Smart regnskabsprogram: Aalborg-virksomhed med regnskab og automatisk bogføring

Skrevet af: Redaktionen
Clark Knøsen er stifter af Dynaccount
Clark Knøsen er stifter af Dynaccount

Den teknologiske udvikling suser afsted, hvor flere og flere arbejdsopgaver og -processer bliver digitaliseret og dermed automatiseret.

Det gælder ikke mindst for administrations- og regnskabsbranchen, hvor den Aalborgensiske virksomhed Dynaccount som har kontor på Nytorv, har udviklet et smart og intuitivt regnskabsprogram, der særligt har fokus på brugervenlighed med et unikt visuelt udtryk – med automatisering og effektivisering i højsæde.

“Regnskab er et nødvendigt onde, der bare skal overstås hurtigst muligt,” udtaler Clark Knøsen.

I dag er stadig en stor del af regnskab i fysisk form med bilag og dokumenter, netop som det var for 100 år siden.

Dokumenter der skal ordnes, aflæses, bogføres og arkiveres. Virksomheder sender stadig fakturaer til hinanden, men eneste forskel til i dag er at den røde postmand er erstattet af en e-mail til at levere dokumenterne.

Regnskabsprogram med automatisk bogføring

Dynaccount regnskabsprogram har været hurtige til at forudse udviklingens retning, og har igennem de seneste år arbejdet på at gøre regnskab og bogføring mere automatisk.

Den største del af tiden regnskabsfolk bruger på regnskab – er netop på alle de fysiske købsbilag, som sendes mellem virksomhederne. En salgsfaktura oprettes i en virksomhed, og sendes og modtages i en anden og registreres som købsbilag.

Hele registrerings- og bogføringsprocessen af købsbilag tager lang tid, da de manuelt skal aflæses, bekræftes og bogføres. Den del optager ca. 90% ud af det samlede arbejde, og den del kan Dynaccount automatisere.

Dynaccount kan automatisk aflæse både fysiske og digitale bilag, ved at du sender billeder eller indscanninger af bilag ind i den ene ende, og ud i den anden ende kommer friske aflæsninger, som endda er verificerede er korrekte.

Det hele foregår via kunstig intelligens og OCR (Optical Character Recognition).

De aflæste data bliver verificeret via checksum beregninger, krydskontroller og opslag i diverse registre, så bilagene altid bogføres med de korrekte oplysninger.

Automatisk bogføring fra banken

Dynaccount regnskabsprogram kan automatisk bogføre ud fra banken.

Alle banktransaktioner kommer automatisk ind i programmet, og når noget bliver bogført, afstemmes banken automatisk. Bankafstemningerne sker løbende under motorhjelmen uden brugeren nogensinde bemærker det.

Dynaccount tager altid udgangspunkt i banken, når der bogføres, så brugeren slipper for det manuelle tastearbejde og derved slipper både for tastefejl og bogføringsfejl.

“Hvis du bogfører først og afstemmer banken til sidst, er der store chancer for at banken ender med ikke at stemme. Du kan så forsøge at rette fejlene – med mindre fejlene er så gennemgående, at hele regnskabet skal laves helt om.

Derfor er det vigtigt at bogføre ud fra banken, så banken altid stemmer, og du slipper for at rette dumme bogføringsfejl,” siger Clark Knøsen.

Gennemskuelig og billig prismodel

Hele branchen med regnskabsprogrammer og økonomisystemer er gennemsyret af mersalg og tilkøb. Du køber en skrabet standard løsning og er tvunget til løbende at tilkøbe de funktioner du får behov for. Det er umuligt på forhånd at vide, hvor meget en given løsning vil koste.

Dynaccount har en flad og gennemskuelig prismodel. Alle funktioner er inkluderet i prisen du læser på prisskiltet, så du ikke bliver kedeligt overrasket over prisen pludselig er 4-5 gange højere end det forventede – efter du har valgt din regnskabsprogram udbyder.

I andre programmer skal du betale for hver enkelt bruger du opretter, men i Dynaccount er det f.eks. gratis at oprette flere brugere.

Regnskabsprogram med bogføring i farver

Dynaccount regnskabsprogram adskiller sig markant fra konkurrenterne, med det visuelle udtryk.

Farverne rød og grøn er anvendt for at få et bedre overblik og en bedre forståelse af debet og kredit.

Mange har nemlig svært ved at forstå debet og kredit, og ved hjælp af farverne skal brugeren kun tage stilling til rød og grøn under indtastning og bogføring.

Rød for negativ/omkostning og grøn for positiv/indtægt.

“Ligesom koldt og varmt vand bliver associeret med farverne blå og rød – så børn og gamle mennesker også kan kende forskel,” tilføjer Clark Knøsen.

For både revisorer og iværksættere

Dynaccount regnskabsprogram er både for den professionelle revisor samt den mindre regnskabskyndige iværksætter.

Regnskabsprogrammet har samme funktionalitet som de største programmer, men er præsenteret i et smart og brugervenligt design, så folk med mindre erfaring indenfor regnskab også kan være med både på prisen og regnskabsforståelsen.

“Vi har lavet tutorial videoer, som viser workflows og alle funktioner, som svarer til du får programmet præsenteret af en ven eller kollega. Folk gider ikke læse teksttunge manueller i dag,” siger Clark Knøsen.

Anvendes af flere store revisionshuse

Der er allerede flere store revisionshuse, der anvender Dynaccount Bilagscan til håndteringen af indgående købsfakturaer og har implementeret det i hele deres organisation.

Dynaccount Bilagscan kan automatisk aflæse alle købsfakturaer, så man derved kan automatisere bogføringen af alle omkostninger.

Automatisk aflæsning af købsbilag kan reducere og effektivisere store dele i regnskabs- og revisionsbranchen.

Prisvindende regnskabsprogram

Dynaccount har vundet flere priser, herunder Iværksætterpris Nordjylland 2013. Seneste pris var Inspirational Award i 2019, som Dynaccount vandt i starten af året.

Grundlaget for nomineringen til Inspirational Award var at Dynaccount konkurrerer med et yderst konkurrencedygtigt produkt mod nogle af de største internationale spiller – uden nogen form for funding eller investering og har gjort det siden 2012.

På kurs mod vild titel: Rare Wine fører afstemning i verdens største vinkonkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen

Ligger verdens bedste vinhandel i Vester Hassing 10 minutters kørsel fra Aalborg?

Det kan meget vel være en realitet i slutningen af denne måned.

Her lukker afstemningen på et af verdens førende vin-medier Tastingbook, der har skabt verdens største vinkonkurrence.

I direkte konkurrence mod 120.000 vinhandlere på verdensplan fører Rare Wine nemlig afstemningen om at blive kåret til verdens bedste vinhandel.

Og det er ikke nok bare at have gode venner af huset for at opnå den placering. Det kræver rent faktisk større opbakning internationalt for at hente de stemmer.

 

Kårer hvert år verdens bedste vin

Den verdensomspændende vinapp skabt af danskere Vivino er også med helt fremme i kapløbet.

Du kan faktisk bidrage med at sikre Rare Wine den fornemme titel, for alle kan give en stemme med.

Du kan stemme her

Tastingbook kårer også hvert år verdens bedste vin, hvor de tror på, at bedømmelsen fra mere end 10.000 forbrugere tæller mere end en lille skare af professionelle vineksperter.

Glade for at gøre sig bemærket

Hos Rare Wine følger man spændt med i kapløbet.

“Vi er glade og stolte af, at vi har gjort os så meget bemærket ude i verden, og at vi er havnet i toppen blandt de absolut bedste vinhandlere.

Vores primære fokus er at drive en sund forretning og skabe værdi for vores kunder, uanset om det er de professionelle vinhandlere eller private investorer.

Men byder lejligheden sig til at hente et nyt trofæ hjem til trofæhylden, tager vi da også det med,” siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest med et glimt i øjet til MigogAalborg.

Har skabt en attraktiv arbejdsplads

Han suppleres af partner og direktør i moderselskabet Rare Wine, Rasmus Nielsen;

“Jeg forudser ikke, at denne konkurrence kommer til at flytte forretningen.

Men det er en fornøjelse, hvis vi kan bidrage med at sætte Nordjylland på verdenskortet.

Samtidig håber vi, at opmærksomheden, og det faktum at vi kan være med blandt de absolut bedste, gør, at endnu flere i fremtiden vil få øjnene op for hvor attraktiv en arbejdsplads Rare Wine er.”

Vi har her på MigogAalborg tidligere skrevet om Rare Wine med adresse her i Aalborg Kommune.

Virksomheden vokser hele tiden og skal have flere nye medarbejdere her i 2020.

Men økonomien følger i den grad med væksten.

Omsætning på 413 mio. kr.

Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, præsenterede således i slutningen af 2019 et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat.

Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent.

“Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan.

Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner,” forklarer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Magasin inviterer derfor aalborgenserne indenfor til duftinspiration og 20 procent på alle parfumer den 24. januar.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe aalborgenserne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker.

“Konceptet sætter kundens personlighed hundrede procent i fokus.

Derudover er det et unikt koncept, netop fordi duftgarderoben skræddersyes.

At fokusere og highlighte kundens egne ønsker er det, jeg er med til at hjælpe med, når jeg finder en duftgarderobe til kunden,” fortæller Ida Marie Møller, der er duftekspert i Magasin Aalborg.

Duft til enhver lejlighed

Ida Marie Møller vil gerne hjælpe kunderne til at tænke i nye baner, så man ikke nødvendigvis bruger den samme parfume hele livet.

“De fleste af os har en tøjgarderobe fyldt med forskellige muligheder, og derfor giver det også rigtig god mening at supplere med den helt rette duft til enhver lejlighed.

Der er nemlig stor forskel på, hvad du gerne vil signalere på jobbet, på ferier og til fester, for rent faktisk siger vores duft meget om vores personlighed, og det hjælper vi med at understøtte på bedst mulig vis med den rette parfume,” fortæller Ida Marie Møller, hvis interesse for dufte ikke kommer fra fremmede.

Mød Magasins duftekspert på fredag

Hendes bedstemor var nemlig i sin tid med til at åbne Magasin i Aalborg, hvor hun i mange år arbejdede i parfumeriet, og senere valgte Ida Marie Møllers mor også at uddanne sig i Magasins parfumeri.

Magasins personlige dufteksperter er uddannede i konkrete spørgeteknikker, hvor de blandt andet spørger ind til farvetiltrækning, favoritblomster og meget mere, som gør dem i stand til at finde det ultimative match.

Fredag den 24. januar kl. 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent, hvor Ida Marie Møller fortæller nærmere om det nye koncept og tilbyder quick-konsultationer.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin Aalborg.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin Aalborg
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Byg drømmehuset: Kom til Sims 4-event i Utzon Center

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
The Sims 4 City Living skærmbillede
The Sims 4 City Living skærmbillede

Er du én af dem, der har viet dit hjerte til computerspillet The Sims, så har vi fundet et arrangement, der er lige noget for dig.

Uanset hvilken spiller, du er (motherlode-typen, der murer din sims inde, er utro med hele nabolaget, måske bliver lesbisk og lader huset brænde ned …

… eller den mere seriøse type, der kan bruge oceaner af tid på at udvælge det rette tapet, er kreativ med arkitekturen, og ikke kunne finde på at bruge snydekoder), så er der plads til dig på Utzon’s kommende workshop.

… Det anbefales dog nok, at du for engang skyld ligger dine sadistiske lyster lidt til side og i stedet fokuserer på at skabe nogle smukke rammer for din sims.

Så må resten lige vente til senere …

Fremstil drømmehuset

Til workshoppen, der finder sted lørdag d. 15. februar fra 10-16, får du nemlig især mulighed for at lære en masse om spillets byggefunktioner, og hvordan du bruger arkitektonisk design, når du skal fremstille drømmehuset.

Du lærer også at tænke som en ægte arkitekt, når du skal designe din bygning. Hvordan du placerer rummene i forhold til hinanden, og hvordan placeringen påvirker beboernes liv.

Hvem ved – måske gemmer der sig en vaskeægte Jørn Utzon indeni dig, der bare venter på at bryde ud?

Workshoppen har otte Utzon-laptops, som to personer deles om – du er også velkommen til at medbringe din egen.

Fra kl. 10-12.30 er der Sims Build Mode for begyndere, hvor du helt grundlæggende lærer at bygge i Sims 4. For eksempel hvordan du bruger musen, hvad de forskellige ikoner betyder osv.

(Køb billet her)

Fra kl. 13.30-16.00 er der Sims 4 Build Mode for øvede, hvor holdet skaber byggedesigns i fællesskab.

Her starter man med at tegne skitser og plantegninger, hvor vi møder fagbegreber fra arkitekturens verden, og bliver introduceret til materialer og redskaber.

Her skal du også tænke på, hvem der skal bo i din bygning. Du skal tænke på deres behov. Du skal også se på stedet, hvor du gerne vil bygge, og om det er et villakvarter eller en storby, hvor du skal tage hensyn til for eksempel trafikerede veje og byens bedste udsigt.

(Køb billet her)

Hvad: Sims 4 workshop
Hvor: Utzon Center, Slotspladsen 4
Hvornår: 15. februar, 10.00 – 13.00 og 13.00 – 16.00