer til at sælge rigtig meget vand,” siger Kresten Thomsen.

Han forventer sidste års deltagerniveau på 70.000 i paraden og omkring 40.000 i Kildeparken i løbet af dagen. Men det høje deltagerantal gør også Aalborg Karneval interessant for de store landsdækkende medier.

Karneval er et hit hvert år, uanset vejret. Foto: Aalborg Karnevals Facebook-side

Blandt andet løb et Facebook-rygte løbsk, som mx.dk også var med til at køre op. Det var et falsk rygte omkring et planlagt terroranslag mod karneval.

“Det var vi selvfølgelig ret trætte af, for det havde ingen hold i virkeligheden, men det blev kørt ret meget op i visse medier. Men politiet har meldt klart ud, at der er ingen grund til ekstra bekymring. Helt generelt vil jeg selvfølgelig gerne understrege, at vi tager vores gæsters sikkerhed meget alvorligt og er meget opmærksomme. Men vi satser på, at det bliver en rigtig fantastisk dag,” siger Kresten Thomsen.

Du kan se hele programmet på Aalborg Karneval her

Vestre Fjordpark åbner snart: Se de første billeder fra det nye friluftsbad

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.