Efter nedlukning: Søgaards Bryghus vil donere alt sin julemad

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget.

Det kan måske være en hård talemåde her midt i den nedlukning, der igen får store konsekvenser for byens restauranter og caféer.

Ikke desto mindre er det sket uden dramatik, og nogle har oveni købet fundet på nye tiltag, der i den grad kan være med til at bidrage til at opretholde julestemningen – trods alt.

Søgaards Bryghus er blandt dem, der har forsøgt at få det bedste ud af en trist situation.

Maden skal ikke gå til spilde

Med fyldte køleskabe og frysere, der stod klar til at servere julemad i lange baner for aalborgenserne, kunne det ellers være fristende at ryste opgivende på hovedet. I stedet har de valgt at ryste gode idéer ud af det.

“Den pludselige nedlukning betyder jo, at mange af vores madvarer ikke kunne nå at blive brugt i restauranten – og derfor vælger vi nu at donere det i den gode sags tjeneste,” siger Lasse Baun, der er direktør hos Søgaards Bryghus.

I den kommende uge kan dem, der har behov for det, derfor afhente kasser med julemad til eksempelvis 3, 5 eller 7 personer, hvor Søgaards Bryghus har pakket det overskudsmad, der ikke nåede ud på restaurantens tallerkener.

“Der vil være lidt af hvert i kasserne: Medister, and, grønlangkål, sild eller noget helt femte. Det kan være forskelligt fra kasse til kasse og vi kan ikke garantere indholdet i hver enkelt – men med sikkerhed for, at vi har afstemt det antal kurverter, der er blevet ønsket.

Derudover sørger vi for, at det er så færdigt, at det blot skal varmes eller serveres,” siger Lasse.

Rent praktisk betyder det, at fru Søgaard i skrivende stund har stukket hovedet i fryseren og nu knokler med at optælle andelår og medisterpølser, således at man kan få et overblik over det endelige antal kuverter, der kan gives videre til trængende hænder.

Over 100 kuverter gives videre

Til dem, der mener, at en julekasse fra Søgaards Bryghus ville varme her i en kold og svær tid, er det blot at sende en mail med et par ord omkring, hvorfor man ønsker en kasse – samt til hvor mange.

“Det er ikke nødvendigt med en lang livshistorie – vi vil bare gerne sikre, at kasserne havner de steder, hvor de gør allermest gavn. Vi forventer at kunne videregive et sted mellem 100 og 200 julekuverter” slutter Lasse.

Dem, der bliver udvalgt til en kasse, vil herefter blive kontaktet med informationer omkring afhentningstidspunkt – sandsynligvis torsdag eller fredag i næste uge.

Søgaards Bryghus støtter selvfølgelig op omkring regerings tiltag, hvorfor afhentningen koordineres således, at der ikke bliver kødannelse ved fordøren.

“Det er første gang i 16 år, at man ikke kan nyde en kold juleøl på Søgaards Bryghus i juledagene, og det er selvfølgelig en hård nød at knække – ikke bare for os, men for alle i branchen” udtaler Claus Søgaard og fortsætter:

“Derfor vil vi gerne gøre noget andet i år, som også kan være med til at skabe lidt juleglæde i det nordjyske.”

Alle spørgsmål vedrørende julekasserne sendes her.