Smart ide: Aalborg-par lancerer nyt børnetøjskoncept i Danmark

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fotograf: Lasse Breum
Fotograf: Lasse Breum

De fleste forældre kan vist skrive under på, at små børn både koster mange penge og en del tid i en i forvejen travl hverdag.

Samtidig er der flere og flere forældre, som stiller store krav til både bæredygtighed og kvalitet, når de handler ind til de mindste i familien.

Parret Michelle Lindhardt og Christian Møller fra Aalborg lancerer i dag det helt nye børnetøjskoncept ReBuyBaby.

Luksus børnetøj uden kompromis

Michelle har tidligere arbejdet som indkøber i Salling, Butler Loftet og Loft By Loft, mens Christian har stor erfaring inden for marketing og ledelse. Nu har parret valgt at gå all in på deres helt eget projekt ReBuyBaby.

”ReBuyBaby er helt enkelt luksus børnetøj på abonnement, hvor der er stort fokus på miljø, velgørenhed og bæredygtighed,” forklarer Michelle til MigogAalborg.

Konceptet går ud på, at man giver en fast månedlig pris for otte stykker børnetøj, som kan være alt fra bluser til body’er, bukser, kjoler osv.

Indtil videre henvender konceptet sig til størrelserne fra 56-92.

Abonnenterne kan blandt andet se frem til mærker som Noa Noa, Julie Dausell, Mads Nørgaard, Pop Up Shop, COMME CI COMME CA og mange, mange flere.

Tøjet har minimumsværdi på 2000 kr.

ReBuyBaby garanterer altid, at tøjet har en minimumværdi på 2000 kr. Lige nu er introprisen pr. måned 449 kroner, så der burde være mange penge at spare for de kvalitetsbevidste børnefamilier.

”Mange kører jo land og rige rundt for fx at hente en lækker, men brugt, body for måske 100 kr. for at spare penge. De fleste vil jo gerne spare både kørsel og tid og derfor er ReBuyBaby-konceptet perfekt, da det er nemt, ligetil, grønt og prisvenligt,” fortæller Michelle.

ReBuyBaby har selv lavet en kort video, som præsenterer konceptet ret ligetil:

Kvalitetstøj direkte til døren

Tøjet bliver tilsendt en gang om måneden, og i hver pakke modtager man desuden en returlabel til, når tøjet i slutningen af måneden skal sendes retur.

Når barnet vokser i størrelsen, kan man blot redigere den personlige brugerprofil, som man får på hjemmesiden.

”Vi garanterer, at tøjet maksimalt bliver brugt fire gange. På den måde undgår vi at tøjet bliver slidt og kvaliteten bevares,” siger Michelle.

ReBuyBaby har lavet en aftale med den lokale renserigigant KYMI Rens, som også har et meget stort fokus på bæredygtighed og miljø.

”Aftalen med KYMI gør, at familierne bare kan klæde børnene på, når de modtager tøjet og omvendt skal tøjet ikke vaskes inden tilbagelevering. Det er en stor tidsbesparelse i en travl hverdag,” fortæller Michelle.

Foruden det lækre kvalitetstøj, kan abonnenterne også se frem til særlige gaver flere gange årligt.

ReBuyBaby har nemlig lavet aftaler med blandt andre Aalborg Zoo, Randers Regnskov, MP Denmark og navnelapper.dk.

”Gaverne bliver specielt udvalgt til de enkelte børn. Et barn på et halvt år får måske en bidering, mens barnet på to år får en indgangsbillet til Zoologisk Have,” forklarer Michelle.

Fotograf: Lasse Breum

En cirkulær forretning

Foruden de store besparelser i både tid og penge er ReBuyBaby også udviklet ud fra et cirkulært koncept om, at alle dele af forretningen skal være bæredygtig og velgørende.

Når tøjet er brugt fire gange bliver tøjet sendt videre til enten Mødrehjælpen i Aalborg eller DINNødhjælp, som har den kendte nordjyde Anja Lovén i spidsen.

”Vi er utrolig stolte af de samarbejder vi har lavet, og vi er utrolig glade for, at vores koncept både kan gavne børnefamilierne, miljøet og ikke mindst velgørenhed i både ind- og udland,” fortæller Michelle stolt.

For at give flest mulige midler til de mange projekter, bliver kvalitetstøjet solgt på en auktion, hvorefter de indsamlede penge bliver brugt af eksempelvis DINNødhjælp.

”Anja Lovén og DINNødhjælp har jo gjort en kæmpe forskel rundt omkring i verden, og hvis vores forretning kan gøre en god gerning for børn i andre lande, er det jo bare helt fantastisk,” slutter Michelle.

Du kan læse mere om RebuyBaby på deres Facebook-side

Perfekt start på mandagen: Gratis kaffe i Lagkagehuset

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I slutningen af september kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Lagkagehuset åbner i midtbyen i det nye år.

Det kan du læse mere om her.

Lagkagehuset har dog allerede en yderst populær lokation her i byen; nemlig drive-in på Otto Mønstedsvej 1 ved Meny.

Her holder mange bilister i kø hver morgen for at få det lækre brød og ikke mindst en tiltrængt kop kaffe.

Men i morgen giver Lagkagehuset det sorte guld. Frem til kl. 10 kan du nyde gratis kaffe i alle Lagkagehusets butikker i landet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Lagkagehuset på Otto Mønstedsvej åbner allerede kl 6.00 mandag morgen, så der er masser af muligheder for at komme forbi og få den perfekte start på en ny uge.

Fejrer nye bønner

Årsagen til den gratis kaffe er, at Lagkagehuset tager yderligere et par trin op ad kvalitets-trappen ved at investere i et af Englands førende risterier, Modern Standard.

Det er netop fra i morgen, mandag d. 10. december, at danskerne kan smage de nye bønner.

“Alle skal se, smage og opleve, at vi gør os umage med kaffen, og vores kaffemestre i hver eneste Lagkagehuset i Danmark har været på træningslejr for at sikre, at kaffen ved servering giver gæsterne smil på læben,” skriver Lagkagehuset blandt andet i pressemeddelelsen.

De fortsætter:

“Når du drikker kaffe fra Modern Standard i Lagkagehuset, drikker du Specialty Coffee, der dækker over kaffe af særlig høj kvalitet, og et indgående kendskab til hvilken farm bønnen kommer fra, og hvordan den er blevet behandlet i alle led i kaffens rejse.

Vores kaffe er brygget på arabicabønner fra Brasilien og Colombia, og er etisk handlet direkte mellem risteri og kaffefarm, hvilket indebærer at kaffefarmen er betalt 30 % over Fair Trade prisen.”

Foto: Lagkagehuset

De nye bønner i Lagkagehuset beskrives således:

Filterkaffe fra Colombia:

“Vores colombianske filterkaffe er fyldig og har en afbalanceret sødme, med noter af karamel. Kaffen er brygget på arabicabønner fra farmen El Porvenir, der breder sig over områderne La Castilla og Pitalito i regionen Huila.”

Espresso fra Colombia og Brasilien:

“Vores espressoblend består af 30% bønner fra samme farm El Porvenir i Colombia og 70% bønner fra farmen Santa Luzia, der ligger i området Sul de Minas, Minas Gerais i Brasilien.

Således kombinerer vi fylden fra den brasilianske bønne med kompleksiteten fra den colombianske bønne. Det giver en fyldig, rund og afbalanceret espresso med noter af chokolade og karamel.”

Hvad: Gratis kaffe
Hvor: Lagkagehuset over hele landet
Hvornår: Mandag den 10. december frem til kl. 10

HiFi Klubben har stor succes i Slotsgade: Alt kan testes i butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

1. maj var dagen, hvor HiFi Klubben endegyldigt kunne vinke farvel til de gamle og forældede lokaler på Vesterbro i Aalborg.

De har nu til huse i Slotsgade 7 i centrum af Aalborg, og selvom kæden består af 30 butikker fordelt i hele landet, betragtes butikken i Aalborg centrum som en af kædens allerflotteste.

Vi tog en tur forbi den lækre butik til en lille snak med med butikschef, Lars Bo Pedersen, om hvorvidt det også var lykkes at rykke succesen med sig.

Her fik vi en sludder om alt lige fra perfekt lyd, æstetik og ikke mindst et lille, men meget vigtigt spejl …

Husfreden kan sikres med det rette udstyr

Vi starter rundturen i tv-afdelingen, for når det er tid til at skifte fjernsynet, er det ofte en jungle at finde rundt i og mulighederne synes uendelige.

Men hos HiFI Klubben har de gjort det meste af arbejdet for én.

Der er nemlig kun et helt skarpt og håndplukket udvalg med garanti for det bedste af det bedste.

“Vi har eksempelvis ingen 2017-modeller i vores udvalg. Alt er med den nyeste teknologi,” uddyber Lars Bo.

Men de fleste har nok opdaget, at lyden i fladskærmen er alt andet end lækker. Det er der heldigvis råd for.

HiFi Klubben oplever især en stor efterspørgsel efter de såkaldte Soundbars. De løfter lydniveauet betragteligt, og stjæler ikke ret meget plads under fjernsynet.

“Vi hører ofte, at de er en direkte grund til, at husfreden er sikret derhjemme. En Soundbar er meget æstetisk og fylder ikke meget, så det er et fint kompromis, hvis man både vil have et stilfuldt hjem og en god lydoplevelse.”

Sonos er stadig et af mest populære mærker inden for Soundbars, men mærket som canadiske Bluesound er ifølge Lars Bo, et endnu bedre valg, hvis man går efter den bedste lydoplevelse.

Jyllands største udvalg inden for lyd til hjemmet

Hvis man vil gå skridtet videre i den samlede lydoplevelse, er indbygningshøjtalere i væg eller loft det helt rigtige valg.

Hi Fi Klubben i Aalborg har med den nylige flytning til Slotsgade, faktisk Jyllands største udvalg i indbygningshøjtalere, som er lækker lyd, der nemt kan skjules i hjemmet.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan med indbygningshøjtalerne. Det kan både indbygges i køkkenet, soveværelset – eller som mange vælger – i stuen, hvor det både kan fungere som en lydopgradering til fjernsynsoplevelsen eller som prikken over i’et, når der skal holdes fest.

“Vi oplever en større og større efterspørgsel efter det. Vi har mange forskellige løsninger, og noget for enhver prisklasse. En god tommelfingerregel er, at man for 6-10.000 kr. pr. rum, kan få rigtig lækker indbygningslyd i hjemmet,” fortæller Lars Bo.

HiFi Klubben står som altid klar med de helt rigtige råd, til lige netop dit behov. De kommer gerne hjem og tjekker mulighederne hjemme hos dig, inden de foreslår en løsning.

“Mange vælger at tage os med på råd i starten af en byggeproces, hvor vi i fællesskab med håndværkerne kan sikre, at man får den fedeste indbygningslyd, uden at gå på kompromis med indretningen i hjemmet.”

Hvis man tilmelder sig HiFi Klubbens kundeklub, vil man løbende modtage invitationer til diverse events og demoaftener. Du kan også følge med på Facebook lige her.

ALT kan testes i butikken

Inden man tager beslutningen om enten fjernsynet, indbygningshøjtalerne eller de helt rigtige høretelefoner, kan de testes i butikken.

“Jeg talte lige op her den anden dag, og der havde vi over 240 højtalere sat til! Vores mantra er, at der skal komme lyd ud af alting herinde. Uanset kombinationen, kan vi afspille det, så man kan høre, om det er den helt rigtige løsning,” fortæller Lars Bo

I Slotsgade har de også et seperat lytterum, hvor akustikken er lavet, så den er så tæt som muligt på den, man oplever hjemme i sin egen stue.

“Vi lever af tilfredse kunder, så vi vil være helt sikre på, at man får den rigtige lyd med hjem. Vi oplever en stor tilfredshed med, at man lige kan teste det af her, inden man siger endeligt ja.”

Når man har taget den svære beslutning, er der ingen tvang om køb. Medarbejderen taster blot ens valg ind i systemet, og så bliver det sendt videre til ens e-mail.

Der kan man så finde online links til de påfølgende produkter, og når beslutningen er taget trykker man blot “Godkend” og vælger om man vil have sendt alt hjem, eller hente det i en af HiFi Klubbens 30 butikker på landsplan.

Lille spejl på væggen der …

Her seks måneder efter åbningen, er Lars Bo og resten af staben utrolig glad for den modtagelse, de har fået.

Men selvom HiFi Klubben er de førende eksperter inden for lyd og billede, var der alligevel noget, som de var nødt til at ændre efter ganske kort tid.

“Vores udvalg af høretelefoner er en af byens største, men kunderne efterspurgte hele tiden et spejl; de skulle jo se, om de så cool ud med dem på,” siger Lars Bo med et smil og fortsætter:

“Så nu har vi hængt et fint spejl op ved siden af vores mange høretelefoner, så både lyd og look kan tjekkes ud.”

Gælder også Aalborg: Politiet varsler stor aktion i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Julefrokostsæsonen er over os.

Alle ved, at man skal lade bilen stå, når mængden af snaps, vin og juleøl blevet for stor til at man kan sætte sig bag rattet.

Men for nogen er fristelsen til at tage egen bil, frem for at vente på en taxi eller bussen, altså for tillokkende.

Derfor er samtlige politikredse er på stikkerne den næste uge i jagten på spritbilister.

Det skriver eb.dk fredag.

“Vi lægger et massivt tryk, så der er mange flere betjente på gaden end normalt til at lave de her spritkontroller.

Det er både betjente på motorcykler, i civile biler med videoudstyr, og kantstenskontrol, hvor man for eksempel stopper samtlige bilister,” siger Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, til eb.dk

Ekstra kontrol i hele landet

Vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Henrik Jensen, fortæller, at den øgede indsats er en del af en national indsats.

“Fra i går (torsdag 6. dec red.) til og med 16. december løber denne nationale kontrol, hvor vi har særligt fokus på spiritus- og narkokørsel.

Også i hverdagene er vi mere opmærksomme, men det er klart, at indsatsen er særligt koncentreret omkring weekenderne,” fortæller han til eb.dk

Jens Henrik Jensen opfordrer i stedet folk til at lade bilen stå og tage en taxi, men her skal man være opmærksomhed på at tage en rigtig taxi og ikke pirat-taxi, hvor dem der samler dig, ikke altid vil dig det bedste.

I Aalborg skal du derudover være særligt opmærksom på prisen, når du sætter dig ind i en taxi. Det kan du læse mere om her.