Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Solgt i maj: Her er årets dyreste huskøb i Aalborg

Af Redaktionen
Foto: Boliga
Foto: Boliga

Tæt på 60 millioner kroner eller under de to.

Det er ikke småører, som adskiller de beløb, som har skiftet hænder for at sikre sig nøglerne til “nabolagets dyreste hus” her i 2020.

Ifølge tal fra Boliga.dk – der viser de dyreste solgte villaer i hver og en af de danske kommuner – er der nemlig over 50 millioner kroners forskel på den største handel i den dyreste og billigste kommune.

Ikke overraskende er det i en kommune nord for København – i det såkaldte Whiskybælte – at den største af de dyre handler indtil videre i år har fundet sted.

Knap 60 mio. kr. for nybygget hus på Vedbæk Strandvej

Her blev der nemlig udvekslet intet mindre end 57,5 millioner kroner for et 482 kvadratmeter stort nybygget hus på Vedbæk Strandvej i Rudersdal Kommune.

Der er da også et stykke ned til den næste kommune på listen; Helsingør, hvor den største handel i år er en udsigtsvilla ved vandet i Espergærde, der er blevet solgt for 38,5 millioner kroner.

I den anden ende af spektret – og mange kilometer væk – er der kommuner, hvor den dyreste handel ligger på omkring to millioner. Det er de to ø-kommuner Læsø og Ærø, hvor de to dyreste huse er solgt for henholdsvis 1,85 og 2,16 millioner kroner.

Dyreste huskøb i Aalborg

Boliga har også fundet det dyreste huskøb hidtil i Aalborg i 2020. Handlen fandt sted i maj, og det er “naturligvis” på en af de dyreste adresser i hele Aalborg Kommune.

Der er tale om adressen Constancevej 9 i Indre Hasseris. Her blevet huset på hele 382 kvadratmeter handlet for 9.400000 kr.

Det giver en kvadratmeterpris på 24.607 kr.

Det er vigtigt i den forbindelse at understrege, at Boliga har opgjort de dyreste villaer, der har været udbudt offentligt til salg og er solgt i almindelig fri handel i 2020 fordelt på kommuner.

Liebhavermarked på tværs af landet

Selvom der altså er mange millioner kroners forskel på, hvad de dyreste huse bliver handlet for alt efter, hvilken kommune man ser på, så er der som sådan ikke den store forskel på tværs af landsdelene, når man skal sælge en af områdernes dyre villaer.

Det fortæller ejendomsmægler Hans Lilienhoff fra den landsdækkende liebhaverkæde LILIENHOFF:

“Det handler om at finde den rigtige køber i en skare, der som regel er lidt mindre, når det gælder liebhaveri. Nogle gange går det rigtig stærkt – andre gange tager det lidt længere tid,” siger han til Boliga.dk.

Priser på et helt andet niveau

“Dog skal det geografiske søgeområde ofte spredes ud, hvis man for eksempel skal finde en køber til et dyrt hus  i Vestjylland modsat byer som Vedbæk nord for København, hvor det ofte er en lokal køber.

Her er priserne så også på et helt andet niveau, som de skal have råd til at betale,” siger Hans Lilienhoff.

I hele 20 af landets kommuner har de dyreste hushandler sneget sig op ottecifrede beløb. Af de kommuner har for eksempel Gladsaxe og Randers netop lige krydset den magiske milliongrænse med hussalg for lige over ti millioner kroner.

Se de dyreste hushandler hidtil i 2020 i alle kommuner her

Del artikel

Andre læser også