Søndag kommer stjernerne til Aalborg: Vejret kan give publikumsrekord

Skrevet af: Simone Vestergaard

Det er ikke mere end et par uger siden, at årets Nibe Festival løb af stablen. Nu er vi nået til uge 29 i kalenderen, hvilket betyder nye musikalske oplevelser.

I dag lød startskuddet for årets Grøn der startede på Amager, og på søndag gæster stjerne-karavanen så Aalborg.

Sidste år stod flere tusinde gæster i silende regnvejr med paraplyer, men i år bliver det stik modsat. På nuværende tidspunkt er forsalget i Aalborg på sit ypperste, og regnslaget kan i år med fordel skiftes ud med solhat og sandaler.

Det betyder også, at koncertpladsen bliver fyldt med festglade gæster, hvor man muligvis i år slår publikumsrekord. Derfor er Aalborg linet godt op med frivillige hænder, der står klar til at danne rammerne for de mange tusinde besøgende.

Der bliver også masser af stjernenavne at glæde sig til. Lige fra Lukas Graham, Suspekt til AQUA.

De frivillige løfter Grøn
Igennem tiden har flere tusinde frivillige været med til at løfte konceptet, og givet Grøn den identitet det har i dag. Det er en elsket tradition i Danmark, hvor musikere såvel som publikum støtter op om den gode sag, hvor der er plads til forskelle.


Hvert år har Grøn brug for ca. 700 frivillige til at hjælpe med alt: opbygning, afvikling, oprydning og nedpakning af koncerterne.

Aalborg Event, en afdeling under Aalborg Kommune, har de sidste mange år, haft et samarbejde med Grøn, der består i at skaffe frivillige der kan være med til, at afvikle koncerten på Trekanten.

”Vi har gennem en lang årrække haft et godt samarbejde med Grøn Koncert, der betyder, at vi hvert år kan byde hele Nordjylland velkommen på koncertpladsen på Hvorup Kirkevej.

Arbejdsfordelingen er enkel. Muskelsvindfonden sørger for indholdet, og de er jo rigtig gode til at sammensætte et program, hvor man kan høre nogle af de mest elskede danske kunstnere.

Vi sørger for rammerne dvs. at pladsen er til at holde koncert på, og hvad der nu følger af dialog omkring den slags.” fortæller Keld Rud Nielsen, projektmedarbejder hos Aalborg Event, til MigogAalborg.

En koncert med et godt formål 

Grøn har i snart tre årtier givet hundredetusindvis af mennesker store og uforglemmelige oplevelser – musikalske som sociale.

Og på søndag er det som sagt Aalborgs tur til, at være værter for årets Grøn, hvor man blandt andet kan opleve verdenskendte bands som Aqua, Lukas Graham og Phlake på Trekanten ved Hvorup Kirkevej.

I alt ruller Grøn karavanen rundt i otte store danske byer.

Grøn har efterhånden eksisteret i 35 år. (tidligere hed det Grøn Koncert) og det hele startede i 1982, hvor Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag.

Siden da har det været en kæmpe succes, og gået under navnet Grøn (Koncert), med ét stort fokus: mennesker med muskelsvind. Al overskud fra Grøn går nemlig til Muskelsvindfonden, som i praksis også står for at håndtere koncerterne.

Billetter kan stadig købes i forsalg i 7 eleven butikkerne.

Programmet i år er således;

13.00 Koncertpladsen åbner

13.00 DJ Josefine Winding & Emma Acs

13.45 Cisilia & Joey Moe

14.55 AQUA

16.00 DJs & Iris Gold

16.30 Phlake

17.20 DJs & Ericka Jane

17.50 D-A-D

19.10 Suspekt

20.25 Lukas Graham

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.