ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et af Aalborgs største byudviklingsprojekter: Her kommer 1200 nye boliger

Af Redaktionen
Illustration af Sofiendals Enge når alt er bygget
Illustration af Sofiendals Enge når alt er bygget

Der bygges på livet løs i Aalborg og omegn, hvor en masse nye boliger skyder op.

Et af de største byudviklingsprojekter i nyere tid i Aalborg er Sofiendal Enge i den sydvestlige del af Aalborg.

Her er man godt i gang med at blive omdannet til et helt nyt boligområde, der på sigt skal bebygges med 1.200 boliger.

Første etape omfattede opførelsen af 217 nye boliger, og nu påbegyndes anden etape, der rummer 103 lejligheder og 45 rækkehuse på i alt fire byggefelter.

Det er det aalborgensiske entreprenørfirma TL BYG, der har totalentreprisen på begge etaper.

“Hasseris Enge er et af Aalborgs mest attraktive boligområder med en unik beliggenhed i et naturskønt område, og det glæder mig, at vi nu for alvor er i gang med udviklingen af etape 2.

Byudviklingsprojekter som disse er et af vores specialområder, som vi har sat yderligere fokus på de seneste år på grund af den store boligefterspørgsel i landets større byer,” lyder det fra Jens Nielsen, der er direktør i TL BYG, i en pressemeddelelse. 

Et af Aalborgs største byudviklingsprojekter: Her kommer 1200 nye boliger

Boliger i første etape er fuldt udlejet

Det er ejendomsmægler Thorkild Kristensen Erhverv, der i samarbejde med TL BYG har stået for at sælge de 13.600 kvadratmeter boligareal i etape 2 til lokale konsortier.

Ejendomsmæglerfirmaet har ligeledes stået for en stor del af salg og udlejning i første etape, og interessen for området er kun blevet større, lyder det fra partner og erhvervsrådgiver hos Thorkild Kristensen, Peter Fredberg:

“Boligerne i første etape er fuldt udlejet, og det vidner om nogle gode projekter, der rammer markedet ret præcist.

Området er på kort tid blevet særdeles veletableret, og vi mærker allerede nu en overvældende interesse for de kommende boliger i etape 2.

Den store variation i boligerne appellerer til en bred målgruppe, der både tæller par, singler og ikke mindst børnefamilier, som gerne vil indfri drømmen om et hjem i rolige, naturskønne og trygge omgivelser tæt på byen,” fortæller han.

Kommende klimapark skaber interesse

Ifølge Peter Fredberg er de naturskønne omgivelser og den kommende klimapark en væsentlig årsag til områdets popularitet. Aalborg kommune og Aalborg Forsyning indgik i 2018 en aftale om at omdanne en del af Hasseris Enge-området til en 23 hektar stor klimapark med regnvandsøer, vandløb, stier og beplantning.

Klimaparken etableres frem til 2030, men allerede i løbet af de kommende år vil arealet fremstå som en helstøbt park.

“Klimaparken og de rekreative muligheder er noget, der virkelig løfter området til det næste niveau og tiltrækker mange potentielle beboere,” siger Peter Fredberg.

Byggeriet af det første kanthus er påbegyndt og står klar til indflytning i løbet af sommeren 2019, mens de resterende boliger forventes færdigbyggede ultimo 2020.

Del artikel

Andre læser også