Smitten stiger: Sådan er Corona-situationen i Aalborg og Nordjylland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Trods nedlukning og anbefalinger om at isolere sig vidt muligt, kommer det nok ikke bag på nogen, at antallede af smittede i øjeblikket stiger på landsplan.

Dette sker sandsynligvis som følge af juledagene, hvor familier samledes på tværs af regioner og vi i højere grad var sammen i større grupper end i hverdagen.

Inden for det seneste døgn er der fundet 2783 nye tilfælde af coronasmittede ud af 108.942 testede. Det oplyser Statens Serum Institut i den nyeste opgørelse.

Dødstallet er steget med 30, mens yderligere 130 er blevet indlagt. 4227 er blevet raske.

I Nordjylland står det således til, at man i Aalborg Kommune lige nu har 567 bekræftede tilfælde. Dette giver et incidenstal på 261,8 pr. 100.000 indbyggere. Lyntest er ikke med i tallene fra Statens Serum Institut.

54 er indlagt i regionen: 8 på intensiv og 4 i respirator.

I Region Nordjylland er der i øjeblikket 1418 smittede, hvilket giver et samlet incidenstal på 240,8.

På landsplan gør det os til den tredje hårdest ramte region målt på incidcenstallet. Vi er samtidig den region, hvor allerfærrest er indlagt.

Bekymrende spring

Det er især antallet af indlæggelser, der bekymrer Sundhedsstyrelsen.

“Vi har set nogle meget store og bekymrende spring, som gør, at sygehusevæsenet, særligt i den østlige del af Danmark, er betydeligt udfordret,” siger Søren Brostrøm om udviklingen til DR

Dødstallet på 30 er blot anden gang i løbet af hele epidemien, hvor så mange personer (smittet med coronavirus) dør i løbet af et døgn.