Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Snart indflytningsklar: Det gamle værft er blevet til luksuslejligheder

Af Michael Qureshi
Foto fra The Old Yard som 2E Bolig har udviklet
Foto: 2E Bolig
Foto fra The Old Yard som 2E Bolig har udviklet Foto: 2E Bolig

The Old Yard hedder ombygningen af Aalborgs historiske værft.

Og det er et af Aalborgs mest prestigefyldte boligprojekter lige pt.

Med allerede 18 af 23 Arkitema-tegnede lejligheder solgt forventer 2E Bolig Projektsalg helt udsolgt på The Old Yard, før den nænsomme ombygning til efteråret af Aalborgs historiske værft kan meldes helt færdig.

Frem mod efteråret har murere, tømrere, elektrikere og smede travlt med at pudse på de sidste detaljer og den afsluttende finish, der gør The Old Yards nye luksuslejligheder i Aalborgs gamle skibsværftshal indflytningsklar.

En enkelt bolig (på 176 kvadratmeter) er dog netop gjort helt færdig og står fra denne weekend færdigmøbleret som prøvelejlighed.

Den grundlæggende renovering og genopbygning fremstår altså nu oven på to års arbejde generelt på plads.

Samtlige 23 nye luksuslejligheder er sikret en fantastisk udsigt på Havnefronten langs fjorden mod vest og forbi Musikkens Hus og videre mod Limfjordsbroen og aftensolen.

Ikke ukompliceret, når der samtidig skulle tages de nødvendige hensyn til det bevaringsværdige i Einar Packness’ store, karakteristiske værftshal fra 1918 yderst ved indsejlingen til Aalborgs Østre Havn – placeret så at sige ude i fjorden, lige i ”Limfjordsknækket” ved KMD-bygningen.

”Men opgaven – såvel den arkitektoniske som det håndværksmæssige – er løst til UG,” konstaterer en glad salgsleder Malene Minde, fra bygherren 2E Bolig Projektsalg.

Snart indflytningsklar: Det gamle værft er blevet til luksuslejligheder
Udsigten fra en af terrasserne på The Old Yard
Foto: Tove Koch

Hun bemærker, at udfordringen har medført lejligheder i mange størrelser for at puslespillet kunne gå op – fra 64 kvadratmeter og op til 244. Den sidste – penthouselejligheden – er i øvrigt en af de fem, der trods stor interesse stadig er til salg:

Den koster den nette sum af 13,99 mio. kr. – men så er der også lejlighed i to etager og vandudsigt mod både vest og nord og ca. 100 kvm tagterasser.

Snart indflytningsklar: Det gamle værft er blevet til luksuslejligheder
Foto: Tove Koch

Bygherre og indehaver af 2E Bolig Projektsalg, direktør Jesper Skovsgaard, erklærer sig også meget tilfreds:

”Firmaets kerneprodukt vil stadig være højkvalitetsfamilieboliger, som dem man har set i TV2’s Nybyggerne, og som vi bygger murede til almindelige menneskers pengepung i forskellige varianter over hele landet.

Men når mulighederne for et projekt som The Old Yard eller eksempelvis The Residence inde på Hasserisvej viser sig, kan jeg bare ikke lade være. Noget ekstraordinært, som jeg er særlig stolt af, at 2E også har kunnet bidrage til Aalborgs positive udvikling med,” forklarer Skovsgaard og takker for den kommunale opbakning.

Der er i øvrigt premiere-fremvisning på The Old Yard, hvor alle nysgerrige og interesserede kan komme ind og se prøvelejligheden og udsigten – læs mere om begivenheden her

Vanvittig juni måned forude i Aalborg: Så mange store events kommer der

Snart indflytningsklar: Det gamle værft er blevet til luksuslejligheder
Foto: Lars Horn / Baghuset

Del artikel

Andre læser også