Solbriller lavet af genbrugsplast

Skrevet af: Redaktionen

Vi har sikkert alle set de forfærdelige billeder af små øer af plastik, som flyder rundt i vores have. Alt den plast er skadelig for både miljøet og samfundet, og vil vi komme problemet til livs er det essentielt at vi bliver bedre til at genanvende plastikken, så vi undgår den havner i havene. Nogle af dem, der netop tackler problemet med plastik fyldte strande er solbrille firmaet responseability, som laver smarte solbriller af genbrugsplast fra havet og strandene. For hver par solbriller fjerner de cirka 1 kg. Plastik fra havet. Ud af dette kilo plastik er det desværre ikke alt der kan bruges til at producere solbriller. Dog genanvendes den resterende mængde plastik i andre produkter.

Hvor kommer plastaffaldet fra?

Vi kan altså hjælpe miljøet ved at købe bæredygtige smarte solbriller. Skal vi pege på den primære kilde til alt den plastaffald, som findes i havet, er vi nød til at vende fingeren og pege indad. Det er nemlig os mennesker, så er den primære årsag til at havene flyder med plastik. Ca. 80 procent af plastikken kommer fra landjorden dette være sig: lossepladser, industri og turister, der efterlader affald på strandene. Det er derfor essentielt at vi bliver bedre til at affaldssortere, og ikke mindst rydde op efter os selv. Dette er altså løsningen, hvis vi ønsker at komme problemet til livs, desværre er der allerede en masse plast i havene, og dette skal også fjernes, men når det er blevet fjernet, hvad skal vi så bruge det til?

 Bæredygtige solbriller

Det er her, at bæredygtige og smarte solbriller kan blive relevant. Hvor vi tidligere producerede nyt plast, ved produktionen af solbriller, så vælger solbrillefirmaer i dag at producere briller af genbrugsplast. Ved at indsamle plastik fra havene, rense det og genanvende det, hjælper denne type virksomhed ikke bare med at rydde op i havene, de sikre samtidig, at der ikke bliver produceret nyt plastik.

Alt den bæredygtighed kan dog også lyde en smule kedeligt og ikke mindst usexet, og er solbrillerne så også det? Og der kan du være helt rolig – det er langt fra tilfældet. Virksomheden responseabilitys design bærer nemlig præg at være skabt af designelskere. Solbrillerne er simple i deres design samtidig med at de skiller sig ud og har masser af karakter. I dag kan du vælge mellem fire unisex modeller og 15 modeller i alt. Fælles for alle de smarte solbriller er, at stellet er lavet af 100 % genbrugsplast. Du tager altså ikke bare et moderigtigt valg, når du kommer solbriller herfra, du hjælper også miljøet, så der fortsat kan blive ryddet op i vores have, og der samtidig ikke bliver produceret nyt plast. Det skal være let at vælge bæredygtigt, uden at det gør ud over designet.