Snart kan du bo på Spritten: De første lejligheder i Aalborgs nye bydel er sat til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualiseringer: Dimension Design
Visualiseringer: Dimension Design

Til februar 2021 flytter de første beboere ind i Aalborgs nye bydel Spritten, når i alt 42 arkitekttegnede boliger er klar til indflytning.

Salget er nu i gang, og interesserede købere kan vælge mellem lejligheder, der spænder fra toværelsers på 61 kvadratmeter til fireværelsers på 117 kvadratmeter.

Den gamle spritfabrik i Aalborg er centrum for et af Aalborgs største bydelsprojekter i disse år – nemlig Spritten.

Over de kommende år vil den gamle industrigrund undergå en forvandling, hvor en ny bydel præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi vil skyde op.

Visualiseringer: Dimension Design

Her kommer 600 nye boliger

Spritten kommer i alt til at rumme hele 600 meget forskelligartede boliger, mens flere af de fredede industribygninger får nyt liv blandt andet med etableringen af et artcenter i samarbejde med Realdania, og ikke mindst verdens største glaskunstværk Cloud City, som opføres af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saraceno.

De fredede industribygninger bliver dog ikke den eneste arv, der videreføres.

Den gamle spritfabriks DNA vil nemlig også leve videre i eksempelvis de nye bygninger, der tager navn efter forskellige snapsvarianter.

Høkergården, opkaldt efter Høkersnapsen, bliver første indflytningsklare byggeri i den nye bydel, og indflytningsdatoen for de i alt 42 lejligheder er fastsat til februar 2021.

Visualiseringer: Dimension Design

De første der bor på Spritten

Nu skyder ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen så gang i salget, og dermed er muligheden for at blive blandt Sprittens første beboere netop åbnet.

“Spritten er i sig selv et projekt, der har fået rigtig meget opmærksomhed.

Det er naturligvis med til at puste til interessen for boligerne i Høkergården, og allerede inden salget blev skudt i gang, havde de første 200 interesserede bedt om at blive kontaktet.

Derudover forventer vi også, at placeringen i starten af Vestbyen kommer til at spille en stor rolle for salget.

Som beboer er man tæt på både fjorden, midtbyens liv, rekreative områder og ikke mindst Vestbyens særlige identitet, der er noget helt for sig selv,” fortæller marketingchef i Thorkild Kristensen Ditte Nørgaard Haahr.

Fra 61 til 117 kvadratmeter

Interesserede købere kan vælge mellem lejligheder, der spænder fra toværelsers på 61 kvadratmeter til fireværelsers på 117 kvadratmeter.

Alle lejligheder har store altaner, og der vil være mulighed for parkering i enten områdets parkeringskælder eller i det kommende p-hus på området.

“Lejlighederne er indrettet med en optimal planløsning, hvor hjertet i lejligheden er køkken, ophold og stue i åben forbindelse med den store altan.

Altanerne varierer i størrelse fra 11 til 15 kvadratmeter, hvorfra de fleste lejligheder vil have en skøn udsigt over Limfjorden og Vestbyens tage.

Den centrale beliggenhed samt størrelsen på flere af boligerne betyder også, at Høkergården vil være attraktiv i forbindelse med forældrekøb,” siger projektmægler i Thorkild Kristensen, Jan Drejer.

Bygherre glæder sig til det hele starter

Hos A. Enggaard, der er bygherre og entreprenør på projektet, ser man frem til, at de første beboere flytter ind på grunden.

“Det er en milepæl for alle involverede parter, der i fællesskab har skabt fundamentet for dette store projekt, som for alvor kommer til at udfolde sig over de kommende år.

Vi glæder os til, at de første beboere flytter ind, og vi har stor tiltro til, at bydelen i kraft af fokusset på kunst, kultur, gastronomi og fællesskab bliver et særligt sted at bosætte sig samt en attraktion for Aalborg og Nordjylland generelt,” lyder det fra projektudviklingschef i A. Enggaard Morten Løgsted.

Klik her for at se meget mere omkring de nye lejligheder i Høkergården.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.