Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Søndag kommer stjernerne til Aalborg: Vejret kan give publikumsrekord

Af Simone Vestergaard

Det er ikke mere end et par uger siden, at årets Nibe Festival løb af stablen. Nu er vi nået til uge 29 i kalenderen, hvilket betyder nye musikalske oplevelser.

I dag lød startskuddet for årets Grøn der startede på Amager, og på søndag gæster stjerne-karavanen så Aalborg.

Sidste år stod flere tusinde gæster i silende regnvejr med paraplyer, men i år bliver det stik modsat. På nuværende tidspunkt er forsalget i Aalborg på sit ypperste, og regnslaget kan i år med fordel skiftes ud med solhat og sandaler.

Det betyder også, at koncertpladsen bliver fyldt med festglade gæster, hvor man muligvis i år slår publikumsrekord. Derfor er Aalborg linet godt op med frivillige hænder, der står klar til at danne rammerne for de mange tusinde besøgende.

Der bliver også masser af stjernenavne at glæde sig til. Lige fra Lukas Graham, Suspekt til AQUA.

Søndag kommer stjernerne til Aalborg: Vejret kan give publikumsrekord

De frivillige løfter Grøn
Igennem tiden har flere tusinde frivillige været med til at løfte konceptet, og givet Grøn den identitet det har i dag. Det er en elsket tradition i Danmark, hvor musikere såvel som publikum støtter op om den gode sag, hvor der er plads til forskelle.


Hvert år har Grøn brug for ca. 700 frivillige til at hjælpe med alt: opbygning, afvikling, oprydning og nedpakning af koncerterne.

Aalborg Event, en afdeling under Aalborg Kommune, har de sidste mange år, haft et samarbejde med Grøn, der består i at skaffe frivillige der kan være med til, at afvikle koncerten på Trekanten.

”Vi har gennem en lang årrække haft et godt samarbejde med Grøn Koncert, der betyder, at vi hvert år kan byde hele Nordjylland velkommen på koncertpladsen på Hvorup Kirkevej.

Arbejdsfordelingen er enkel. Muskelsvindfonden sørger for indholdet, og de er jo rigtig gode til at sammensætte et program, hvor man kan høre nogle af de mest elskede danske kunstnere.

Vi sørger for rammerne dvs. at pladsen er til at holde koncert på, og hvad der nu følger af dialog omkring den slags.” fortæller Keld Rud Nielsen, projektmedarbejder hos Aalborg Event, til MigogAalborg.

En koncert med et godt formål 

Grøn har i snart tre årtier givet hundredetusindvis af mennesker store og uforglemmelige oplevelser – musikalske som sociale.

Og på søndag er det som sagt Aalborgs tur til, at være værter for årets Grøn, hvor man blandt andet kan opleve verdenskendte bands som Aqua, Lukas Graham og Phlake på Trekanten ved Hvorup Kirkevej.

I alt ruller Grøn karavanen rundt i otte store danske byer.

Grøn har efterhånden eksisteret i 35 år. (tidligere hed det Grøn Koncert) og det hele startede i 1982, hvor Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag.

Siden da har det været en kæmpe succes, og gået under navnet Grøn (Koncert), med ét stort fokus: mennesker med muskelsvind. Al overskud fra Grøn går nemlig til Muskelsvindfonden, som i praksis også står for at håndtere koncerterne.

Billetter kan stadig købes i forsalg i 7 eleven butikkerne.

Programmet i år er således;

13.00 Koncertpladsen åbner

13.00 DJ Josefine Winding & Emma Acs

13.45 Cisilia & Joey Moe

14.55 AQUA

16.00 DJs & Iris Gold

16.30 Phlake

17.20 DJs & Ericka Jane

17.50 D-A-D

19.10 Suspekt

20.25 Lukas Graham

Del artikel

Andre læser også