Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kæmpe boligportal lanceret: Søg flere end 20.000 lejeboliger på Bo i Nord

Af Christine Luca Hornemann

Når man som boligsøgende i Aalborg skal søge efter et nyt hjem, kan det oftest være et uoverskueligt projekt at skulle tilmelde sig en venteliste på samtlige boligselskabers hjemmesider.

En sammenslutning af nordjyske boligselskaber har siden 2015 haft et tæt samarbejde om boligportalen Bo i Aalborg, hvor boligsøgende har mulighed for at skrive sig op på en fælles venteliste til en almen bolig i flere foreninger på samme tid.

Nu skifter boligportalen navn til Bo i Nord af den årsag, at ventelisten giver adgang til 20.000 lejeboliger – ikke kun i Aalborg, men i hele Nordjylland.

Fra Aalborg til hele Nordjylland

Den nye store boligportal er faktisk relevant for alle. For selv om du er ung studerende eller i et etableret parforhold med styr på det hele, så ved man aldrig, hvad fremtiden bringer. Det er i den grad godt at stå på listen, hvis livet tager en ny drejning.

På den måde står man langt bedre rustet, hvis man pludselig skal bruge en almen lejebolig.

Bo i Nords geografiske område har de seneste år udvidet sig betragteligt.

Der tilbydes ikke længere kun lejeboliger i Aalborg men i mange flere nordjyske byer. Blandt andet i Hjørring, Brønderslev, Farsø, Frederikshavn og Hobro.

“Almene boliger er for alle. Med vores fælles venteliste til lejemål over hele Nordjylland imødekommer vi den stigende efterspørgsel på almene boliger.

I fællesskab hæver vi serviceniveauet og mulighederne for, at nordjyderne kan finde det helt rigtige hjem til en overkommelig husleje”, forklarer formand for Bo i Nord, Jane Christensen.

Ny kæmpe boligportal lanceret: Søg flere end 20.000 lejeboliger på Bo i Nord
Jane Christensen

Da de ni nordjyske boligorganisationer tilbage i 2015 startede initiativet til sammenslutningen, var formålet at gøre det nemt og billigere for nordjyderne at leje almene boliger i Aalborg og omegn – og det er stadig formålet, men nu med udvidet geografisk område.

“Vi har i et stykke tid ønsket os, at vores navn og identitet i højere grad afspejler, at vi er den største formidler af almene boliger – ikke bare i Aalborg, men i hele Nordjylland.

Derfor tager vi konsekvensen og ændrer navnet til Bo i Nord. Det giver et bedre billede af, hvad det hele handler om”, fastslår formand Jane Christensen.

Bo i Nord er samme princip 

Navneændringen vil som udgangspunkt ikke få betydning for de nuværende medlemmer, som er allerede er skrevet på ventelisten: De beholder deres placering.

Dog er et råd fra Bo i Nord, at man gør klogt i at blive stående på ventelisten, uanset hvor man befinder sig i livet hvad angår alder, livssituation, familiestatus eller om man flytter fra Aalborg.

“Formålet med Bo i Nord er kort og godt, at det fortsat skal være nemt at skrive sig op ét sted og få fortrin til attraktive almene boliger. Vi oplever alle sammen ændringer i livet, som også giver anledning til at søge en ny bolig.

De eksisterende medlemmer beholder deres placering og anciennitet på listen. De kan nu glæde sig over at få adgang til flere almene boliger i hele Nordjylland”, uddyber formand Jane Christensen.

Sammenslutningen af de ni nordjyske boligselskaber bag Bo i Nord består af Alabu Bolig, Boligforeningen P.M., Boligselskabet Nordjylland, Farsø Boligselskab, Lejerbo Aalborg, Plus Bolig, Sundby-Hvorup Boligselskab, Støvring Boligselskab og Vivabolig.

Del artikel

Andre læser også