Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“Der var engang en torsdag aften, hvor MigogAaalborg begav sig ud på en seriøs byvandring i den gode sags tjeneste.”

Sådan begynder historien om den aften, hvor vi satte os for at udarbejde en cocktail-guide til vores læsere.

Højt niveau og store ambitioner

De seneste år er Aalborg virkelig kommet efter det, når vi snakker om niveauet på cocktails. Det er ikke længere nok, at alkoholprocenten er høj, og pynten er pragende.

Ambitionsniveauet er højt – og det kan både ses og smages.

Vi udarbejdede på forhånd en rute, som vi mente, kom vidt omkring i byen. Uanset hvilken smag man har, og hvad man ellers kommer for.

I samarbejde med barerne forsøgte vi at udvælge et par signaturdrinks, som de hver især var særligt stolte af.

På trods af kun fem stop på ruten lykkedes det alligevel at få serveret intet mindre end 24 cocktails; hvilket vel bare viser, at der ikke er mangel på gode valgmuligheder, når man vil have en lækker én af slagsen!

Helmuth Bar & Kitchen, Boulevarden 28

Der var slet ingen tvivl om, da vi planlagde vores cocktail-rute, at Helmuth skulle være første stop.

På Helmuth møder man et crossover-koncept, som ikke ses magen til andre steder i byen. Her shaker bartenderen drinks i lange baner, imens tjeneren suser forbi med hjemmelavede pizzaer og snacks.

Udover at have et bredt udvalg af vin, champagne og øl så er Helmuth især kendt for deres udsøgte og spændende cocktails, som alle er udviklet specielt til baren.

The Boulevard og Helmuth.

Her fik vi serveret The Boulevard og Helmuth, som er to af Helmuths bedst solgte cocktails.

The Boulevard: Absolut Vanilla, Cherry Herring, Passoa Passion, sukkersirup, citron og tranebær

Helmuth: Absolut Vodka, kiwi, lime, mynte, sukkersirup, gingerbeer

Begge cocktails var helt utroligt lækre! Man kunne virkelig smage, at der er kræset for detaljerne og tænkt over sammensætningen af ingredienser.

Dog vil vi især gerne fremhæve Helmuth, som med sin overraskende og friske eftersmag af ingefærøl fik vores hjerter til at banke en ekstra gang: Godkendt!

Se resten af cocktailkortet her.

Den Nordiske Ambassade, Jomfru Ane Gade 9

Ærligt talt: Her vidste vi slet ikke, hvad vi skulle forvente.

Den Nordiske Ambassade er splinterny på stammen af barer i Gaden, men har fra start gjort sig bemærket med deres stærke koncept.

Cocktail-kortet byder på 10 valgmuligheder – 8 af dem er lavet på snaps(!).

Allerede her ringede alarmklokkerne for de af os, som måske har været lidt for ivrige efter snapseflasken ved højtiderne.

Men al vores tvivl blev gjort til skamme.

Odins Morgenkaffe: Vodka, Aalborg Basis kaffesnaps, sukkersirup, sødmælk.

Med hjælp fra en konsulent er det lykkedes dem at skabe den helt rigtige kombination af ingredienser, og pludselig virker snapsen slet ikke så farlig.

Da stedet stadig er meget nyt, var det selvfølgelig svært at udvælge en signaturdrink. Vi endte derfor med at få serveret hele fem af slagsen.

Alle var fantastisk gode, men vi vil især fremhæve to af dem:

Odins Morgenkaffe: Vodka, Aalborg Basis kaffesnaps, sukkersirup, sødmælk (Must try! Du bliver overrasket!)

Elverpigens Nektar: Vodka, æblejuice, hyldeblomst, danskvand

To gode bud på kommende signaturdrinks – med og uden snaps!

Se resten af cocktailkortet her.

Konrad, Jomfru Ane Gade 9

Selvom det tit går op i hat og briller i Jomfru Ane Gade med shots og fadøl i lange baner, så er det også muligt at finde et sted, hvor man kan nyde en eksklusiv cocktail.

Konrad er stedet, hvor du både kan nyde en enkelt cocktail i de bløde sofaer og danse til de største hits til langt ud på natten.

Zombie: Havana 3 års rom, Havana 7 års rom, Abrikos Brandy, Wray & Nephew Overproof Rom, Grenadine, passionspuré, lime, orgeat mandelsirup, ananasjuice

Vi fik på de guldbelagte borde serveret en Espresso Martini og en Zombie – Konrads absolutte best-sellers.

Espresso Martini: Smirnoff Vodka, Kahlua, espresso, sukkersirup, kaffebønner

Zombie: Havana 3 års rom, Havana 7 års rom, Abrikos Brandy, Wray & Nephew Overproof Rom, Grenadine, passionspuré, lime, Orgeat mandelsirup, ananasjuice

Vi var især begejstrede over Zombie, som på trods af sit store indhold af rom, gled direkte ned, som et glas saftevand!

Det er endnu ikke muligt at vælge sine drinks hjemmefra, men til gengæld har Konrad – som det eneste sted på ruten – et omfattende menukort, som er opdelt efter smag: Friske, søde, stærke, klassiske osv.

Det burde altså ikke være noget problem at vælge den rigtige, uanset hvor mange Zombies man har kørt ned inden: Plus point!

Café Vesterå, Vesterå 4

I dagstimerne er Café Vesterå én af byens mest populære spisesteder – deres burger løb tilmed af med en andenplads, da Gastromand kårede Byens Bedste Burger. Men det er ikke det eneste, som Vesterå er gode til.

Når mørket falder på, forvandles caféen til en ultrahot natklub, hvor tonerne fra den elektroniske musik og synet af de farvestrålende cocktails får det til at glitre for øjnene af ren og skær begejstring.

Mojito, Cosmopolitan og Miami Heat.

Vesterå har man specialiseret sig inden for de klassiske drinks.

Også her var det svært at vælge signaturdrinks – for det betyder jo, at man skal vælge nogle fra!

Vi endte dog med at sætte sugerøret i en Mojito, Cosmopolitan og Miami Heat – sidstnævnte en ægte Vesterå-klassiker, da de var de første til at introducere cocktailen for Aalborg.

Mojito: Havana Club 3 años, limeskiver, mynteblade, rørsukker, sprite

Cosmopolitan: Absolut vodka, triple sec, limejuice, kirsebærjuice

Miami Heat: Havana Club 3 años, appelsinskiver, rørsukker, mangolikør, limejuice, lemon soda, grenadine

Der er ikke så meget at sige; andet end at hver eneste dråbe blev drukket med stor velbehag. Vesterå ved, hvad de laver – og det kan smages!

Se resten af cocktailkortet her.

Zwei Grosse Bier Bar, Jomfru Ane Gade 10

Ganske vist er Zwei Grosse Bier Bar mest af alt kendt for store fadøl og jægerbombs på bedste afterski-manér, men er du til schlagermusik, dans på bordene og (KÆMPE)store drinks, så er bier baren alligevel en ret god destination på en festlig aften.

Derudover har Zwei Grosse også for nyligt sørget for, at vi ikke behøver at nøjes med at feste fra torsdag til lørdag. Hele sommeren spiller live-musikken nemlig allerede fra om onsdagen, så der er rig mulighed for at kigge forbi.

Placeret i varmelampernes skær med udsigt til Aalborgs mest festlige og pulserende gade, fik vi serveret to af Zwei Grosses mest populære drinks: Astronaut og Schi-wasser.

Det første der slår én, er størrelsen! For her er der virkelig ikke sparet på dråberne – men det klager vi ikke over.

Det næste er den ikoniske Astronaut-is, som pynter på toppen af drinken.

Med Zwei Grosse som sidste destination på cocktail-ruten var promillen på dette tidspunkt på sådan et stadie, at det nærmest var som at se stjernen på toppen af juletræet (Oh tannenbaum, oh tannenbaum!).

Smagen er heller ikke sådan lige at glemme – og faktisk smager den stort set, som den ser ud: Frisk, festlig og med barndommens uskyldige smag af lemonade på pind. Lækkert!

Astronaut: Gordons Gin, Passoa, Monin Grenadine, Monin Lime Juice, Schweppes Lemon, Astronaut-is

Schi-wasser: En “hemmelig” drink, som ikke er repræsenteret på menukortet. Det skal dog ikke afholde dig fra at bestille den. Men tør du?

Og her sluttede ruten på første udgave af vores cocktail-guide. Men med den fart Aalborg har på, så er det slet ikke usandsynligt, at der kommer en efterfølger. Indtil da: Skål – og god sommer!

Sjovt stunt: SACKit højtalere imponerer på Havnefronten

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Aalborg-virksomheden SACKit er inde i en rivende udvikling.

Deres produkter bliver taget godt imod i både Danmark og i det øvrige Europa. Deres satsning på trådløse højtalere har i den grad også øget opmærksomheden omkring SACKit.

De startede med den helt lille WOOFit, som var den lille højtaler, man kunne have med på farten. Så kom den lidt større MOVEit højtaler, som kan kobles på både Bluetooth og Wifi, og den har fået en fremragende modtagelse.

Minihøjtaler ser ud til at blive stor succes

Senest har man så lanceret mini-højtaleren WOOFit Go, som ser ud til at blive en stor succes.

Især fordi den flotte højtaler med det elegante design kan spille i stereo med et andet par. Derudover kan den også tåle vand, så man kan have den i badeværelset eller med til poolen, hvis man er på ferie.

Der har også været flere anmeldelser af de nye højtalere;

“Vi tog soundtracket til Le Grand Bleu med Eric Serra, og spillede også Andreas Vollenweider’s Bella Donna. Og når man tænker på højttalerens størelse, så klarede den det fint. Især når man tænker på at højttaleren ikke vejer mere end 180 gram, og let kan ligge i en rejsekuffert.”

Således skrev recordere.dk i deres anmeldelse.

Flot skandinavisk design

“WOOFit GO er en kompakt Bluetooth højttaler i et flot skandinavisk design med en glimrende lyd. Der hvor den virkelig vinder, er hvis man har to og laver et stereo-par, så får man en virkelig god lydoplevelse. Dog stadig uden den dybe bas, men det er også begrænset hvor meget bas man kan få fra en højttaler i den størrelse.”

Skriver e-reviews.dk.

SACKit lavede også et sjovt reklame-stunt på Havnefronten i Aalborg, hvor de afspillede musik for en række aalborgensere. Til sidst afslørede de så, at lyden kom fra de to små WOOFit Go højtalere.

KONKURRENCE

Du kan nu vinde et par WOOFit Go højtalere. Vi udlodder 2 x 2 af disse højtalere.

Du skal like Facebook-opslaget (klik her)
Følge MigogAalborg på Facebook
Skrive hvilken af nedenstående farver du ønsker sættet i. Du kan vælge mellem Black eller Dusty Blue i Front.

Du kan selvfølgelig også bare gå ind og bestille dine højtalere her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet