Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smage fra hele verden: Studie 4 præsenterer nyt menukort

Af Simone Vestergaard

Den eftertragtede restaurant- og cocktailbar Studie 4 har netop skiftet menukortet i takt med, at det kolde efterår er over os.

Studie 4 har siden åbningen sidste år kørt med et dogmefrit koncept, hvor retterne på menukortet er sammensat med passion og ikke mindst en masse smag.

Det er stadig en ting der gør sig gældende, men nu er der sparket endnu mere gang i smagssammensætningerne.

“Vi kører stadig samme koncept som altid, med en fire-retters menu med vin eller cocktails, og et lille a la carte menukort.

Men for at holde en høj standard følger vi sæsonen, selvom vi som sådan ikke er sæsonbetonet. Når råvarerne er i sæson smager de af mest, så det er vigtigt for os at udnytte dem på bedste vis.

I vinterperioden er det de lidt tungere retter, der gør sig gældende, hvorimod vi om sommeren serverer lette friske retter.

Vi tilpasser os sæsonen fordi vi gerne vil kunne tilbyde gæsterne det bedste, og give dem en grund til at komme igen.” fortæller restaurantchef Lasse Meelsen, til MigogAalborg.

Nye kræfter skaber magi i køkkenet

I sommer fik Studie 4 en ny køkkenchef og han har, i samspil med Lasse Meelsen, fået frie tøjler til at sammensætte nogle smagfulde retter, hvor kombinationen af Italien og Danmark kommer til udtryk.

“På madfronten har vi som sådan ikke en konkret stil her på Studie 4. Vi kører hverken fransk cuisine eller eksempelvis fusionskøkken. I stedet slår vi på kombinationen og ikke mindst samhørigheden mellem køkken og bar.

Hver enkelt ret skal også stå godt til både cocktails og vin, så vi har valgt at holde det simpelt, smagfuldt og lækkert.

Vores italienske køkkenchef Paolo arbejder rigtig meget med smag, og serverer helst kraftfulde retter, der virkelig smager af noget.

Han er italiener, og blev en del af vores team i sommer. Siden har han sørget for, at et par af vores retter bærer præg af kombinationen mellem danske og italienske smage.

Eksempelvis har han givet hans svar på en rigtig tiramisu, samt en gnocchi-ret, der er lavet på både kastanje og græskar – som er en lokal tradition fra Paolos hjemstavn. Vi har så tilføjet retten en ostesauce af oste fra Arla Unika, samt græskar, der er syltet i Rød Aalborg.

På den måde synes jeg, at vi forener de forskellige smage rigtig godt.” forklarer Lasse.

Smage fra hele verden: Studie 4 præsenterer nyt menukort
Gnocchi ret med kastanje og græskar

Slår på smagssammensætninger fra hele verden

Når Paolo står i køkkenet kombinerer han andre verdener og smage på kryds og tværs – ikke kun fra Italien, men eksempelvis også fra Asien.

“På vores nye menukort har vi blandt andet en ret med grillet kalv, asiatisk waldorffsalat, stegte kalvebrisler, sesam og wasabi samt misosauce.

Denne ret tager udgangspunkt i en helt almindelig dansk waldorffsalat, men vi har nyfortolket det, og lavet kombinationen med grønkål, frisk bladselleri, syltede vindruer i yozu og sojaristede valnødder,” fortæller Lasse.

Smage fra hele verden: Studie 4 præsenterer nyt menukortNyt cocktailkort i vinterperioden

Det er ikke kun menukortet, der er skiftet på Studie 4. Der er også kommet en vinterversion af cocktailkortet, hvor mørkere ingredienser og smage kommer til udtryk – blandt andet med kirsebær, rødbede og rødvin.

”De cocktails vi kører med nu er en smule mere fyldige og med mørkere spiritus i modsætning til dem, vi laver om sommeren, hvor folk higer mere efter en frisk og læskende cocktail.

Alle nuværende cocktails er inspireret af efteråret og den kolde tid.” fortæller Lasse.

Julefrokostmenuen overtager for en stund

Til trods for, at Studie 4 netop har skiftet over til et smagfuldt efterårs-menukort, vil nogle af retterne i perioden 16. november til 15. december blive byttet ud til juleinspirerede retter, grundet julefrokostsæsonen.

Julefrokostmenuen er:
Velkomst: Variation af snacks
ForretAnd, kumquats, brioche, ande-bordelaise
Hovedret: Gris, æble, selleri, gastrique
Dessert“Ris a la mande”, ris, mandel, kirsebær, hibiscus

Pris pr. person 398 kr.

Du kan læse mere om både efterårs- og julefrokostmenukortet her.

Del artikel