ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Re-premiere på Aalborg Teater: Snefald er klar med årets juleforestilling

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Allan Toft
Foto: Allan Toft

Julen er en tid for kærlighed og samhørighed i selskab med dem, vi elsker.

Men hvordan griber man sådan en højtid an, når man er forældreløs, og egentlig bare drømmer om at få sin egen familie?

Det er tilfældet for 9-årige Selma, der bor hos sin midlertidige plejeforælder Ruth – på sjette år – med sin hund, Casper.

Selma er en glad pige, der sætter pris på livets glæder … Alligevel ønsker hun sig inderligt at kunne dele dem med nogen.

Derfor skriver hun et brev til Julemanden, hvori hun beder om en familie. Dette brev når frem til Julemanden i landet Snefald, og her starter Selmas eventyr for alvor.

Re-premiere på Aalborg Teater: Snefald er klar med årets juleforestilling
Foto: Allan Toft

Gennem en hemmelig portal ender Selma i Snefald, og inden længe går det op for både Julemanden og Selma, at de har mere tilfælles end som så. Måske har Selma allerede en familie? Og hvad er en familie egentlig?

Alt dette – og mere til – får vi svar på, når Aalborg Teater den 13. november 2021 inviterer til re-premiere på den store familiejuleforestilling Snefald på Store Scene.

Hjertevarmt juleeventyr
En forældreløs pige i en trist verden. Et eventyrland fuld af magi og kærlighed. En hemmelig portal skiller dem. Kan Selma finde vejen?

Snefald er en ny juleklassiker og en poetisk og magisk juleforestilling for hele familien – et hjertevarmt eventyr om at finde sig selv og føle sig hjemme, hvor man er.

”Kære Julemand. Hvis du findes, og hvis det er muligt, så ønsker jeg mig en familie”. Sådan skriver Selma på ni år i sit brev til julemanden. Hun bor i Verden Udenfor, hos sin nabo Ruth, fordi hun har mistet sine forældre for længe siden. Men Ruth er lidt stram i betrækket, især når det kommer til juleri.

Men Selmas brev når frem til julemanden, og hun når på magisk vis også selv frem til landet Snefald.

Re-premiere på Aalborg Teater: Snefald er klar med årets juleforestilling

I Snefald vågner man hver morgen til ”Gooooodmorgen Snefald”, og her bor selveste julemanden, der hedder Julius, sammen med alle nisserne.

For eksempel den ældre og lidt skøre opfindernisse IQ, der har bygget julemandens fuldautomaiske og motoriserede slæde. Men der bor også en ambitiøs og streng nisse ved navn Winther, og han pønser på noget.

Onde kræfter er på spil, og da Julius pludselig forsvinder, kastes Selma ud i en eventyrlig kamp for at redde julen – og finde sin sande familie.

Denne varme, sjove og rørende fortælling stammer fra en norsk TV-julekalender, der blev sendt på DR i 2017.

Siden blev den dramatiseret og har spillet med stor succes i Norge, og senest på Odense Teater o g nu kommer den til Aalborg og varmer og fortryller hele familien.

Snefald spilles på Aalborg Teaters Store Scene fra 13. november til og med 23. december 2021. Der spilles mandag til fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 12.00 og kl. 16.00.

Du kan købe billetter lige her. 

Del artikel

Andre læser også