Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen blandt restauranterne i Aalborg vokser dag for dag.

Det stiller højere og højere krav til restauranterne inden for kvaliteten af maden, men ikke mindst også den samlede oplevelse.

Sørensen’s Restaurant & Musikbar har mærket stor interesse fra aalborgenserne, siden de slog dørene op i de lækre omgivelser tæt på havn og by.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu

Det skyldes ikke mindst aftenkonceptet med cocktails og live-musik, mens der til frokost er kommet et større fokus på et mere café-lignende miljø med både friske salater, rustikke burgere, en gennemført brunchtallerken og selvfølgelig – grundet den centrale placering tæt på havnen – masser af fisk og skaldyr.

Det kan du læse mere om her.

Nu er Sørensen’s klar med en helt ny sommermenu, som kan nydes alle aftener på restauranten.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Franske østers serveret på knust is, løgvinaigrette, og grillet citron Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg
Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Hjemmelavede blinis med kaviar fra helt, creme fraiche, løg, karse, og laks Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg

Sæsonmenu til en skarp pris

Sommermenuen får en yderst skarp pris. Tre retter kan man få for 268 kroner, mens fire retter koster 298 kroner. Men det betyder ikke, at man går ned på hverken kvalitet eller udvalg.

På sommermenuen kan man vælge mellem 11 forskellige retter, og selvom der er noget for enhver smag, er der lagt fokus på én særlig ting.

”Det er en sommermenu, som afspejler de råvarer, som er i sæson lige nu. Vi har eksempelvis lækre danske asparges, friskfangede blåmuslinger fra Limfjorden og ikke mindst de uimodståelige jomfruhummere fra Læsø,” fortæller Peder Lundgaard, som er restaurant- og køkkenchef for Sørensen’s.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Koldrøget laks fra kildens rygeri i Nibe, lemoncurd, rygeostcreme, radiser i variation, små salater vendt med vinaigrette Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg
Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Dampet hvide asparges, håndpillede rejer, karse og brødcrouton, luftig hollandaise. Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg
Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
4 hele jomfruhummere bagt med hvidløgssmør, citronskal og krydderurter, salat vendt med vinaigrette Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg

På menuen er der især fokus på fisk og skaldyr, og det er der en bestemt grund til.

”Når vi har den her lækre udsigt udover Limfjorden, er det helt oplagt, at man også kan smage på mange af de fantastiske råvarer, som både Limfjorden og havene omkring Danmark byder på,” siger Peder.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Foie gras terrin nedkogt balsamico, ristede pistacie, syltede trøfler og små salater Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg
Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Stegt kammusling serveret med kraftig hummerbisque og urter Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg

Folk vil prøve noget forskelligt

Sommermenuen er lavet ud fra tanken om, at den (forhåbentligt) gode danske sommer indbyder til lidt mere lette retter, hvor man kan smage en masse forskelligt.

”Folk vil meget gerne sammensætte deres egen menu, og hvis der er 25 grader, har folk måske mere lyst til de lidt mere lette retter – men derfor kan man jo stadig få en 300 grams bøf eller en wienerschnitzel,” forklarer Peder og fortsætter:

”Men vi synes sommermenuen giver en god mulighed for at prøve noget forskelligt, og nyde maden i de fantastiske rammer, som vi synes vi har.”

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Dampede blåmuslinger i hvidvin, fløde, gulerod, porrer, løg, citron Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg

Fantastisk udsigt og hyggelige omgivelser

Rammerne er netop det, som virkelig skiller sig ud på Sørensen’s. Terrassen er for nyligt blevet restaureret, og da vi besøgte restauranten sad der masser af mennesker, som nød godt af den gode placering og den unikke udsigt over fjorden.

”Vores nye aftenmenu lægger i høj grad op til, at man skal sidde og hygge om maden, og der findes vel ikke noget bedre end at nyde god mad på en solfyldt terrasse og med udsigt over Limfjorden,” afslutter Peder.

Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Carpaccio af kalvefilet, god olivenolie, citronskal og saft, pinjekerner og rocula, parmesan. Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg
Sørensens med sommernyhed: Bland selv din 4 retters menu
Passions pannacotta, creme på passion, hvid chokoladecreme, vaniljeis, marengs Foto: Stine Kjølby Christensen/MigogAalborg

Husk at få overblikket over byens bedste restauranter i vores Spiseguide.

Del artikel

Andre læser også