Snart tid igen: Her er 11 bud på Aalborgs bedste julefrokost

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce – MigogAalborg har valgt de steder, vi ville have med i guiden.
Dog har stederne betalt for at få eksponeret hele deres menu samt link til bestilling. Vi har ikke medtaget de steder, der er udsolgte.

Hvis du er på udkig efter et godt sted at holde en fantastisk julefrokost, har vi samlet en liste over byens bedste steder her.

Flere af stederne tilbyder også, at du kan få maden med som take away, hvis du hellere vil feste i hjemlige omgivelser.

Du kan se listen i alfabetisk rækkefølge her: 

Bistro V

Hos Bistro V kan du forkæle dig selv, dine kolleger eller andre, du holder af med en julefrokost på V eller som take away. Der er mange muligheder i menukortet og øl- og vinmenuer til middagen. På restauranten er baren åben efter middagen, hvor der blandt andet er mulighed for at smage på mange farverige og spændende cocktails.

Julemenu i huset er:
– Confiteret friteret and med cremet jordskokkesuppe, chips og sprøde urter
– Oksefilet med kajserhatte, løg, rødbeder – bagte, som salat og puré, sauce aroma og stegte kartofler
– Mørk chokolademousse med appelsin – is, confit og sprøde flager med vanilje

Pris: 295,- kr. pr. person.

Udover denne menu kan du også bestille lækker julebuffet og juletapas som take away. Læs mere eller bestil her.

 

Duus Vinkælder

Hos Duus Vinderkælder kan du booke et bord til årets hyggeligste julefrokost under kælderhvælvingen i Jens Bangs Stenhus. Menuen byder på klassisk dansk julefrokostmad baseret på gode råvarer.

Menuen er:
– Stegte sild med løgringe
– Marinerede sild med hjemmelavet karrysalat
– Kryddersild med kapers og hakket løg
– Lun rødspættefilet med hjemmelavet remoulade
– Rejer med mayonnaise og citron
– Ferskrøget laks med asparges
– Leverpostej med bacon og champignon
– Grønlangkål med brunede kartofler
– Stegt medister og lune frikadeller
– Lun skinke med julesalat
– Lun ribbensteg og andebryst med rødkål
– Flot ostebord med kiks
– Frisk frugt med bl.a. dadler og figner
– Ris ala mande med varm kirsebærsovs

Du kan smage på herlighederne fra d. 3/11-23/12.

Pris: søndag til onsdag kl. 18.00: 198,-, torsdag kl. 18.00: 228,-, fredag og lørdag kl. 19.00: 268,-.

Frokost fra d. 17/11 – 23/12 alle ugens dage 169,- (fredag og lørdag 189,-).

Læs mere eller bestil her.

Fusion

Den årlige julefrokost er altid en begivenhed, som de fleste ser frem til. Hvis du ønsker nogle exceptionelle rammer, som imponerer gæsterne til jul, hjælper Fusion gerne med årets julefrokost.

De to sidste weekender i november og i weekenderne fra d. 1.-16. december kommer DJ Michael ”Beatchugger” Linde og spiller op til dans fra kl. 23.00, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.

Julemenu for november: 
– Sushi selection
– Andebryst, masterstock, sort kål, rødbede
– Vildt, skorzonerrod, yuzu, tranebær
– Litchi, avocado, pistacie

Julemenu for december:
– Sushi selection
– Duroc svinenakke, rødkål, havtorn, ponzu
– Oksemørbrad, jordskokker, miso & XO, blomkålskimchee
– Æble, koriander, hvid chokolade

Læs mere om julefrokost på Fusion eller bestil her.

MEAT

På MEAT serverer de kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkringlækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. På MEAT kan du i november og december tilkøbe juleretter til det eksisterende lækre menukort.

Du kan vælge imellem:
– Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud
– Ris a la mande a la Meat. Serveres med lun kirsebær sauce, hvis chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Læs mere eller bestil her.

Mortens Kro

Hos Mortens Kro kan du opleve juleunderholdning i weekenderne fra d. 17. november til d. 16. december.

Her vil være lækker mad og livemusik, DJ og åben bar, som sikrer et brag af en fest.

Menuerne er:  
Julepakke 1
Asti Spumante og appetitvækker.
– Kroens hjemmerøgede laks
– Bygkornsrisotto med andeconfit og jordskokkechips
– Langtidsstegt kalvefilet med sauce bearnaise lavet med basilikum
– Chokolade og clemmentis isbombe med signaturchokolade.

Vinmenu kan tilkøbes.

Pris: med vin 798 kr. pr. person og uden vin 598 kr. pr. person. 

Julepakke 2
Spansk Cava samt appetitvækker.
– 4-retters udsøgt tastingmenu som bl.a. indeholder Vesterhavsfisk, skalddyr, dansk kalv, lokal rådyr og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert.

Vinmenu:
Spansk Cava Brut, ½ fl. Sauvignon fra Loire og ½ fl. Merlot fra Sydfrankrig.

Pris: 898 kr. pr. person. 

Julemandens nydelsespakke
Champagne Moët og Chandon Brut Imperial samt appetitvækker.
– 5-retters tastingmenu + lille mundrenser. Vesterhavsfisk, skaldyr, fjerkræ, kalvekød samt osteudvalg og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert med tilhørende vinmenu med udsøgte vine, der skifter fra ret til ret.

Pris: 1498 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Nam

Hos Nam kan I få en lækker julemenu til jeres julefrokost. Her bruger de stadig julens råvarer men med et asiatisk twist lige i Nams ånd. Menuen er gældende fra 14. november til 23. december, og I kan spise både i restauranten eller tage maden med hjem.

I kan vælge mellem to forskellige pakker:
Den store julepakke:
– Velkomstbobler
– 12 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 975 kr. pr. person. 

Den lille julepakke:
– 8 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 675 kr. pr. person.

Læs mere eller bestil her.

Prinses Juliana

På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at vælge imellem seks forskellige lækre juleretter.

Er I en større forsamling (min. 28 personer), kan I også bestille en udsøgt traditionel julebuffet til spisning både på skibet eller som take away.

Menuen er:
– Stegt torsk serveret med pocheret pak choy hertil syrlig teraiki sauce, sesam flager og dild.
– Stegt flæsk: æbleflæsk af dansk æbler fra Anhøj. Hertil æble glace og foie gras sne.
– Sprød confit af andelår serveret med syltet rødbede, estragon
mayo, marineret friseesalat. Hertil frisk kørvel og ristet panko.
– Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokke med brunet smør og jordskokkechips samt puffet (og røget) svær og tørret grønkål.
Hertil pommes Anna og okseglace skilt med røget estragonolie.
– Ost: Udvalg af danske og franske oste. Serveret med oliven, hjemmelavet
bærkompot og ristet frugtbrød.
– Prinsessens ris a la mande serveret med vaniljeris og kirsebærsorbet, vanilje/tonka nødsifon og granulerede mandler. Hertil kirsebær og kirsebærsirup med grøn olie.

Pris: 3 retter kr. 355,- 4 retter kr. 425,- 5 retter kr. 475.- 6 retter kr. 575.-

Traditionel julefrokostbuffet på Prinses Juliana
– Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers
– Varmrøget laks (hjemmerøget), sprød salat og rygeost
– Lun leverpostej m/ ristede svampe, timian og sprød bacon
– Rejer med hjemmelavet mayo og citron
– Andeconfit med syltede rødbeder og marineret friseésalat
– Stegt æbleflæsk af danske æbler fra Anhøj
– Flæskesteg med sprød svær serveret med rødkål og brunede kartofler
– Ris a’la mande serveret med kirsebærsauce
– 2 slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær
– 2 slags hjemmebagt lunt brød samt rugbrød og hjemmerørt smør

Pris ombord på skibet kr. 300,-
Ud af skibet kr. 315,- 
Natmad kan tilkøbes.
Læs mere om julemenuen på Prinses Juliana eller bestil her.

Restaurant JØRN

Ikke alle julefrokoster er skabt ens. Julefrokosten på Restaurant JØRN er for dig, der er til hjemmelavet julemad i hyggeligt selskab uden trængsel og alarm. Julefrokost serveres til frokost (kl. 11.00-15.00) fra 17. november og hele december. 

Som aftenarrangement har du muligheden 1. & 2. december og 8. & 9. december.

Du vil få serveret 8 delikate juleretter tilberedt med lokale råvarer af høj kvalitet, som du kan nyde i smagfulde omgivelser med udsigt til fjorden.

Menuen er:
– Stegte sild, æggecreme, løg
– Gravet laks, sennepsdressing, dild
– Bagt torsk, håndpillede rejer, citron
– Grov Leverpostej, svampe, bacon, rødbede
– Julemedister, sennep, æbleflæsk
– Rosastegt andebryst, rødkål, andesauce
– Braiseret svinenakke, kartoffel, tyttebær
– Ris a la mande, mandler, kirsebærsauce
– Danske oste, chutney, oliven, kiks
– Serveres med rugbrød og surdejsbrød 

Pris: 250,- kr. til frokost, 350,- kr. til aften pr. person.

Læs mere om julefrokost hos restaurant Jørn eller bestil her. 

Scheelsminde

Når Scheelsminde kalder deres traditionelle julebuffet for stor og eksklusiv, så er det ikke et tilfælde. Syv kolde retter, fem varme, tre søde og to slags ost betyder, at I roligt kan spænde livremmen ud og sætte jer til bords.

Og der kan I blive siddende, fordi hos Scheelsminde serveres alle retterne ved bordene.

Du kan få buffeten i restauranten mandag til torsdag fra d. 13/11 til 17/12.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrine med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Salat af rejer med æbler, blegselleri, krydderurter og citron
– Confiterede andelår med traditionelt æbleflæsk og andesauce
– Ristet julemedister med grønlangkål – hertil sennep, rødbede og brunede kartofler
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg serveret med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Chokoladebrownie med vaniljecreme og kirsebær
– 2 slags oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis

Pris: 355 kr. til aften og 225 kr. til frokost pr. person. 

Scheelsminde ud af huset

Du kan også gøre det nemt og lækkert ved at bestille Scheelsmindes julebuffet ud af huset. Vælg 10 julespecialiteter og få buffeten leveret direkte hjemme. Så skal du kun bekymre dig om at sprede den gode julestemning.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrin med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis
– Til julebuffeten serveres et udvalg af friskbagt brød fra eget bageri

Prisen er 245 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Simons

Du kan bestille en lækker julemenu til julefrokosten i hjemlige omgivelser hos Simons diner transportable, hvor stilen bærer præg af fransk med et twist af det nordiske køkken.

Maden følger sæsonen året rundt for at tilbyde de bedste råvarer. Hele essensen i maden er, at alt er hjemmelavet af højeste kvalitet – fra bunden og uden kompromis.

Menuen er:
– Koldrøget laks med Læsørejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Stegte rødspættefileter med hjemmerørt urte remoulade, citron og dild
– Salat med braiseret dansk gris, syltede rødbeder, sennepsmayo, peberrod og skalotteløg
– Rosastegt roastbeef af ungkvæg culotte med friterede løg, peberrod og surt
– Confiteret andelår med timianmarinerede æbler, rødløg og svesker
– Langtidstilberedt svineryg med honning, rosmarin og lun rødkålssalat med tranebær
– Stegte kartofler med timian og aromatisk andesky med julekrydderier
– ”Næsten klassisk æblekage” Hvid chokolade, brændte mandler, makroner og vaniljecreme
– Nybagt kerne rugbrød i skiver og syrnet smør med havsalt 

Pris: 245 kr. pr. person. 
Læs mere eller bestil her.

Søgaards Bryghus

På Søgaards Bryghus er der tradition for festlige julefrokoster med en ægte julebuffet. I år er absolut ingen undtagelse, hvor man fra november byder inden for til gode stunder på Aalborgs eneste bryghus, hvor specialøllene selvfølgelig også bør være et trækplaster.

Gælder alle fredage og lørdage i november og december fra kl 19.00

-2 slags gode sild med lækkert tilbehør (serveres ved bordene)
-Koldrøget laks, anrettet med salat og sennepsdressing
– Stegte fiskefileter anrettet med rejer, citron samt hjemmelavet remoulade og mayonnaise
– Slagterens sylte sennep og rødbeder
– Hjemmelavet lun leverpostej med bacon og champignon
– Tarteletter med høns og asparges
– Andesteg, flæskesteg og medisterpølse med brun sovs, brunede kartofler, rødkål, grønlangkål og stuvede hvidkål
– Ris a la mande med kirsebærsauce

Til ovenstående julebuffet medfølger også;

Natmad med hotdogs og alt der hører til
Fri bar med husets øl fra hanerne, vin og vand 19.00-01.00 (sidste udskænkning kl. 00.30)

Pris per person 749 kr. 

Du kan booke din julefrokost på Søgaards Bryghus her.

Drømmejobbet: Kendt nordjysk bryghus søger øl-testere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Prøvesmag fire øl, bedøm dem og vær med til at bestemme hvilke fremtidige øl, Thisted Bryghus skal sende på gaden.

Men det bliver realiteten for 25 heldige øl-testere inden længe.

Forbrugerne skal nemlig spørges, når Thisted Bryghus sender en ny øl på markedet. Derfor søger man nu 25 helt almindelige forbrugere, der skal teste bryggeriets nye øl.

“Vi har et fortrinligt samarbejde med de professionelle øl-anmeldere, men vil gerne udvide paletten endnu mere og få vores øl bedømt af helt almindelige forbrugere også,” fortæller bryggeridirektør Aage Svenningsen på Thisted Bryghus’ hjemmeside.

Væk fra fokusgrupper og analyseinstitutter

Mange virksomheder anvender fokusgrupper og analyseinstitutter, men Thisted Bryghus går altså en lidt anden vej.

“Når vi udvikler et nyt produkt, tester vi det internt på en lille gruppe mennesker. Men den reelle dom får vi først, når øllet rammer markedet. Det laves der ikke umiddelbart om på med det nye tiltag,” siger Aage Svenningsen.

Skal prøvesmage fire juleøl

De nye øl-testere skal prøvesmage fire juleøl fra Thisted Bryghus herunder en helt ny øl. Herefter bedømmes øllene og besvarelserne sendes tilbage til Thisted Bryghus, der  bearbejder de forskellige input fra øl-testerne sammen med det, man får ind fra de professionelle øl-anmeldere.

Det er alle danskere over 18 år, der kan melde interesse i at blive øl-tester. Og er man blandt de 25 udvalgte, får man besked senest den 12. oktober.

Du kan se mere på hjemmesiden.

Aalborgs første iværksætterby åbnede i dag: Sådan ser den ud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I dag kom dagen endelig, hvor Danmarks første og eneste sociale kreative iværksætterby, Urban City, åbnede i den gamle remise i hjertet af Aalborg.

Læs mere om konceptet her.

Urban City er skabt med en vision om at danne et kreativt oplevelsesmiljø, hvor hver virksomhed har deres egen campingvogn med små haver i en by med (bogstaveligt talt) højt til loftet.

Et stykke Aalborg-historie blev indviet

Klokken 12 var pladsen foran den gamle togremise (og nu Urban City) næsten mere fyldt end et DSB-tog i myldretiden.

Det var derfor også en meget stolt Christian Helweg, der, på trods af både regn og blæst tidligere på dagen, kunne byde folk velkommen i strålende solskin.

“Tusind, tusind tak fordi i ville komme. Jeg bad om sol klokken 12, og det fik vi. Urban City var engang nogle tanker og drømme, som jeg havde. Det er fantastisk, at de nu er blevet til virkelighed. Det her er et stykke Aalborg-historie.

Den her remise er fra 1901, og at vi her 117 år senere kan skabe liv i den gamle bygning, er vi meget glade for. Vi har bygget på Urban City siden januar, og vi glæder os til at byde jer allesammen indenfor.

Denne kreative iværksætterby er en videreudvikling af det, som vi allerede har skabt med Råt&Godt. Urban City skal være et sted, som kan inspirere folk, og hvor vi sammen gør hinanden gode. Vi skaber nogle rammer, hvor folk med forskellige fagområder kan bruge hinanden i deres daglige arbejde.”

Campingvogne for enhver smag

Christian Helweg præsenterede herefter de 16 lejemål, der tæller virksomheder som Sødt og Blødt, der laver puder, tæpper og meget mere fra materialer, som en af de ansattes bedsteforældre har i en genbrugsbutik i Nibe.

Hele Aalborgs Johnny Hefty har også en campingvogn i Urban City – selvfølgelig med en muggen ræv til at pryde den. Herfra vil han sammen med makkeren Hartvig lave kunst og male på gamle ting som døre, spande mv.

Derudover vil de sælge merchandise i form af et indkøbsnet med sloganet “Ork’ Satme” og ikke mindst sælge den nye øl, Rævepis.

Der er også blevet plads til virksomheder (og campingvogne) med fokus på rumænsk vin, kunst i sten og grafisk design. Derudover huser Urban City også en fysioterapeut en tegnestue, en vogn med fokus på upcycling af møbler, et hundecenter og meget, meget mere.

Udover de mange lejemål er der også 1. sal, Skyen, hvor der både er fælleskøkken og et lokale, som aalborgenserne fremover kan leje til konferencer, konfirmationer og fester.

 

Aalborg har brug for en Christian Helweg

Erhvervschef i Business Aalborg, Tonny Thorup var næste mand på talerstolen foran Urban City, og han var fuld af lovord om alt det arbejde, som Christian Helweg står i spidsen for:

“Denne verden er fyldt med alt for mange Donald Trump’er. Det er inspirerende at møde et menneske, der arbejder med andet end at redde sin egen røv. Christian har været et dejligt bekendtskab, og Aalborg har brug for Christian, og det har verden også.

I Aalborg arbejder vi lige nu med en ny erhvervsstrategi, og det vi ser her (peger på togremisen red.) var det, som vi levede af engang. Urban City tænker både grønt og i social bæredygtighed, og de er et alternativ til alt det andet, vi har i kommunen. Vi har 1000 nye iværksættere om året i Aalborg, og Urban City tænker det hele anderledes.

Jeg håber, at I (Urban City red.) får nogle gode og sunde virksomheder, som kommer til at tjene penge, men også hjælper nogen på vej.”

Snoren blev kli … hugget over

Derefter kunne Tonny og Christian i samarbejde indvie Urban City på ægte Råt&Godt-manér.

I dagens anledning hev Christian nemlig en funklende guld-økse frem, som de sammen brugte til hugge snoren over, til stor jubel blandt de mange fremmødte.

Dagen var derefter fyldt med både musik, konkurrencer, flødebollekanon, skumfidus-ristning, workshops og lidt lækkert suppe – selvfølgelig serveret i bæredygtige kopper, som man kunne smide på bålet efterfølgende.

Urban City holder efter planen åbent for alle tirsdag og torsdag fra kl. 15-20. Den første lørdag i hver måned er der åbent fra 10-15.

Her får du de gode tips: Ny blog fra Aalborg sætter fokus på events

Skrevet af: Anne Raunkjær
Foto: Kaffepausen
Foto: Kaffepausen

Er du typen, der elsker at stå i spidsen for et godt event?

Eller er det oftest dig, der sidder med i arrangørgruppen af medarbejderfester og arrangementer med virksomheden?

Så er der gode råd at hente, hvis du synes, det er lidt svært hele tiden at være kreativ, eller måske savner tips til at tingene spiller fra start til slut.

Nørresundby-virksomheden NemTilmeld har et af landets mest brugte tilmeldingssystemer, men nu står de også bag et blog-univers, som er langt fra de mere traditionelle blogs, vi ser rundt omkring i det danske medieland.

Den nye blog handler om det at arrangere events, og går under navnet Kaffepausen. Det er et hyggeligt fællesskab, der både er autentisk, ærligt og rådgivende.

Lige fra personlige historier og interviews til en masse lette og gode råd.

“Folk som laver arrangementer er tit alene om det.  Det er måske meget sjovt i starten, men der er mange, som taber motivationen eller sidder og prøver at opfinde den dybe tallerken.

Så det kan være en stor motivation og hjælp i hverdagen at høre, hvad andre gør.” fortæller Tina Pearson, som står bag Kaffepausen og er ansat af NemTilmeld.

Den erfarne arrangør har hele 30 års erfaring med at planlægge arrangementer, og er hovedpersonen bag de hyggelige og ikke mindst nyttige historier på bloggen.

Tina Pearson står bag Kaffepausen

Kaffenpausen vil gøre det lettere for alle

Essensen ved et arrangement er, at det er et sted, hvor folk mødes til stort og småt.

Der kan være mange ting, som skal forberedes og overvejes. For eksempelvis invitationer, faktureringer og navneskilte.

Tina forklarer, at mange sikkert har prøvet at deltage i et arrangement, og ikke har følt sig godt modtaget, når man ankom. Så hvordan får du dine gæster til at føle velkommen?

Den information kan du finde på bloggen, hvor en stribe arrangører fortæller om, hvad de gør. Her er alle  indlæg bygget op af små historier for at give folk et lille pusterum, mens de eventuelt nyder en kop kaffe.

Deraf navnet Kaffepausen.

Der kan under et arrangement opstå mange situationer, som man ikke har forudset. For eksempelvis afbud i sidste øjeblik, strømsvigt eller en utilfreds deltager.

Men den helt nye udfordring inden for event-planlægning er, at arrangementer er blevet mere omfattende, og man skal vide meget mere som arrangør, fordi deltagerne stiller større krav.

Mange ønsker, at arrangementerne eksempelvis skal være mere spændende og involverende.

Vil gøre planlægning og koordinering lettere

Kaffepausen’s mission er derfor, at gøre planlægning og koordinering lettere for folk.

Tina uddyber, at hvis folk får de rigtige tips, så bliver arrangementerne også meget bedre. Så vi skaber en ren win win situation.

“Folk begynder også at turde mere, og her begynder vores system Nemtilmeld at blive rigtig interessant, fordi værktøjet gør det lettere for folk at skabe et overblik over deres planlægning,” forklarer Tina.

Hvis du selv overvejer, eller er i gang med at planlægge et arrangement, så har MigogAalborg sammen med Tina samlet fem vigtige ting, som vil gøre dine arrangementer endnu bedre.

Du behøver ikke være alene med det

Alle i din omgangskreds har prøvet at være til et arrangement. Tal med andre om det, når du skal have nye ideer. (venner, bekendte eller netværk m.m.)

Planlæg i øjenhøjde med gæsterne

Mange af de ting vi gør, er vaner og derfor er det nemt at glemme deltagernes behov. Prøv at planlæg dit arrangement ud fra gæsternes øjne.

Start fx med at spørge dig selv ”Hvordan er det at sidde i denne stol?”, ”Hvor er toilettet?”, ”Er der vegetarmad?” og planlæg så ud fra hvordan deltagerne vil opleve at være til dit arrangement.

Brug de hjælpemidler og værktøjer, der er til rådighed

Brug de værktøjer og hjælpemidler du kan, og som gør din hverdag lettere. Så kan du i stedet fokusere på vigtigere ting såsom idéudviklingen.

Der findes en masse online værktøjer til administrering af tilmeldinger, invitationer eller faktura. NemTilmelds tilmeldingssystem er et af dem.

Alt  udenom hovedelementet er vigtigt

Folk forventer at få en helhedsoplevelse.
Ofte tænker man, at hovedelementet fx koncerten eller foredraget er vigtigst, men til arrangementer i dag forventer gæsterne også at lokalet, stemning, dekorationer og maden er en del af den gode oplevelse.

Det er derfor vigtigt, at du også kræser om de andre ting end kun hoved-tingen. Du kan finde inspiration til dette på bloggen.

Husk den “røde tråd”

Skabe en rød tråd – lige fra folk hører om arrangementet til det slutter. Det kan for eksempelvis være en farve eller et tema, som går igen både i invitationen og i lokalet.

Det er her, at du kan trække på dine venner, netværk eller familie, og bringe nogle idéer eller erfaringer på banen. Og så er du ikke alene.

Er du nysgerrig på at vide mere, så besøg bloggen her

Er du også mere nysgerrig på, hvordan NemTilmeld kan hjælpe i din vennekreds, forening eller virksomhed så læs MigogAalborgs artikel om virksomheden, der startede med en god ide