Smage fra hele verden: Studie 4 præsenterer nyt menukort

Skrevet af: Simone Vestergaard

Den eftertragtede restaurant- og cocktailbar Studie 4 har netop skiftet menukortet i takt med, at det kolde efterår er over os.

Studie 4 har siden åbningen sidste år kørt med et dogmefrit koncept, hvor retterne på menukortet er sammensat med passion og ikke mindst en masse smag.

Det er stadig en ting der gør sig gældende, men nu er der sparket endnu mere gang i smagssammensætningerne.

“Vi kører stadig samme koncept som altid, med en fire-retters menu med vin eller cocktails, og et lille a la carte menukort.

Men for at holde en høj standard følger vi sæsonen, selvom vi som sådan ikke er sæsonbetonet. Når råvarerne er i sæson smager de af mest, så det er vigtigt for os at udnytte dem på bedste vis.

I vinterperioden er det de lidt tungere retter, der gør sig gældende, hvorimod vi om sommeren serverer lette friske retter.

Vi tilpasser os sæsonen fordi vi gerne vil kunne tilbyde gæsterne det bedste, og give dem en grund til at komme igen.” fortæller restaurantchef Lasse Meelsen, til MigogAalborg.

Nye kræfter skaber magi i køkkenet

I sommer fik Studie 4 en ny køkkenchef og han har, i samspil med Lasse Meelsen, fået frie tøjler til at sammensætte nogle smagfulde retter, hvor kombinationen af Italien og Danmark kommer til udtryk.

“På madfronten har vi som sådan ikke en konkret stil her på Studie 4. Vi kører hverken fransk cuisine eller eksempelvis fusionskøkken. I stedet slår vi på kombinationen og ikke mindst samhørigheden mellem køkken og bar.

Hver enkelt ret skal også stå godt til både cocktails og vin, så vi har valgt at holde det simpelt, smagfuldt og lækkert.

Vores italienske køkkenchef Paolo arbejder rigtig meget med smag, og serverer helst kraftfulde retter, der virkelig smager af noget.

Han er italiener, og blev en del af vores team i sommer. Siden har han sørget for, at et par af vores retter bærer præg af kombinationen mellem danske og italienske smage.

Eksempelvis har han givet hans svar på en rigtig tiramisu, samt en gnocchi-ret, der er lavet på både kastanje og græskar – som er en lokal tradition fra Paolos hjemstavn. Vi har så tilføjet retten en ostesauce af oste fra Arla Unika, samt græskar, der er syltet i Rød Aalborg.

På den måde synes jeg, at vi forener de forskellige smage rigtig godt.” forklarer Lasse.

Gnocchi ret med kastanje og græskar

Slår på smagssammensætninger fra hele verden

Når Paolo står i køkkenet kombinerer han andre verdener og smage på kryds og tværs – ikke kun fra Italien, men eksempelvis også fra Asien.

“På vores nye menukort har vi blandt andet en ret med grillet kalv, asiatisk waldorffsalat, stegte kalvebrisler, sesam og wasabi samt misosauce.

Denne ret tager udgangspunkt i en helt almindelig dansk waldorffsalat, men vi har nyfortolket det, og lavet kombinationen med grønkål, frisk bladselleri, syltede vindruer i yozu og sojaristede valnødder,” fortæller Lasse.

Nyt cocktailkort i vinterperioden

Det er ikke kun menukortet, der er skiftet på Studie 4. Der er også kommet en vinterversion af cocktailkortet, hvor mørkere ingredienser og smage kommer til udtryk – blandt andet med kirsebær, rødbede og rødvin.

”De cocktails vi kører med nu er en smule mere fyldige og med mørkere spiritus i modsætning til dem, vi laver om sommeren, hvor folk higer mere efter en frisk og læskende cocktail.

Alle nuværende cocktails er inspireret af efteråret og den kolde tid.” fortæller Lasse.

Julefrokostmenuen overtager for en stund

Til trods for, at Studie 4 netop har skiftet over til et smagfuldt efterårs-menukort, vil nogle af retterne i perioden 16. november til 15. december blive byttet ud til juleinspirerede retter, grundet julefrokostsæsonen.

Julefrokostmenuen er:
Velkomst: Variation af snacks
ForretAnd, kumquats, brioche, ande-bordelaise
Hovedret: Gris, æble, selleri, gastrique
Dessert“Ris a la mande”, ris, mandel, kirsebær, hibiscus

Pris pr. person 398 kr.

Du kan læse mere om både efterårs- og julefrokostmenukortet her.

Miraklet fra Aalborg: Sarah vandt et maraton efter to livstruende sygdomme

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Måske har du set hende, når du en søndag morgen har sat kursen mod bageren, eller hvis du i de tidlige morgentimer er slingret hjem fra en lang nat i Jomfru Ane Gade.

Hun kommer løbende, hun har fart på og hun indrømmer da også selv også selv, at hun i Aalborg bliver genkendt som “hende der løber”.

Men denne unge kvinde er meget mere end en tilfældig forbipasserende.

Sarah Smalbro er 22 år, og hun studerer til daglig til sygeplejerske her i Aalborg.

På trods af sin unge alder har Sarah allerede kæmpet for sit liv hele to gange.

Første gang var i form af anoreksi. Det var en hård og sej kamp at komme igennem, og netop som Sarah var kommet over spiseforstyrrelsen, ramlede hendes verden igen.

Hun fandt ud af, at hun var født med en livstruende hjertefejl.

I dag er Sarah helt rask og kulminationen på hendes kamp for livet og mod kroppen kom i oktober, hvor hun vandt Skagen Maraton.

Havde været livsfarligt at løbe et maraton

Det vilde er, at havde Sarah valgt at løbe et maraton med sin hjertefejl, var hun aldrig nogensinde nået over målstregen.

”Det havde simpelthen været punktum, og det er også derfor, at jeg synes, det er en kæmpe ting for mig i dag, når jeg løber et maraton.

Jeg synes, det er det fedeste i verden,  og det var jo en kæmpe ting for mig at vinde et.

Det er jo ikke bare lige en træningstur, det er fordi, nu kan jeg altså,” fortæller Sarah Smalbro til MigogAalborg.

Sarahs spiseforstyrrelse startede i 1.g i gymnasiet, og hun fortæller, at det hele begyndte som hos mange andre med den psykiske sygdom, anoreksi.

”Det startede med de sædvanlige fem kilo, man hører om, som mange de lige ønsker at smide, og så begyndte jeg bare at tælle mine kalorier overdrevet meget og dyrkede samtidig motion.”

Hun blev henvist til Center for Spiseforstyrrede i Aalborg, hvor hun blev sat i gang med en intens behandling.

”Altså jeg tabte mig jo så meget, at jeg røg til lægen, og så blev jeg henvist direkte til center for spiseforstyrrede her i Aalborg, hvor jeg med det samme blev sat i gang med behandling.

Det var både med diætist, med læge og det var med sygeplejersker. Der var egentlig også nogle fysioterapeuter og psykoterapeuter inde over, og der var også mulighed for gruppeterapi og familieterapi,” fortæller hun.

Kroppen lukkede lige så stille ned

Specielt den første tur ned ad gangen til lægens kontor vækker minder i Sarahs erindringer.

”Første gang jeg skulle gå fra venteværelset til lægens konsultationsrum for at have min første samtale, der var jeg lige ved at besvime og blev nødt til at holde ved væggene, fordi jeg kunne simpelthen ikke.

Det lyder måske hårdt, men jeg kunne faktisk ikke mere. Kroppen den lukker lige så stille ned,” fortæller ildsjælen.

I forbindelse med behandlingen på Center for Spiseforstyrrede fik Sarah tjekket sit hjerte, fordi hun havde smerter.

Men da brystsmerter er en typisk bivirkning ved spiseforstyrrede, fandt lægerne ikke noget usædvanligt.

Lægerne opdagede to store huller i hjertet

I 2015 ramlede Sarahs verden dog endnu engang, da det viste sig, at hun rent faktisk var født med en hjertefejl og havde levet hele sit liv med to store huller i hjertet.

”Jeg havde virkelig ondt i mit hjerte, når jeg løb, og jeg tænkte jo altid, at det var, fordi jeg var så underernæret.

Den var også den første konklusion, da de tjekkede mig. Jeg skulle bare tage på i vægt, og så ville mine smerter i hjerter forsvinde.

Men det gjorde smerterne aldrig helt, og da jeg så endelig blev scannet viste det sig, at jeg havde to store huller, der gjorde at alt mit iltede blod blev blandet med det afiltede.

Så jeg havde egentlig haft afiltet blod hele mit liv, hvilket er ret alvorligt,” fortæller Sarah.

Gennem de svære perioder i Sarahs liv har hun altid fundet trøst i at kunne løbe en tur.

Når hun løber tidligt om morgenen jagter hun en helt bestemt følelse.

”Jeg blev bare bidt af den der frihedsfølelse, og det har jo altid været sådan, at jeg kunne jo bare tage mine sko på og så bare løbe.

Når jeg kom hjem, havde jeg det altid bedre, og det var også lige meget, hvor dårligt jeg havde haft det forinden”.

Muskuløs og klog af skade

I dag er hun hverken en underernæret ung pige eller hjertepatient.

Sarah er muskuløs og klog af skade.

Hun ved at hendes krop ikke altid har haft det godt. Måske netop derfor er hun i dag i stand til at lytte til sin krop og give den, hvad der skal bruges for, at hun kan nedlægge de 60 til 100 km, som hun løber om ugen.

Sarah fortæller til MigogAalborg, at hun på ingen måde er flov over at have haft en spiseforstyrrelse

”Jeg er jo aldrig pinligt berørt over at have haft anoreksi, men det er jo stadig sådan noget, der er lidt tabu-belagt, og der er mange der ikke forstår det, og nogen synes måske, det er noget pjat”.

Efter alt modgangen er Sarah i dag endelig kommet på den anden side og er ekstremt aktiv i Aalborgs løbemiljø, hvor hun hver uge løber de mange kilometer med løbeklubben Aalborg Runners.

Hun har efterhånden klaret sig godt igennem en halv snes halvmaratons, og har udvidet CV’et med hele to maratons, hvoraf hun, som tidligere nævnt, ved Skagen Maraton i oktober kunne stille sig øverst på podiet med en guldmedalje om halsen.

Kører tre uddannelser ved siden af

Hun har stadig en lang liste af mål og drømme om maratonløb.

Sarahs overskud vil ingen ende tage, ikke nok med at hun har sit sygeplejerskestudie, så har hun yderligere taget tre uddannelser som henholdsvis kostvejleder, løbe coach og personlig træner.

Uddannelserne bruger hun til at hjælpe andre i gang med en sundere og balanceret livsstil og sideløbende har hun startet en støttegruppe for spiseforstyrrede unge i Aalborg.

Om støttegruppen fortæller Sarah;

”Det er jo bare blevet mine veninder. Engang imellem ses vi lige til en kop kaffe, og så snakker vi bare lidt om livet, som det er,” slutter den inspirerende unge aalborgenser.

Stor Rasmus Seebach-koncert i Aalborg i 2019: Her er datoen

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Seebach
Foto: PR
Rasmus Seebach Foto: PR

Sidste år besøgte Rasmus Seebach landets fire største byer til familiekoncerter i løbet af maj og juni.

Det var en kæmpe succes, hvor mere end 50.000 feststemte danskere mødte op til koncerterne.

Nu gentages de fire familiekoncerter i København, Århus, Aalborg og Odense.

Det er især tidspunktet midt på eftermiddagen, som definerer, at der er tale om en koncert, hvor både børn og voksne får noget ud af det.

Det bliver lørdag d. 18. maj 2019, at Rasmus Seebach holder en stor koncert i Mølleparken her i Aalborg. Koncerten er også med Special Guests, hvilket kunne tyde på, at der er andre store navne, som også optræder på dagen.

Billetsalg starter mandag

Billetsalget starter allerede på mandag d. 19. november, og man skal nok være hurtigt ude, da Seebach for hele familien typisk bliver hurtigt udsolgt.

Til sommer er det 10 år siden at Rasmus udgav sit debutalbum ‘Rasmus Seebach’, og siden dengang, er det kun gået én vej.

Siden 2009 har Rasmus Seebach udgivet fire studiealbums, solgt mere end 800.000 eksemplarer og vundet seks statuetter til Danish Music Awards.

Tager også spændende gæste-artister med

Med andre ord er Rasmus Seebach blandt de største og bedst sælgende artist i dansk musikhistorie, men for Rasmus kan successen hverken måles i priser eller salgstal – den ægte magi skabes nemlig til koncerterne sammen med sine fans.

Det var netop kærligheden til at optræde live, der blev afsættet for Rasmus’ tilbagevendende familiekoncerter, som de seneste år er blevet hyldet af både fans, publikum og anmeldere.

Til sommer kan Rasmus igen opleves i landets fire største byer, og rygtet siger at han planlægger at tage en masse spændende gæster med til koncerterne.

Hvad: Familiekoncert med Rasmus Seebach
Hvor: Mølleparken
Hvornår: 

 

Lækker mad på årets sidste dag i Aalborg: La Locanda har nytårsmenu klar

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af Aalborgs bedste spisesteder ligger på C. W. Obels Plads.

Her regerer den italienske kreatør Carlo Liberati i køkkenet.

Der er ofte fuldt hus på La Locanda, hvor der køres mange serveringer af autentisk italiensk mad ind på bordene akkompagneret af naturligvis gode italienske vine.

Nu har La Locanda også offentliggjort deres nytårsmenu for 2018.

Skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at de bliver et populært valg for dem, som rigtig gerne vil slippe for al bøvlet i køkkenet og blot tilberede og anrette den gode mad for gæsterne.

“Vi glæder os til at forkæle aalborgenserne igen i år. Vi har sammensat en skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder,” siger Carlo Liberati.

La Locanda take away nytårsmenu 2018

Snacks:
– Hjemmebagte grissini med Italiensk lufttørret røget skinke
– Hjemmelavet skinkepaté med trøffel
– Hjemmelavet oliventapenade med knækbrød

Antipasto / Forret:
– Carpaccio di merluzzo con fantasia di cipolle e capperi: Carpaccio af saltet torskeryg, hertil løg-fantasy og kapers

*Primo piatto / Første ret:
– Risotto con crema di scampi: Klassisk italiensk risotto med jomfruhummer-bisque og jomfruhummer-kød

Secondo / Hovedret:
– Filetto di vitello con sua salsa, Cardoncelli e nocciole tostate: Rosastegt kalvemørbrad med egen sauce, ristet kaiserhat med hasselnød

**Formaggi / Ost:
Piatto con 4 formaggi misti, marmellata di pomodorini, vaniglia e peperoncino: Tallerken med 4 oste, Taleggio, Pecorino med peber, Robiola 3 mælk og skimmelost, hertil vores cherrytomat, vanilje/chili syltetøj

Dolce / Dessert:
– Tortino caldo di cioccolata e pere con salsa al Balsamico e gelato allo yougurt: Varm chokoladekage med pære, balsamicoeddikesauce og hjemmelavet yoghurtis

4 retter koster 395 kr. (Snacks, forret, hovedret og dessert)

– *Tilkøb af Risotto koster 85 kr.
– **Tilkøb af Formaggi/Ost koster 75 kr.

La Locanda oplyser, at der er minimum bestilling på to kuverter, og den kan afhentes ved LA BOTTEGA mandag d. 31. december.

Du kan læse mere om nytårsmenuen her.

Du kan også tjekke vores spiseguide – der giver byens bedste overblik over spisesteder her