Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Magi og politik: Et kæmpe bifald til Aalborg Teaters Snefald

Af Stine Kjølby Christensen

Julen er en tid for kærlighed og samhørighed i selskab med dem, vi elsker.

Men hvordan griber man sådan en højtid an, når man er forældreløs, og egentlig bare drømmer om at få sin egen familie?

Det er tilfældet for 9-årige Selma, der bor hos sin midlertidige plejeforælder Ruth – på sjette år – med sin hund, Casper.

Selma er en glad pige, der sætter pris på livets glæder … Alligevel ønsker hun sig inderligt at kunne dele dem med nogen.

Derfor skriver hun et brev til Julemanden, hvori hun beder om en familie. Dette brev når frem til Julemanden i landet Snefald, og her starter Selmas eventyr for alvor.

Gennem en hemmelig portal ender Selma i Snefald, og inden længe går det op for både Julemanden og Selma, at de har mere tilfælles end som så. Måske har Selma allerede en familie? Og hvad er en familie egentlig?

Fantastisk scenografi

Aalborg Teaters bud på årets juleforestilling er lige til at falde bagover af allerede fem minutter inde i forestillingen. I loftet falder snekrystaller på størrelse med rundetårn, papirsfugle flyver gennem luften, og i Julemandens have spreder en varm og farverig botanik sig som en snestorm i december.

Scenografien er intet mindre en fantastisk, og selv hvis man overværede forestillingen med lydtætte ørevarmere på, ville det være svært ikke at komme i julestemning blot ved synet. Det er magisk, enestående og stemningsfuldt på én og samme tid.

Selve historien om den forældreløse pige indeholder også så mange gode elementer, at både børn og voksne kan få noget ud af forestillingen.

Selma er blot en lille pige i en lille by – men med de rette karakterer, gode såvel som onde, er der pludselig både noget at grine over … og ryste lidt i hjemmestrikken over.

Umiddelbart så det nemlig ud til at blive en god og lykkelig jul i Snefald – men da Julemandens sekretær Winther finder ud af, at han ikke er først i rækken til at overtage Julius’ job, tændes mørket i hans øjne, og han planlægger nu et velovervejet angreb mod julen.

Magi og politik: Et kæmpe bifald til Aalborg Teaters Snefald

Virkeligheden møder eventyret

I Snefald mødes eventyrets magi med virkelighedens politiske dilemmaer, og pludselig er Snefald forvandlet til en diktaturstat, hvor der ikke må larmes, leges eller kastes med sne.

Indbyggerne er forvirrede og har svært ved at stole på Winthers udmelding om, at Julius frivilligt har overgivet sin plads til ham – men hvor er han, så de kan få svar? Og hvad med Selma, kommer hun nogensinde tilbage til den familie, hun ikke vidste, at hun havde? Og med Winther på tronen, bliver det så nogensinde jul igen?

Som altid spilles rollerne helt eminent af teatrets dygtige ensemble. Foruden hovedrolleindehaveren Selma er det især Jørgen W. Larsen som den hjertevarme Julemand og Ferdinand Falsen-Hiis som den onde skurk Winther, der stjæler billedet og samlet set skaber en historie, som også er interessant for det ældre publikum.

Magi og politik: Et kæmpe bifald til Aalborg Teaters Snefald

Trods Winthers adrætte fysik og indesluttede personlighed, formår han alligevel at fylde næsten hele Store Scene, når han træder ind på de skrå brædder – og trods mine egne 28 år bliver jeg da også næsten skræmt af hans overbevisende ondskab og luskede blik.

Heldigvis kan vi afsløre, at det hele ender godt til sidst  … og man går da også derfra med vaske ægte julestemning i maven.

Magi og politik: Et kæmpe bifald til Aalborg Teaters Snefald

Teatret har et begrænset antal billetter, så det er med at være hurtig, hvis du skal nå at se forestillingen.

Du kan booke billetter her.

Del artikel

Andre læser også