Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Solbær eller citron: Mikrobageri klar med uimodståelige fastelavnsboller

Af Emil Kjær Jørgensen

Hvis du hader fastelavnsboller, så skal måske du holde dig fra Aalborg i de her uger.

For i år er byen blevet ramt af et boom i udvalget af det populære bagværk, der kan fortolkes på vidt forskellige måder.

Og det har Aalborgs caféer og bagerier så sandelig gjort, for der er stort set ikke nogle fastelavnsboller, der kan sammenlignes 1:1 i år.

Har du mistet overblikket over byens fastelavnsboller, så skal du blot klikke her, hvor vi har samlet ALT du skal vide om årets vidundere. 

Udsøgte varianter i montren

Nu melder endnu en af byens fremragende bagere sig ind i kampen om byens bedste fastelavnsboller.

På Kastetvej i Vestbyen finder man det intime og hyggelige mikrobageri Breadbykaerup, hvor William Kærup bager et begrænset – men stærkt vanedannende – udvalg af udsøgt bagværk, der ofte skaber lang kø, og hvor det er mere reglen end undtagelsen, at han må melde alt udsolgt før lukketid.

Nu bliver der endnu en god grund til at besøge det hyggelige bageri, for William har naturligvis også givet sig i kast med fastelavnsbollens kunst.

Solbær eller citron: Mikrobageri klar med uimodståelige fastelavnsboller

“Jeg har valgt at bage begge varianter i en luftig wienerdej, som har rod i den helt klassiske fastelavnsbolle,” fortæller William.

Her på redaktionen er vi helt vilde med Williams udgave af fastelavnsbollen, og hver enkelt bid er virkelig en nydelse.

Lagene i wienerdejen er knasende sprøde og fastelavnsbollerne er så flotte, at de kunne betragtes som moderne kunst, der burde blivet udstillet på Kunsten i Aalborg.

Du har valget mellem følgende to:

1: Solbær, mandel, konditorcreme

Du skal vælge denne variant, hvis du savner smagen af sommer, for der er fuld smæk på solbærsmagen i den luftige fastelavnsbolle. Det giver et godt modspil til den søde konditorcreme og mandelremoncen.

2: Citron, pistacie, konditorcreme

Du skal vælge denne variant, hvis du (surprise!) elsker det syrlige modspil som en god lemon curd giver til en kage.

Det er en skøn detalje, at William har valgt at pifte denne variant op med pistacieremonce, der giver masser af fedme til citroncremen.

Fastelavnsbollerne koster 30 kr. pr. stk uanset varianten.

Breadbykaerup har lukket søndag, mandag og tirsdag, men fastelavnsbollerne er MERE end værd at vente på (onsdag: 8-16.30, torsdag 8-15.30 og fredag og lørdag 8-16.30).

Du finder Breadbykaerup på Kastetvej 15A, lige ved siden af det gamle vaskeri.