Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra snestorm til sommervarme: Sådan bliver vejret i påskedagene

Af Aske Bisgaard Pedersen

Påsken er for mange lig med hygge og æggejagt i haven.

Men hvorvidt chokoladepåskeæggene risikerer at dø af hede, eller om de er dybfrosne og kan resultere i en knækket tand, det er vidt forskelligt.

April er nemlig en måned, der kan byde på alt fra snestorm til sommervarme.

I år ser påsken ud til at blive en kold affære. Sådan lyder det fra DMI.

Varierende vejr

Foråret er over os, og intet er mere oplagt end at bruge den forestående påskeferie på af få skudt have- og altansæsonen i gang, hvis vejret altså er til det.

April, der som bekendt kan være lidt af en joker, når det kommer til vejret, og i år ser måneden – og dermed påsken – ud til at starte køligt, blæsende og med tørvejr og sol i varierende mængder.

Faktisk smager vejret lidt af det, meteorologerne kalder Påskeøsten, lyder det fra meteorolog ved DMI Mette Zhang søndag morgen.

En klassisk Påskeøsten er karakteriseret ved, at kold og tør luft strømmer ind over landet fra øst og giver solrigt, bidende koldt og blæsende vejr.

Generelt ser vejret i påskeugen ud til at være af den kølige type med god plads til solen.

Flere dage med 10-11 grader

I Aalborg ligger dagtemperaturen typisk mellem 3-11 grader, mens vi får udbredt frost om natten. Særligt nætterne til og med lørdag ser ud til at få nattefrost.

Vil man udse sig nogle dage til af tage forårsfornemmelserne ind på terrassen eller altanen, så vil temperaturen alle dagene fra onsdag til og med lørdag snige sig op på 10-11 grader, hvor fredag umiddelbart ser ud til at blive den mest solrige.

Hvad angår vind, får vi søndag lokalt op til frisk eller hård vind fra nordøst, men vinden aftager i løbet af mandagen, og herefter står den på ret svag vind fra skiftende retninger.

Altså får vi noget, der minder om Påskeøsten søndag og til dels mandag.

Herefter står den på helt almindeligt aprilvejr til den kølige side, så man bør nok vente med at plante de ikke-vinterhårdføre planter ud i haven eller på altanen.

Del artikel

Andre læser også