Snigpremiere: Kom med inden for hos Brdr. Price i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Brdr. Price
Brdr. Price

Mandag er den længe ventede åbningsdag for brødrene Prices første restaurant uden for København.

C.W. Obels Plads i hjertet af Aalborg slår James og Adam Price dørene op for en lækker restaurant lige i ånden for familien Price.

MigogAalborg.dk var så heldige i ugens løb at få lov til at smugkigge inden for på den flotte restaurant, der er flyttet ind i lokalerne, hvor restaurant MEAT tidligere lå.

Som I kan se på billederne og ikke mindst på restaurantens splinternye webside, så er det indrettet smukt med kunst på væggene, hvor alt har sin egen personlige fortælling.

Price i AalborgPrice i AalborgPrice i AalborgPrice i Aalborg

Både Price-familiens historie og kunsten på væggene skal personalet i den ambitiøse satsning kunne formidle videre til gæsterne. Og det er i den grad nogle ildsjæle, som Brdr. Price har fundet til at styre driften af restauranten.

Her møder du tre af de bærende figurer i den nye Aalborg-restaurant.

Price i Aalborg

Køkkenchefen

Price i Aalborg

Henrik Abilgaard Nielsen

30 år

Tidligere på Restaurant Styggekrumpen i Aalborg m.fl.

Hvad kan vi forvente fra din side, når restauranten åbner?

”Fra min position bliver det god mad med kvalitet i råvarerne. Jeg skal videregive James og Adams kærlighed til mad. De er meget berejste, og det bærer maden også præg af med inspiration fra det italienske og franske køkken. Så forsøger jeg sammen med resten af køkken-personalet at give den madoplevelse, man kan forvente på Brødrene Price.”

Er man ikke lidt nervøs, når man skal leve op til James og Adam Price?

”Jeg synes, det er en ære at få lov til at viderebringe deres familieopskrifter. Det er et familienavn, som bærer stor prestige blandt danskerne, og det er forståeligt, for det handler om en helhedsoplevelse for gæsterne. Man skal nærmest føle, at man er til middag hos et familiemedlem, når man spiser her.”

Hvad kan Aalborg især glæde sig til på madfronten?

”Vi har fokus på de rigtig gode råvarer og ikke mindst lokale råvarer. Det er helt ned fra fisk til kød. Vi har blandt andet lokal kød fra Kildegaarden. Bøf Stroganoff er nok varemærket for Brødrene Price. Det er deres fars opskrift, som de fik den serveret i barndommen.”

Restaurantchefen

Price i Aalborg

Sofie Rosa Buur

23 år

Tidligere restaurantchef på Styggekrumpen m.fl.

Hvad er det, vi skal forvente af Brødrene Price i Aalborg?

”Det er jo et skønt koncept i den her familieånd. Hele stemningen omkring et måltid. Der er tanker og overvejelser bag hver eneste ingrediens på sådan en tallerken. Jeg synes også, at det er dejligt for Aalborg, at dygtige mennesker som James og Adam har valgt at satse på byen.”

Hvad bliver din fornemmeste opgave?

”I al beskedenhed bliver den, at vi har glade gæster, der går herfra med en supergod oplevelse. Hvor de føler, at de har oplevet den her Brødrene Price-stemning. Den skaber vi blandt andet ved, at gæsterne gerne skal mærke, at tjenerne har sat sig ind, hvem James og Adam er som typer. Vi skal kunne formidle baggrunden for, hvorfor retterne har en betydning for James og Adam.”

Så der er historik bag maden?

”Absolut. Det er nærmest op til gæsterne, hvor meget information de kan rumme. Tjenerne kan fortælle alt, hvad der er værd at vide om restauranten. Det er lige fra James og Adams familiehistorik, kunsten på væggene til hvor lang tid vores kød er modnet på en krog.

Daglig leder

Price i Aalborg

Klaus Hald

30 år

Tidligere Dragsholm Slot, Nimb og MASH i London, Brdr. Price i København m.fl.

Hvad bliver din opgave i restauranten?

”Jeg kender først og fremmest konceptet rigtig godt fra min tid på Brdr. Price i København, så jeg har et indgående kendskab til den høje standard. Jeg skal sikre, at vi får den ensartede stil og kvalitet i konceptet. Desuden tager jeg mig af alt det administrative, så Sofie og Henrik kan fokusere på deres spidskompetencer.”

Hvad skal Aalborg glæde sig til?

”At komme ind i en restaurant hvor man føler sig velkommen, fra det øjeblik man træder ind af døren. Man får den her varme modtagelse og gode mad. Hos Brødrene Price er der ikke noget snobberi. Alle er velkommen, og der er plads til alle. Det kendetegner også James og Adam, når man ser deres tv-programmer. De er helt nede på jorden med masser af charme.”

Hvordan skiller I jer ud i forhold til andre Aalborg-restauranter?

”Du kommer jo ind i et personligt univers her. Helt ned til musikken i restauranten, der er komponeret eller sammensat af James. Vi får det, han gerne selv høre. Malerierne er fra deres forældres hjem. James og Adam er kommet til Aalborg med hjertet. James har en stor kærlighed til byen på grund af Cirkusrevyen, så det er meget naturligt, at man også gerne vil satse på Aalborg og Nordjylland.”

Price i AalborgPrice i Aalborg

Du kan nu booke bord online på Aalborg-restaurantens hjemmeside og se menuen

Følg Brdr. Price Aalborg på deres nye Facebook-side – klik her

Fik du læst interviewet med James og Adam Price om konceptet i den nye restaurant med åbning på mandag den 1. august?

Mandag åbner Brdr. Price i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Brødrene Price Aalborg
Brødrene Price åbner deres restaurant i Aalborg på mandag.
Foto: PR

Populær chokoladebutik lukker: Derfor er det nødvendigt

Skrevet af: Simone Vestergaard

Én af Aalborgs lækreste chokoladeforretninger lukker butikken d. 1. juni.

Kathrine Hoberg og Jesper Sørensen, indehavere af Søberg Chokolade, har haft butikken i fire år, først i Danmarksgade og efterfølgende på Hadsundvej i Vejgaard.

Men det er snart slut, og et nyt kapitel venter for de to chokoladeentusiaster.

Beslutningen om at lukke butikken i Vejgaard har ligget i kortene et stykke tid, men nu er tidspunktet helt rigtigt.

”Vi har valgt at lukke den fysiske butik, Søberg Chokolade, fordi vores fokus på chokoladesmagning er vokset.

Vi elsker at give viden videre, og vi er et sted i livet, hvor vi er nødt til at fokusere på det der fungerer. Vi vil gerne lægge alle vores kræfter, de steder hvor det giver mening, og det gør det med chokoladesmagningerne.

Nogle gange er det nødvendigt at stoppe op og tænke over hvad der gør en glad.

Vi får så mange forespørgsler på arrangementer ude af huset, og allerede i juni har vi været nødt til at sige nej til nogle stykker fordi vi mangler tid, men det bliver der lavet om på nu,” fortæller Kathrine Hoberg, indehaver af Søberg Chokolade, til MigogAalborg.

Slipper ikke arrangementer med chokoladesmagning

Dermed slipper parret ikke chokoladen men lukker udelukkende den fysiske butik ned.

Kathrine og Jesper ønsker ikke at være låst mellem kl 10-16, når der er mulighed for at gøre det anderledes. Det giver en større frihed, at kunne kombinere flere ting på én gang, hvilket ikke er muligt når man har en fysisk butik.

”Vi slipper ikke chokoladesmagningen, vi prøver bare at lave en ny model der imødekommer kundernes behov og efterspørgsler. Nu har vi endnu større mulighed for at komme ud til eksempelvis fødselsdage, polterabender og firmaarrangementer,” tilføjer Kathrine Hoberg.

’’Vi var glade for at have butik her i midtbyen, men lokationen på Hadsundvej gav os nogle helt andre muligheder, som passede os langt bedre,”

Fokus på chokoladesmagning

Kathrine og Jesper har specialiseret sig i deres store passion: chokolade.

Deres kærlighed til råvarer skinner igennem når man besøger Søberg Chokolade. De elsker at formidle og gøre forbrugeren klogere på kakaoens mange facetter og smagsnuancer.

”Der var jo nok vin- og ølsmagninger rundt omkring, men chokoladen blev lidt glemt. Det ville vi gerne lave om på, og derfor satte vi fokus på at lave vores egne chokoladesmagningsevents.”

Bevarer de gode værdier

For Kathrine har det fra første dag været rigtig vigtigt, at hendes kunder går derfra med en god helhedsoplevelse og gerne med følelsen af, at de er blevet klogere.

Selvom butikken lukker, så følger værdierne med.

’’En af byggestenen bag Søberg er, at man ikke bare kommer ind og køber et stykke chokolade. Man skal føle sig godt vejledt, for smagen kan variere helt vildt. Vi er alle sammen drevet af nysgerrighed og lysten til at vide mere, og derfor giver vi lidt ekstra til kunderne når de handler hos os.”

Der vil stadig være mulighed for at købe chokolade til arrangementerne, og er man chokoladeentusiast, og nysgerrig på hvornår næste chokoladesmagningsarragement finder sted, så følg med her.

I mellemtiden kan man snuse til et lille udpluk af de rene chokolader, der vil være tilstede ved chokoladesmagningerne:

Åkesson’s fra Frankrig
Dormouse Chocolates fra Manchester
Chocolate Tree fra Skotland
Oialla, dansk produceret
Mikkel Friis Holm, dansk produceret
Original Beans fra Holland, men forhandles i Danmark
Pacari fra Equador, men forhandles i Aalborg

I denne uge er der -30% på hele butikken, og tør man vente til næste uge, så er der -50%.

Gør et kup: Lene Bjerre Design holder stort lagersalg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kommer til at krible i fingrene på dem, der finder vej til Lene Bjerre Designs store lagersalg i næste uge.

Det finder sted lørdag den 1. juni ude på lageret hos Nibe-virksomheden med adressen Nørholmsvej 541, Nibe.

Lene Bjerre Design leverer moderne dansk design i høj kvalitet til det meste af Norden og Europa samt lande som Mexico og Vietnam.

Deres produkter er eftertragtede, og det er sjældent, at man finder Lene Bjerre-produkter med så store tilbud, som tilfældet bliver på lagersalget.

Få op til 70% rabat

Faktisk kan man få op til 70% rabat på deres flotte udvalg af rest- og 2. sorteringsvarer. Vidste du godt at Lene Bjerre laver meget mere end gardiner og duge? Lene Bjerre laver alt fra møbler og stel til håndklæder og spejle, for blot at nævne nogle få kategorier.

Tilmelder man sig begivenheden allerede nu på Facebook, så bliver man løbende opdateret med billeder og priser af flere af de produkter, der sættes i salg.

Der er begrænset sortiment, så man skal stå ret tidligt op, hvis man vil gøre de største kup. For lagersalget skydes allerede i gang fra klokken 7.00 om morgenen, men for mange bliver det den tidlige seance værd.

Der er også allerede over 1200, som har vist interesse for begivenheden på Facebook, hvilket er en klar indikation af, at det nok skal blive en dag med mange mennesker hos Lene Bjerre Design lørdag den 1. juni.

Allerede nu er der meldt lidt ud om de varer, som kommer på salg.

Blandt andet kan man erhverve sig flere forskellige lækre puder i rigtig høj kvalitet med 1 stk. til 75 kr. og 2 for 125 kr. hvor førpriserne var mellem 469,25 kr. – 579,25 kr.

De flotte pendellamper fra Lene Bjerre Design er også sat rigtig meget ned. Her kan man købe en flot lampe for blot 300 kr. med en besparelse på over 1000 kr.

Optimal sammensætning i produkter

Selv om Lene Bjerre Design er blevet en international virksomhed, der repræsenterer Danmark og nordisk design på bedste vis, så glemmer man ikke sine nordjyske rødder.

“En del af den historie vi fortæller, er det skandinaviske design og begrebet ”hygge” i vores produkter og designs. Det nordiske lys og stemningen fra Limfjorden er helt centralt i vores DNA. Vores design opstår nemlig i en optimal sammensætning af inspiration fra det nordiske lys, Limfjorden og dansk design samt international fremtidsforskning” fortæller marketingchef Thomas Røhr Kristiansen.

Hvis du vil læse den fantastiske historie om virksomheden Lene Bjerre Design, så har MigogAalborg tidligere skrevet om udviklingen fra systue i Nibe til et internationalt hit på interiørdelen. Læs den her

Du kan læse mere om lagersalget lørdag den 1. juni fra 7.00-18.00 lige her

Vil påvirke trafikken: Knudepunkt i Aalborg skal udvides

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er et kryds, som rigtig mange aalborgensere stifter bekendtskab med hver eneste dag.

Det er også et kryds, hvor der sker rigtig mange ulykker og fejl fra bilisterne.

For at afhjælpe trængslen i krydset og gøre trafikafviklingen bedre og mere trafiksikker, udvides krydset til firesporet mellem Skelagervej og Over Kæret, og på Hobrovej og Over Kæret bygges der 2-sporede venstresvingbaner.

Det skriver By og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

De venstresvingende i alle fire retninger får desuden deres egen fase uden modkørende trafik. Tiltagene får stor betydning for en bedre og mere trafiksikker trafikafvikling.

Forsøg afprøves i maj

Inden ombygningen begynder, gennemfører Aalborg Kommune fra d. 24. maj et forsøg ved sammenfletningen mellem Hobrovej i nordgående retning og Mariendals Mølle motorvejen.

Trafikanterne på Hobrovej ledes fra to til én vognbane umiddelbart før sammenfletningen med Mariendals Mølle motorvejen.

Målet er, at undersøge om trafikanterne fra Mariendals Mølle motorvejen på vej mod Kærby derved får nemmere mulighed for at placere sig i højresvingsbanen mod Over Kæret, uden at dette forstyrrer trafikafviklingen i øvrigt.

2-4 uger med forsøget godkendt af Nordjyllands Politi

Forsøget pågår i 2-4 uger og er godkendt af Nordjyllands Politi. Forsøget afmærkes med trafikkegler og -skilte. Viser forsøget positive resultater, laves ordningen om til en stribeafmærkning med spærreflader. Dette vil ske i forbindelse med den større ombygning af krydset Hobrovej-Over Kæret, der forventes gennemført efter sommerferien.

Forsøget kan muligvis føre til en mindre kødannelse omkring sammenfletningen, men afhjælpes i det endelige projekt, når kapaciteten forbedres.

Derfor skal der udbygges

Trafikken på Hobrovej, Over Kæret og Skelagervej er stor og intens, og den fortsatte byudvikling i Aalborg giver kun endnu mere trafik i krydset, som i forvejen er under pres i myldretiden.

“Med denne udbygning forbedrer vi trafikafviklingen og -sikkerheden i et centralt kryds på en central indfaldsvej til Aalborg. Det er vigtigt, at vi hele tiden holder trit med udviklingen på vejnettet, hvis byen stadig skal kunne vokse og fungere”, udtaler Stadsingeniør Svend Erik Pedersen i forbindelse med ombygningen.

Nordjyllands Politi har registreret over 20 ulykker i den seneste 5-årige periode, og krydset er et af de mest ulykkesplagede kryds i kommunen. Ved at udvide krydset, bygge det mere sikkert og gøre plads til flere trafikanter, kan antallet af ulykker nedbringes.

Ombygning fra august

Anlægsperioden vil forløbe fra medio august til udgangen af året og vil desværre påvirke trafikafviklingen og kunne medføre gener i byggeperioden.

Der vil forekomme indsnævringer og omlægning af trafikken. Aalborg Kommune opfordrer trafikanterne til at holde godt øje med skiltningen og køre hjemmefra i god tid eller køre en helt anden rute end vanligt.

Lokal vinimportør satser: Ny vinbutik åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Den aalborgensiske vinimportør Quist Wine har eksisteret siden 2012.

Hidtil har de samarbejdet med butikker rundt omkring i Aalborg og Nordjylland, men fra den 2. juni åbner de for første gang en fysisk butik.

Quist Wine drives af ægteparret Lene og Kim Quist.

“Fra starten har det været vores ambition at sælge autentiske vine med kant, personlighed og medaljer, dyrket med kærlighed og entusiasme – det der på italiensk kaldes “passione”. For at kunne leve op til dette, tager vi hvert forår til Toscana hvor vi besøger de vinproducenter, vi gerne vil samarbejde med.

På den måde sikrer vi, at vinene har den kvalitet og historie, vi gerne vil stå for – og af og til opdager vi tilmed andre italienske specialiteter, vi gerne tager med i vores sortiment,” forklarer Kim og Lene omkring deres koncept.

Har samarbejdet med butikker i Blokhus og Aalborg

De seneste tre år har man haft mulighed for at handle deres vine hos Kalstrup i Blokhus, og Aurum79 i Slotsgade i Aalborg.

Salg af vine og specialiteter har også været på webshop, men 2. juni åbner de butik på adressen Klostermarken 1 i Aalborg.

“Her vil man kunne smage og købe vores store udvalg af italienske vine, italiensk gin, samt udvalgte delikatesser som balsamico, tapanader, olivenolier etc, og med tiden også chokolade mv. Vi vil løbende udbyde nye produkter, alle med afsæt i Italien,” fortæller ægteparret og fortsætter;

“Hver lørdag i tidsrummet 10 – 14 og øvrige dage efter aftale holder vi åbent og inviterer på et glas af ugens udvalgte vin, en lille smagsprøve på lidt italiensk salami og ost, samt nogle af vores øvrige italienske specialiteter. Man kan også blive inspireret og rådgivet til en unik vinoplevelse fra en række af vores håndplukkede, italienske vinproducenter,” lyder det.

Afholder også vinsmagninger

Quist Wine afholder også en række arrangementer med smagninger for blandt andet virksomheder. Dem fortsætter de med, ligesom de nye lokaler giver dem muligheden for også at afholde mindre smagninger fra 6 til 12 personer.

“Det kan være vinklubber, vinnørder eller andre, som blot ønsker at bliver indviet i vores helt specielle, italienske vine. Vi har allerede flere temaer i støbeskeen, bl.a.  med besøg af nogle af vores italienske producenter, som vil komme forbi og give den helt autentiske historie direkte fra vinmarkerne,” lyder det.

Der er også nyheder for vinimportøren som også har et godt øje til gin, der jo er noget af det hotteste på markedet for tiden.

“Gennem vores rejser i Toscana har vi som noget nyt fået kontakt til udvalgte ginproducenter i Italien, som har ført til, at vi sidste efterår fik forhandlingen af GINEPRAIO GIN, en London Dry Gin fra Montepulciano i Toscana. Produceret 100% økologiske i en begrænset mængde på kun 2000 flasker, hvoraf meget få kommer til Danmark.

Selvom vi er og bliver vinimportører, har det været spændende at opleve den store interesse der er for gin af høj kvalitet – som vel at mærke har den gode historie, vi kræver af vores produkter,” fortæller indehaverne af Quist Wine.

Butikken åbner lørdag 2.juni kl. 10.00.

Aalborgs nye hotte spisested: Så er åbningsdatoen afsløret

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige siden MigogAalborg kunne afsløre, at den kendte kok Mads Hyllested åbner en helt ny restaurant i byen, har der været stor interesse for åbningsdatoen.

Mads Hyllested har på blot to år ført Applaus op til at være blandt Aalborgs førende restauranter, og vandt blandt andet AALBORG AWARDS-prisen som Årets Restaurant.

Nu åbner han meget snart den franske Bistro med navnet Dejavu. Over for MigogAalborg afslører han åbningsdatoen, som er om ganske få uger.

“Vi åbner lørdag den 9. juni. Jeg er utrolig spændt på, hvordan Aalborg tager imod Dejavu, men den foreløbige respons, siden vi meldte det ud, har været utrolig positiv. Lige nu er vi i fuld gang med at få det helt rigtige look og stemning i lokalerne,” fortæller Mads Hyllested.

Åbner i det gamle Hereford

Dejavu åbner i de gamle Hereford Beefstouw lokaler på adressen Ved Stranden 7 med indgang i gården. Det ligger ikke mange meter fra Hyllesteds Applaus, så der bliver rig lejlighed til at være begge steder på en aften for indehaveren.

Mads Hyllested (tv), Hans Boldt (midt), Steen Royberg fra Nybolig Erhverv

Med åbningsdatoen på plads er det også muligt allerede fra i dag at booke bord, så du kan være sikker på at være blandt de første, der spiser på Aalborgs nye hot-spot. (du kan booke nederst i artiklen)

“Vi har allerede fået reservationer, før vi overhovedet har åbnet for selve bookingsystemet. Folk er bare nysgerrige efter, hvad vi nu har fundet på. Jeg er selvfølgelig stolt over, at folk har tiltro til, at det bliver godt. Jeg er spændt på det hele, og glæder mig til, at vi åbner,” siger Mads Hyllested.

Forbilledet er Bistro Boheme

Det nye sted bliver med et koncept i stil med en fransk Bistro, hvor forbilledet er Bistro Boheme, som i adskillige år har været et af de hotteste steder i København.

Der bliver plads til omkring 65 inden for, og der bliver desuden udendørsservering med 25-30 pladser på lune dage.

Det bliver både et frokost- og aftensted, hvor der bliver leget med klassiske bistro retter.

“Der vil være de her klassiske ting på kortet. Til frokost vil der være lette franske bistro-retter. Om aftenen går vi så på et endnu højere niveau. Det kunne være eksempelvis være fyldte vakler, brødstegt fisk, stegt hummer og de her ægte saucer som viser, at vi evner denne type mad,” siger Mads Hyllested.

“Jeg synes lidt, at hvis du ikke er til cafémad eller smørrebrød, så mangler Aalborg det her lidt lækre frokoststed, som kan sit håndværk med det franske køkken uden at ruinere nogen.

Det vil vi gerne skabe, og så ønskede jeg at skabe et alternativ til Applaus. Især på hverdagsaftener er det ikke alle, der vil bruge flere timer med Social Dining konceptet og ti serveringer.

Så kan man tage den lækre middag med de mere enkelte retter, eller det kan være til businessmødet, der skal tages over en bid mad,” forklarer Mads Hyllested.

Du kan læse artiklen, hvor Mads Hyllested fortæller om tankerne bag konceptet her

Du kan allerede booke et bord til DejaVu her