Smørrebrød på menuen: Her åbner ny Take Away i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden et års tid siden, at Aktuel åbnede på Budolfi Plads.

Siden har de lanceret det ene nytænkende koncept efter det andet, og aalborgenserne har i den grad taget godt imod byens nye mad-komet.

Nu er de endnu engang klar med en nyhed, der taler til de fleste danske madhjerter: Smørrebrød.

“Da vores underetage igen blev ledig, gik vi i gang med at overveje, hvordan vi bedst muligt kunne udnytte det i forhold til markedet. Her faldt valget på smørrebrød,” fortæller Lars Helmuth, der er indehaver af Aktuel.

Smukt smørrebrød lavet helt fra bunden

Smørrebrødet får sin helt egen lokation i restauratens underetage, hvor Surdejsbageren indtil for nyligt holdt til.

Navnet bliver helt enkelt Aktuel Smørrebrød og første åbningsdag er allerede på fredag, den 4. september.

Her kan aalborgenserne droppe in og bestille lige det smørrebrød, som deres mave knurrer efter på den givne dag. Det hele er naturligvis hjemme- og frisklavet. Lige fra tataren, de ristede løg til den cremede hønsesalat.

“Lokalet passer helt perfekt til takeaway, og vi har fået mange forespørgsler på netop smørrebrød,” forklarer Lars.

Som udgangspunkt bliver der 10 faste smørrebrødsvarianter at vælge mellem, hvoraf fire er vegetariske. Brødet er specialbagt af Penny Lane, og det hele sættes smukt og æstetisk sammen af køkkenchefen Peter Thomsen.

Flere fristende tiltag på vej

Der er med andre ord taget højde for det hele i det nye koncept, der holder åbent fra tirsdag til lørdag.

Det bliver muligt at bestille det hele online, så hvis I eksempelvis er et større selskab, kan “madderne” stå klar på det tidspunkt, I ønsker at afhente.

“Vi starter op med de 10 faste varianter, men med tiden er planen, at der skal indføres forskellige tiltag. Det kunne eksempelvis være en dag, hvor der eksklusivt er hjemmelavede frikadeller eller flæskesteg på smørrebrødsmenuen,” forklarer Lars.

Du kan købe 1 stk. for 40 kr., mens 3 stk. kan købes for 100 kr.

MigogAalborg har taget den sure tjans at testsmage alle 10 varianter, og vi kan garantere, at der er noget for enhver smag og at vi allerede nu spår det til at blive et sikkert frokosthit i byen.

Selvom konceptet passer helt ideelt som take away, bliver det også muligt at nyde herlighederne på stedet – og udenfor på den overdækkede terrasse.

Du kan blive klogere på varianterne her:

Kartoffel

Nye kartofler, purløgsmayo, hjemmelavede ristede løg, rødløg og bacon crumble

Kartoffel – veggie

Nye kartofler, purløgsmayo, hjemmelavede ristede løg, rødløg og radise crudite

Tatar

Rørt tartar af okseinderlår, estragonmayo, syltet rødløg, jordskokkechips, capers frit

Rejer

Håndpillede rejer, citronmayo, farvede tomater, dild frit, friskkværnet peber

Æg

Øko æg, sprøde chips, radise crudite, grøn mayo, karse og purløg

Fiskefilet

Friskpaneret fiskepillet, håndpillede rejer, hjemmelavet pickles remo, dild frit

Avocado

Modnet avocado, baconmayo, syltede rødløg, karse og bacon crumble

Avocado – veggie

Modnet avocado, rygeost, syltede rødløg, mild chili og karse

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat, sprød serrano, farvet tomat og karse

Tomat

Letbagte tomater, grøn mayo, karse, syltede rødløg og hjemmelavede ristede løg

Hvad: Aktuel Smørrebrød åbner
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Tirsdag – fredag 10.30 – 17.30, lørdag 10.30-13.30. (Åbner 4/9)

Du kan bestille og se menukortet her.