Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som et mini-OL: DM-ugen sparkes i gang med gratis åbningsceremoni

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto / Foto: AaB
Arkivfoto / Foto: AaB

Fanzone, musik, åbningsseance, kulturministerens idrætspris og pokalfinalen i kvindefodbold. Helt gratis!

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men det er ikke desto mindre, hvad vi kan se frem til når Danmarks Idrætsforbund, DBU og Spar Nord Fonden inviterer dig, familien og vennerne på Aalborg Stadion til DM-ugens officielle åbning onsdag d. 21. juni.

Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Det kan vi se frem til

Der bliver fuld fart på Aalborg Stadion, når DM-ugen officielt sparkes i gang onsdag d. 21. juni.

Først med en stor fanzone med aktiviteter for hele familien, derefter den officielle åbning med musik af Jimilian, uddeling af Kulturministerens Idrætspris og efterfølgende finalen i Gjensidige Kvindepokalen.

Hos DBU ser man frem til at give alle mulighed for at se det bedste af dansk kvindefodbold og samtidig være en del af startskuddet til DM-ugen 2023:

Som et mini-OL: DM-ugen sparkes i gang med gratis åbningsceremoni

”At Kvindepokalfinalen får lov til at åbne hele DM-ugen er glædeligt for både pokalfinalen og DM-ugen, og jeg ser frem til, at dansk kvindefodbold viser sig frem fra sin bedste side og på den måde starter ugen i Aalborg med et ordentligt brag,” siger Mette Bach, medlem af DBU’s bestyrelse.

Fortuna Hjørring er forsvarende pokalmestre, efter at de sidste år vandt titlen foran FC Thy-Thisted Q. FC Nordsjælland vandt til gengæld pokalen i 2020.

Spar Nord Fonden inviterer alle DM-ugens frivillige

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Boldspil-Union (DBU) – og ikke mindst med Spar Nord Fonden, der har gjort det muligt at invitere publikum gratis på stadion. Derudover har Spar Nord Fonden givet en særlig invitation til DM-ugens frivillige, der også bydes på lidt til ganen:

”Med åbningsceremonien skulle vi gerne få sparket DM-ugen rigtig godt i gang. Vi samler hele Aalborg til fodbold og koncert – og derudover ønsker vi at give ugens mange frivillige kræfter en særlig plads. Deres indsats er helt afgørende for afviklingen af danmarksmesterskaberne, og mange gør også et stort stykke arbejde hjemme i lokalforeningerne. Dén indsats vil vi gerne bakke op om,” lyder det fra fondsdirektør Bo Uggerhøj.

Og det glæder DIF’s formand, Hans Natorp, at der er mulighed for at tilbyde publikum og de frivillige denne oplevelse.

”Det er helt unikt, at vi kan invitere alle indenfor til en så festlig begivenhed, der inkluderer alt fra underholdning, musik, prisuddeling og kvindefodbold fra øverste hylde. Vi sender en stor tak til Spar Nord Fonden for at støtte DM-ugen også i denne sammenhæng, og vi håber på, at rigtig mange har lyst til at tage del i festlighederne og være med til at sparke DM-ugen i gang med manér,” lyder det fra Hans Natorp.

Arrangementet åbnes med en fanzone allerede kl. 15.30 og afsluttes med Gjensidige Kvindepokalen.

Program for åbningen:

 • 15.30: Fanzonen åbner foran Aalborg Stadion
 • 17.10-17.30: Mød det danske kvindelandshold i fodbold
 • 17.15: Indgangene til Stadion åbner
 • Ca. 17.45: Jimilian optræder på Aalborg Stadion
 • Ca. 18.00: Velkomst
 • Ca. 18.15: Uddeling af Kulturministerens Idrætspris
 • Ca. 18.25: Kampbolden ankommer
 • 18.30: Gjensidige Kvindepokalen: FC Nordsjælland – Fortuna Hjørring
 • Ca. 19.25: L.I.G.A. optræder i pausen
 • Ca. 20.30: Tak for i dag (såfremt kampen afgøres i ordinær spilletid)

Gratis adgang til festlighederne

Ud over fanzone og pokalfinale kan tilskuere også se frem til musikalske optrædener af Jimilian og L.I.G.A., som vil underholde i henholdsvis åbningsseancen og i pokalfinalens pause. Kort før kampstart vil kulturminister Jakob Engel-Schmidt uddele Kulturministerens Idrætspris foran et forhåbentligt velbesøgt Aalborg Stadion.

Der er således lagt op til en festlig eftermiddag og aften på Aalborg Stadion, og du er inviteret med! Der er gratis adgang for alle, så længe man på forhånd har hentet en billet – og så længe der er ledige sæder på stadion.

Billetten er gratis og kan hentes i DM-ugens app eller direkte på dette link. Download DM-ugens app i din appstore ved at søge på DM-ugen.

Fakta om DM-ugen

 • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
 • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
 • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 35 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.
 • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
 • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
 • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
 • Se mere på www.dmugen.dk

Del artikel

Andre læser også