ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Af Stine Kjølby Christensen

“Der var engang en torsdag aften, hvor MigogAaalborg begav sig ud på en seriøs byvandring i den gode sags tjeneste.”

Sådan begynder historien om den aften, hvor vi satte os for at udarbejde en cocktail-guide til vores læsere.

Højt niveau og store ambitioner

De seneste år er Aalborg virkelig kommet efter det, når vi snakker om niveauet på cocktails. Det er ikke længere nok, at alkoholprocenten er høj, og pynten er pragende.

Ambitionsniveauet er højt – og det kan både ses og smages.

Vi udarbejdede på forhånd en rute, som vi mente, kom vidt omkring i byen. Uanset hvilken smag man har, og hvad man ellers kommer for.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

I samarbejde med barerne forsøgte vi at udvælge et par signaturdrinks, som de hver især var særligt stolte af.

På trods af kun fem stop på ruten lykkedes det alligevel at få serveret intet mindre end 24 cocktails; hvilket vel bare viser, at der ikke er mangel på gode valgmuligheder, når man vil have en lækker én af slagsen!

Helmuth Bar & Kitchen, Boulevarden 28

Der var slet ingen tvivl om, da vi planlagde vores cocktail-rute, at Helmuth skulle være første stop.

På Helmuth møder man et crossover-koncept, som ikke ses magen til andre steder i byen. Her shaker bartenderen drinks i lange baner, imens tjeneren suser forbi med hjemmelavede pizzaer og snacks.

Udover at have et bredt udvalg af vin, champagne og øl så er Helmuth især kendt for deres udsøgte og spændende cocktails, som alle er udviklet specielt til baren.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage
The Boulevard og Helmuth.

Her fik vi serveret The Boulevard og Helmuth, som er to af Helmuths bedst solgte cocktails.

The Boulevard: Absolut Vanilla, Cherry Herring, Passoa Passion, sukkersirup, citron og tranebær

Helmuth: Absolut Vodka, kiwi, lime, mynte, sukkersirup, gingerbeer

Begge cocktails var helt utroligt lækre! Man kunne virkelig smage, at der er kræset for detaljerne og tænkt over sammensætningen af ingredienser.

Dog vil vi især gerne fremhæve Helmuth, som med sin overraskende og friske eftersmag af ingefærøl fik vores hjerter til at banke en ekstra gang: Godkendt!

Se resten af cocktailkortet her.

Den Nordiske Ambassade, Jomfru Ane Gade 9

Ærligt talt: Her vidste vi slet ikke, hvad vi skulle forvente.

Den Nordiske Ambassade er splinterny på stammen af barer i Gaden, men har fra start gjort sig bemærket med deres stærke koncept.

Cocktail-kortet byder på 10 valgmuligheder – 8 af dem er lavet på snaps(!).

Allerede her ringede alarmklokkerne for de af os, som måske har været lidt for ivrige efter snapseflasken ved højtiderne.

Men al vores tvivl blev gjort til skamme.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage
Odins Morgenkaffe: Vodka, Aalborg Basis kaffesnaps, sukkersirup, sødmælk.

Med hjælp fra en konsulent er det lykkedes dem at skabe den helt rigtige kombination af ingredienser, og pludselig virker snapsen slet ikke så farlig.

Da stedet stadig er meget nyt, var det selvfølgelig svært at udvælge en signaturdrink. Vi endte derfor med at få serveret hele fem af slagsen.

Alle var fantastisk gode, men vi vil især fremhæve to af dem:

Odins Morgenkaffe: Vodka, Aalborg Basis kaffesnaps, sukkersirup, sødmælk (Must try! Du bliver overrasket!)

Elverpigens Nektar: Vodka, æblejuice, hyldeblomst, danskvand

To gode bud på kommende signaturdrinks – med og uden snaps!

Se resten af cocktailkortet her.

Konrad, Jomfru Ane Gade 9

Selvom det tit går op i hat og briller i Jomfru Ane Gade med shots og fadøl i lange baner, så er det også muligt at finde et sted, hvor man kan nyde en eksklusiv cocktail.

Konrad er stedet, hvor du både kan nyde en enkelt cocktail i de bløde sofaer og danse til de største hits til langt ud på natten.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage
Zombie: Havana 3 års rom, Havana 7 års rom, Abrikos Brandy, Wray & Nephew Overproof Rom, Grenadine, passionspuré, lime, orgeat mandelsirup, ananasjuice

Vi fik på de guldbelagte borde serveret en Espresso Martini og en Zombie – Konrads absolutte best-sellers.

Espresso Martini: Smirnoff Vodka, Kahlua, espresso, sukkersirup, kaffebønner

Zombie: Havana 3 års rom, Havana 7 års rom, Abrikos Brandy, Wray & Nephew Overproof Rom, Grenadine, passionspuré, lime, Orgeat mandelsirup, ananasjuice

Vi var især begejstrede over Zombie, som på trods af sit store indhold af rom, gled direkte ned, som et glas saftevand!

Det er endnu ikke muligt at vælge sine drinks hjemmefra, men til gengæld har Konrad – som det eneste sted på ruten – et omfattende menukort, som er opdelt efter smag: Friske, søde, stærke, klassiske osv.

Det burde altså ikke være noget problem at vælge den rigtige, uanset hvor mange Zombies man har kørt ned inden: Plus point!

Café Vesterå, Vesterå 4

I dagstimerne er Café Vesterå én af byens mest populære spisesteder – deres burger løb tilmed af med en andenplads, da Gastromand kårede Byens Bedste Burger. Men det er ikke det eneste, som Vesterå er gode til.

Når mørket falder på, forvandles caféen til en ultrahot natklub, hvor tonerne fra den elektroniske musik og synet af de farvestrålende cocktails får det til at glitre for øjnene af ren og skær begejstring.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage
Mojito, Cosmopolitan og Miami Heat.

Vesterå har man specialiseret sig inden for de klassiske drinks.

Også her var det svært at vælge signaturdrinks – for det betyder jo, at man skal vælge nogle fra!

Vi endte dog med at sætte sugerøret i en Mojito, Cosmopolitan og Miami Heat – sidstnævnte en ægte Vesterå-klassiker, da de var de første til at introducere cocktailen for Aalborg.

Mojito: Havana Club 3 años, limeskiver, mynteblade, rørsukker, sprite

Cosmopolitan: Absolut vodka, triple sec, limejuice, kirsebærjuice

Miami Heat: Havana Club 3 años, appelsinskiver, rørsukker, mangolikør, limejuice, lemon soda, grenadine

Der er ikke så meget at sige; andet end at hver eneste dråbe blev drukket med stor velbehag. Vesterå ved, hvad de laver – og det kan smages!

Se resten af cocktailkortet her.

Zwei Grosse Bier Bar, Jomfru Ane Gade 10

Ganske vist er Zwei Grosse Bier Bar mest af alt kendt for store fadøl og jægerbombs på bedste afterski-manér, men er du til schlagermusik, dans på bordene og (KÆMPE)store drinks, så er bier baren alligevel en ret god destination på en festlig aften.

Derudover har Zwei Grosse også for nyligt sørget for, at vi ikke behøver at nøjes med at feste fra torsdag til lørdag. Hele sommeren spiller live-musikken nemlig allerede fra om onsdagen, så der er rig mulighed for at kigge forbi.

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Placeret i varmelampernes skær med udsigt til Aalborgs mest festlige og pulserende gade, fik vi serveret to af Zwei Grosses mest populære drinks: Astronaut og Schi-wasser.

Det første der slår én, er størrelsen! For her er der virkelig ikke sparet på dråberne – men det klager vi ikke over.

Det næste er den ikoniske Astronaut-is, som pynter på toppen af drinken.

Med Zwei Grosse som sidste destination på cocktail-ruten var promillen på dette tidspunkt på sådan et stadie, at det nærmest var som at se stjernen på toppen af juletræet (Oh tannenbaum, oh tannenbaum!).

Sommer i Aalborg: Disse cocktails skal du smage

Smagen er heller ikke sådan lige at glemme – og faktisk smager den stort set, som den ser ud: Frisk, festlig og med barndommens uskyldige smag af lemonade på pind. Lækkert!

Astronaut: Gordons Gin, Passoa, Monin Grenadine, Monin Lime Juice, Schweppes Lemon, Astronaut-is

Schi-wasser: En “hemmelig” drink, som ikke er repræsenteret på menukortet. Det skal dog ikke afholde dig fra at bestille den. Men tør du?

Og her sluttede ruten på første udgave af vores cocktail-guide. Men med den fart Aalborg har på, så er det slet ikke usandsynligt, at der kommer en efterfølger. Indtil da: Skål – og god sommer!

Del artikel