Søgaards Bryghus med nyt koncept: Du får ALT på en aften for en fast pris

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er blevet boret og banket i Søgaards Bryghus de seneste par måneder.

Restauranten, der i år kunne fejre sin 15 års fødselsdag, har nemlig sat alle sejl ind på at nytænke formatet – og det betyder flere nye tiltag på adressen C. W. Obels Plads.

Blandt andet kunne Lisa og Claus Søgaard i sidste uge præsentere deres helt nye koncept, Hele Svineriet, der ifølge dem selv er en “all inclusive gourmetoplevelse”.

Prisen for dette er 499 kr. og inkluderer:

  • Appetizer og et glas mousserende
  • En tre-retters menu
  • Fri vinbar og øl, sodavand og saft
  • Afslutningsvis kaffe/the med likør/cognac

“Hele Svineriet skal forstås i den forstand, at man får det hele med. Alt er inkluderet, og grupper kan altså hygge sig uden at skulle bekymre sig for, at regningen pludselig løber løbsk.

Vi serverer løbende øl, sodavand og saft, mens gæsterne selv fylder vin op i vinbaren, hvor der altid er mindst tre hvide og tre røde,” fortæller Lisa Søgaard.

“På madfronten vil vi forsøge os med at servere retter, der er afstemt af årstiden og med overvejende nordiske råvarer – gerne med et moderne twist.”

I denne måned består menuen af hhv. toast med stenbidderrogn (appetizer), røget torsk med luftig peberrød, rødbedeknas og sennepssalat (forret), braiseret ungkvæg med sprøde skalotter, glaserede rodfrugter, rugeost og sødme fra hyld med kraftig glace (hovedret) og gammeldags ymerfromage med lukaspære og timiankiks.

Hele svineriet – bogstaveligt talt

Vi testede selv konceptet forleden. Mellem at maden gled ned med stor appetit, kunne man som gæst passende fylde op i vinbaren, der bød på på flere spændende druer.

All Inclusive betyder faktisk, at alt er inkluderet i prisen.

Vi gik selvfølgelig også på opdagelse i flere øl-varianter, og aftenen blev da også skålet i gang med et spændende glas cider med frugtøl.

Senere blev stemningen også løftet yderligere med en kort, men stolt, fortælling om et andet tiltag i det helt nye Søgaards Bryghus.

Eget destilleri skal fuldende oplevelsen

Familien Søgaard kan også snart præsentere sit eget destilleri, der i fremtiden skal levere både whisky, gin og rom i glassene i restauranten.

Den nye whiskyserie har fået navnet Vindblæst og henviser til de fire nordjyske øer Egholm, Læsø, Livø og Fur, hvorpå råmaterialerne til whiskyen dyrkes.

“I tirsdags lavede vi vores første prøvekøring af destilleriet, så vi snart er klar til at starte produktionen op.

Det er et omfattende projekt, der er blevet forsinket af flere forskellige årsager, men nu er vi i gang, og vi glæder os,” fortæller Lisa.

Med tiden vil de forskellige varianter også kunne købes via hjemmesiden.

Gennemført og hyggeligt koncept

Alt i alt blev vores menu i det nye Søgaards Bryghus en utrolig anbefalelsesværdig aften, hvor der hverken manglede vådt eller tørt.

De nye lokaler oser af hygge, men med en nutidig og moderne sans for detaljen.

… Og så tilmed til en ægte nordjysk pris, ingen vil kunne brokke sig over – men det har bestemt heller ikke været tilfældet.

“Folk har taget virkelig godt imod det, og vi hører meget, at gæsterne føler, at de får rigtig meget for pengene – og det er vel noget, vi alle synes er fedt: At man får mere, end man betaler for.”

En aften med Hele Svineriet kan kun bookes hver fredag og lørdag   – du finder mere info her

Ugens tip: Kom i julestemning med Duus Vinkjælders julebuffet

Skrevet af: Redaktionen

I sidste uge introducerede vi Ugens Tip, som er vores kulinariske omgang Public Service, hvor vi giver jer de madtips, som i (måske) ikke vidste, at i manglede.

Sidste uges tip er stadig mere end aktuelt; nemlig andeburgeren fra Grillen Burgerbar, som du kan læse meget mere om her.

Nu er vi klar med denne Ugens Tip, og vi fortsætter i det julede hjørne med Duus Vinkjælders overdådige julebuffet.

Julebuffet i historiske omgivelser

Er man en lille smule historieinteresseret, så er man måske bekendt med Jens Bangs Stenhus, der er et af Aalborgs vigtigste vartegn.

Bygningen blev opført i 1624, så her er altså tale om et lokalt klenodie af de helt store – ikke mindst fordi, at Jens Bangs Stenhus stadig bruges i dag.

I husets kælder, under de historiske hvælvinger, finder man restauranten Duus Vinkjælder.

Kun få trin fra byens pulserende liv hersker der vaskeægte middelalderstemning, hvor klassisk mad serveres i uanede mængder – naturligvis hjemmelavet efter de bedste danske opskrifter og traditioner.

Derfor er det vel kun naturligt, at Duus Vinkjælder op mod højtiderne får gæsternes særlige gunst. Her forvandler den stemningsfulde kælder sig til et sandt juleparadis i form af en overdådig julebuffet, der kan nydes til både frokost og aften.

Julebuffeten har faktisk næsten 30 år på bagen, og det skulle vise sig, at være en klokkeklar fejl, at vi endnu ikke har stiftet bekendtskab med julebordet.

Det sker ikke sjældent, at vi bruger vendingen “Er du også træt af den klassiske julemiddag?” – men denne gang vil vi i stedet spørge jer: “Er du overhovedet ikke træt af den klassiske julemiddag?” – for så er Duus’ stedet i november og december.

Vinterdepressionen kureres (selvfølgelig) med mad

Vi kiggede ned i kælderen på en grå og kedelig mandag i november, hvor vinterdepressionen bankede insisterende på døren. Der skulle dog ikke gå mere end 10 sekunder, fra vi trådte ind af Duus’ hoveddør til at det hele så meget lysere ud.

Ikke bogstaveligt talt; for vinkælderen er et dunkelt og mørkt sted, men til gengæld blafrer stearinlysene om kap, og stemningen er både hyggelig og rar.

I midten af lokalet stod en overvældende julebuffet klar til os.

Køen til den var allerede lang, men alle ingredienserne var særdeles velkendte og dermed krævede det ikke nogen særlig overvindelse at øse det hele op på tallerkenen … og dermed tog det heller ikke mange minutter, før man var nået igennem.

Julebuffeten består blandt andet af tre forskellige slags sild, rødspættefilet med remoulade, rejer med mayonnaise, æg med kaviar, ferskrøget laks med asparges, leverpostej med bacon og champignon, stegt julemedister, frikadeller, lun ribbenssteg, andebryst med rødkål, lun skinke, julesalat, grønlangkål, brunede kartofler, ostebord med kiks og risalamande med varm kirsebærsauce.

Det hele er naturligvis hjemmelavet, hvilket i den grad kan smages.

Man kunne måske frygte, at buffeten hurtigt ville blive en omgang snasket kaos med så mange ivrige hænder – men de ansatte hos Duus er hurtigt på pletten til både opfyldning, aftørring og servering.

Maden var en udsøgt fornøjelse, og det var den generelle stemning i lokalet bestemt også.

378 kr. (for to personer) for en helt fantastisk omgang julebuffet en højhellig mandag i november i autentiske omgivelser – som tilmed giver garanti for julestemning. Det er et tip, der er til at forstå!

Duus Vinkjælder anbefaler, at man altid bestiller bord, da buffeten er meget populær

Hvad: Julebuffet
Hvor: Duus Vinkjælder
Hvornår: Helt frem til 23/12

Julebuffeten kan nydes til frokost helt frem til 23. december fra kl. 12 søndag – torsdag (189 kr.), fra 11.30 fredag – lørdag (218 kr.).

Du kan også gå ombord i buffeten om aftenen, hvor du altid skal forudbestille; søndag – onsdag fra kl. 18 (218 kr.), torsdag fra kl. 18 (258 kr.) og fredag – lørdag fra kl. 19 (298 kr.) 

Du kan finde mere info her.

Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Les Karner/Pressefoto
Foto: Les Karner/Pressefoto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Aalborg for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Aalborg næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 5. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer i Musikkens Hus. Du kan booke billetter her – måske som en god julegave

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 5. maj
Billetsalg her

5 års jubilæum fejres: Vinguru og mesterkok besøger La Locanda

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. La Locanda
Foto. La Locanda

Der venter en international klasseoplevelse, når La Locanda fejrer 5 års jubilæum.

Det fejres nemlig med en jubilæumsmiddag, hvor intet mindre end to internationale kapaciteter besøger restauranten. Det drejer sig om vinguruen Oz Clarke og mesterkokken Luca Biancucci.

Den helt særlige jubilæumsmiddag finder sted den 27. november, hvor du kan se frem til 10 spændende retter og tilhørende vine krydret med Oz Clarkes anekdoter.

En helt særlig aften

Særligt blandt vinentusiaster vil mange nikke gen- og anerkendende til vinguruen Oz Clarkes deltagelse.

Det 70-årige britiske mediefænomen vil underholde med relevante anekdoter mellem de mange ekstra spændende serveringer den aften, som Oz selvfølgelig også har været med til at udvælge matchende kvalitetsvin til.

Men også mesterkokken Luca Biancucci’s engagement på den særlige aften er noget af et scoop, da han hører til Italiens mest kendte vingårdskokke og til dagligt huserer på Avignonesi-huset i Nobile di Montepulciano-området.

”Jeg er overbevist om, at de tos involvering vil løfte begivenheden til ekstra mindeværdige højder for de 40 gæster, som vi den aften får plads til. Vi vil gerne gøre fejringen af La Locandas første 5 gode år til noget ud over det sædvanlige,” siger Carlo Liberati, indehaver af La Locanda.

Foto. La Locanda

For kun fire år siden blev La Locanda kåret til årets autentiske italienske restaurant i Danmark af Den Danske Spiseguide. Og i år var Carlos søster Mariarita Liberati, der arbejder som restaurantens sommelier, desuden af spiseguiden nomineret som en af kun seks til titlen som Årets Sommelier i Danmark.

Det er da også Mariaritas personlige bekendtskab med Oz Clark, der har gjort det muligt at overtale den internationale vinguru til at lande i Aalborg den aften. Clarke er bl.a. kendt for sin særlige passion for vinene fra Piemonte og Toscana, som La Locanda også har pænt fyldt op med i sin vinkælder.

Tidligere formand for de danske madanmeldere og nuværende mad- og vinskribent ved branchebladet Gastro, René Langdahl, siger om Oz Clarks besøg i Aalborg:

“Imponerende, at det er lykkedes Mariarita og Carlo at trække en af verdens mest læste og TV-kendte vinskribenter til Aalborg. Oz Clarke gør vinstoffet underholdende og bobler af fortælleglæde live. Jeg SKAL bare selv se ham.”

Om selve jubilæumsmiddagen, som Luca og Carlo komponerer og serverer sammen med La Locandas kompetente stab af overvejende italienske kokke og tjenere, fortælles det bl.a., at den bliver på ca. 10 ekstra flotte retter.

Både menuen og de valgte vine, der præsenteres som en masterclass i Nebbiolo – den verdenskendte Piemonte-drue – kan man læse mere om her.