Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Snart kan du bo på Spritten: De første lejligheder i Aalborgs nye bydel er sat til salg

Af Christine Luca Hornemann
Visualiseringer: Dimension Design
Visualiseringer: Dimension Design

Til februar 2021 flytter de første beboere ind i Aalborgs nye bydel Spritten, når i alt 42 arkitekttegnede boliger er klar til indflytning.

Salget er nu i gang, og interesserede købere kan vælge mellem lejligheder, der spænder fra toværelsers på 61 kvadratmeter til fireværelsers på 117 kvadratmeter.

Den gamle spritfabrik i Aalborg er centrum for et af Aalborgs største bydelsprojekter i disse år – nemlig Spritten.

Over de kommende år vil den gamle industrigrund undergå en forvandling, hvor en ny bydel præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi vil skyde op.

Snart kan du bo på Spritten: De første lejligheder i Aalborgs nye bydel er sat til salg
Visualiseringer: Dimension Design

Her kommer 600 nye boliger

Spritten kommer i alt til at rumme hele 600 meget forskelligartede boliger, mens flere af de fredede industribygninger får nyt liv blandt andet med etableringen af et artcenter i samarbejde med Realdania, og ikke mindst verdens største glaskunstværk Cloud City, som opføres af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saraceno.

De fredede industribygninger bliver dog ikke den eneste arv, der videreføres.

Den gamle spritfabriks DNA vil nemlig også leve videre i eksempelvis de nye bygninger, der tager navn efter forskellige snapsvarianter.

Høkergården, opkaldt efter Høkersnapsen, bliver første indflytningsklare byggeri i den nye bydel, og indflytningsdatoen for de i alt 42 lejligheder er fastsat til februar 2021.

Snart kan du bo på Spritten: De første lejligheder i Aalborgs nye bydel er sat til salg
Visualiseringer: Dimension Design

De første der bor på Spritten

Nu skyder ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen så gang i salget, og dermed er muligheden for at blive blandt Sprittens første beboere netop åbnet.

“Spritten er i sig selv et projekt, der har fået rigtig meget opmærksomhed.

Det er naturligvis med til at puste til interessen for boligerne i Høkergården, og allerede inden salget blev skudt i gang, havde de første 200 interesserede bedt om at blive kontaktet.

Derudover forventer vi også, at placeringen i starten af Vestbyen kommer til at spille en stor rolle for salget.

Som beboer er man tæt på både fjorden, midtbyens liv, rekreative områder og ikke mindst Vestbyens særlige identitet, der er noget helt for sig selv,” fortæller marketingchef i Thorkild Kristensen Ditte Nørgaard Haahr.

Fra 61 til 117 kvadratmeter

Interesserede købere kan vælge mellem lejligheder, der spænder fra toværelsers på 61 kvadratmeter til fireværelsers på 117 kvadratmeter.

Alle lejligheder har store altaner, og der vil være mulighed for parkering i enten områdets parkeringskælder eller i det kommende p-hus på området.

“Lejlighederne er indrettet med en optimal planløsning, hvor hjertet i lejligheden er køkken, ophold og stue i åben forbindelse med den store altan.

Altanerne varierer i størrelse fra 11 til 15 kvadratmeter, hvorfra de fleste lejligheder vil have en skøn udsigt over Limfjorden og Vestbyens tage.

Den centrale beliggenhed samt størrelsen på flere af boligerne betyder også, at Høkergården vil være attraktiv i forbindelse med forældrekøb,” siger projektmægler i Thorkild Kristensen, Jan Drejer.

Bygherre glæder sig til det hele starter

Hos A. Enggaard, der er bygherre og entreprenør på projektet, ser man frem til, at de første beboere flytter ind på grunden.

“Det er en milepæl for alle involverede parter, der i fællesskab har skabt fundamentet for dette store projekt, som for alvor kommer til at udfolde sig over de kommende år.

Vi glæder os til, at de første beboere flytter ind, og vi har stor tiltro til, at bydelen i kraft af fokusset på kunst, kultur, gastronomi og fællesskab bliver et særligt sted at bosætte sig samt en attraktion for Aalborg og Nordjylland generelt,” lyder det fra projektudviklingschef i A. Enggaard Morten Løgsted.

Klik her for at se meget mere omkring de nye lejligheder i Høkergården.

Del artikel

Andre læser også