Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

Af Emil Kjær Jørgensen

Vinsmagning har de fleste hørt om, men glassmagning er nok nyt for mange.

Inden for de seneste par år har glassmagning ellers vundet sin plads i vinverdenen, og det bliver og mere eftertragtet at have et glas, der passer perfekt til vinen.

Men er der så noget om det? Eller er det blot et salgstrick fra den østrigske glasvirksomhed Riedel, der har forsket i påvirkningen af lugtesans og smagsløg i forhold til glassenes udformning? Det fik vi mulighed for at prøve en aften på Hotel Aalborg.

Hotellet er oprindeligt kendt som det gamle sømandshjem, men har transformeret sig den seneste periode. Blandt andet med fokus på spændende events som eksempelvis glassmagning.

Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

En introduktion til glassmagningens kunst

Vi bliver straks budt velkommen i den hyggelige og maritimt-dekorerede foyer, og vi får at vide, at dagens glassmagning foregår i en af hotellets selskabslokaler.

”Hvis I starter med at hælde lidt af det iskolde vand op i de forskellige glas,” begynder Carsten Schmidt, da vi har sat os til rette ved bordet.

Carsten Schmidt er velfærdsmedarbejder ved Hotel Aalborg. Han har derudover specialiseret sig i glassmagningens kunst og er vært for aftenens arrangement.

Vi lægger straks mærke til, at glassene på bordet har vidt forskellige udformninger, og med nysgerrigt sind smager vi på vandet.

Her kan man ikke umiddelbart smage den store forskel, men Carsten forklarer os, at vi især skal bide mærke i, hvordan glassets udformning gør, at vandet rammer tungen og svælget på vidt forskellige måder.

”Det er netop hele essensen i en glassmagning. Vi skal finde de glas, hvor den enkelte drue giver det bedste duft – og smagsindtryk,” forklarer Carsten.

Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

En overraskende oplevelse

Vi har før hørt om en mand, der kunne trylle vand om til vin, og denne aften er ingen undtagelse, da Carsten nu sætter den ene lækre flaske vin efter den anden på bordet.

En af de andre deltagere udbryder, at vinen smager noget bedre end vandet, og det kan vi kun give ham ret i.

Som om de lækre vine ikke er grund nok til at træde indenfor i det varme og hyggelige lokale, har Hotel Aalborgs alsidige køkken sørget for en overdådig tapasanretning, som virkelig komplimenterer de udsøgte vine.

Vi hælder den op i alle glassene, og det er meget svært at tro, at det er den samme vin – i forskellige glas.

”Det rigtige glas til den rigtige vin betyder faktisk, at en vin kan dufte og smage af 50 procent mere,” fortæller Carsten, mens vi stadig er lidt rystede over den enorme smagsforskel.

Det samme gør sig gældende for de næste vine, hvor en kraftig drue som Amarone eksempelvis smager fuldstændig fabelagtigt i det ene glas, mens den i et andet smager decideret dårligt.

Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

Gode værdier er kernen i Hotel Aalborg

De hyggelige og hjemlige omgivelser på Hotel Aalborg gør bestemt ikke oplevelsen mindre autentisk.

Hotellet er det gamle sømandshjem og blev grundlagt tilbage i 1905, hvor det var fast tilholdssted for sømænd, der lagde til havn i Aalborg.

Hotellet har altid gjort en dyd ud af at udvikle sig med tiden, og da Aalborg Værft lukkede tilbage i 1988, skiftede hotellet i årene efter til at blive et kommercielt drevet hotel.

”Selvom vi hele tiden har fulgt med tiden, har vi altid holdt fast i vores kristne værdier. Vi er stadig et non-profit hotel, hvor vores overskud går til at hjælpe og støtte søfolk i det maritime miljø,” fortæller hoteldirektør Bo Kikkenborg, som også er med til vinsmagningen.

Store fremtidsplaner for hotellet

Det er ikke kun glassmagningen, som slår benene væk under os denne aften. Bo Kikkenborg fortæller nemlig også, at Hotel Aalborg er i gang med en tilbygning, som skal gøre hotellet endnu mere attraktivt i fremtiden.

Hotellet ligger i forvejen helt ideelt på Østerbro, som er et område, der er i konstant forandring for tiden. Der bliver både bygget lækre studieboliger og eksklusive lejligheder, og kulturelle mastodonter som Musikkens Hus og Skråen tilbyder en hel palette af kulturelle oplevelser.

Men med en ny 4-stjernet hotelvinge på fem etager bliver kapaciteten fordoblet til hele 110 værelser, foruden syv mødelokaler og en masse andre topmoderne faciliteter.

”Vi får jo en helt ny identitet med den nye tilbygning, men det er meget vigtigt, at vi ikke glemmer, hvor vi kommer fra. Vi skal hele tiden have respekt for hotellets ånd, og hvis vi holder fast i det, tror vi også på, at hotellet forbliver en succes i fremtiden,” fortæller Bo.

Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

Service på højeste niveau

Bo har en klar filosofi, som de også skal tage med ind i fremtiden.

”Vi skal altid sige ’Ja’. Vi skal være servicemindede i højeste gear og være ægte, når vi møder gæsterne. Her er man ikke bare et nummer i rækken, og de værdier skal føres videre, selvom hotellet snart bliver større.”

Med den nye tilbygning kommer der blandt andet et stort festlokale med plads til 120 personer, og hotellet håber, at de med deres kerneværdier og særlige ånd kan være vært for alle slags arrangementer – lige fra konfirmationen, den runde fødselsdag eller til en glassmagning, som vi havde fornøjelsen af at prøve.

Men her må vi komme med en lille advarsel: Når man først har smagt forskellen, bliver det svært at servere vin i andet end et Riedel-glas.

Glassmagningen på Hotel Aalborg kan bookes hele året rundt, og du kan læse meget mere her.

Del artikel

Andre læser også