Smag kæmpe forskel på vin: Her kan du prøve glassmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vinsmagning har de fleste hørt om, men glassmagning er nok nyt for mange.

Inden for de seneste par år har glassmagning ellers vundet sin plads i vinverdenen, og det bliver og mere eftertragtet at have et glas, der passer perfekt til vinen.

Men er der så noget om det? Eller er det blot et salgstrick fra den østrigske glasvirksomhed Riedel, der har forsket i påvirkningen af lugtesans og smagsløg i forhold til glassenes udformning? Det fik vi mulighed for at prøve en aften på Hotel Aalborg.

Hotellet er oprindeligt kendt som det gamle sømandshjem, men har transformeret sig den seneste periode. Blandt andet med fokus på spændende events som eksempelvis glassmagning.

En introduktion til glassmagningens kunst

Vi bliver straks budt velkommen i den hyggelige og maritimt-dekorerede foyer, og vi får at vide, at dagens glassmagning foregår i en af hotellets selskabslokaler.

”Hvis I starter med at hælde lidt af det iskolde vand op i de forskellige glas,” begynder Carsten Schmidt, da vi har sat os til rette ved bordet.

Carsten Schmidt er velfærdsmedarbejder ved Hotel Aalborg. Han har derudover specialiseret sig i glassmagningens kunst og er vært for aftenens arrangement.

Vi lægger straks mærke til, at glassene på bordet har vidt forskellige udformninger, og med nysgerrigt sind smager vi på vandet.

Her kan man ikke umiddelbart smage den store forskel, men Carsten forklarer os, at vi især skal bide mærke i, hvordan glassets udformning gør, at vandet rammer tungen og svælget på vidt forskellige måder.

”Det er netop hele essensen i en glassmagning. Vi skal finde de glas, hvor den enkelte drue giver det bedste duft – og smagsindtryk,” forklarer Carsten.

En overraskende oplevelse

Vi har før hørt om en mand, der kunne trylle vand om til vin, og denne aften er ingen undtagelse, da Carsten nu sætter den ene lækre flaske vin efter den anden på bordet.

En af de andre deltagere udbryder, at vinen smager noget bedre end vandet, og det kan vi kun give ham ret i.

Som om de lækre vine ikke er grund nok til at træde indenfor i det varme og hyggelige lokale, har Hotel Aalborgs alsidige køkken sørget for en overdådig tapasanretning, som virkelig komplimenterer de udsøgte vine.

Vi hælder den op i alle glassene, og det er meget svært at tro, at det er den samme vin – i forskellige glas.

”Det rigtige glas til den rigtige vin betyder faktisk, at en vin kan dufte og smage af 50 procent mere,” fortæller Carsten, mens vi stadig er lidt rystede over den enorme smagsforskel.

Det samme gør sig gældende for de næste vine, hvor en kraftig drue som Amarone eksempelvis smager fuldstændig fabelagtigt i det ene glas, mens den i et andet smager decideret dårligt.

Gode værdier er kernen i Hotel Aalborg

De hyggelige og hjemlige omgivelser på Hotel Aalborg gør bestemt ikke oplevelsen mindre autentisk.

Hotellet er det gamle sømandshjem og blev grundlagt tilbage i 1905, hvor det var fast tilholdssted for sømænd, der lagde til havn i Aalborg.

Hotellet har altid gjort en dyd ud af at udvikle sig med tiden, og da Aalborg Værft lukkede tilbage i 1988, skiftede hotellet i årene efter til at blive et kommercielt drevet hotel.

”Selvom vi hele tiden har fulgt med tiden, har vi altid holdt fast i vores kristne værdier. Vi er stadig et non-profit hotel, hvor vores overskud går til at hjælpe og støtte søfolk i det maritime miljø,” fortæller hoteldirektør Bo Kikkenborg, som også er med til vinsmagningen.

Store fremtidsplaner for hotellet

Det er ikke kun glassmagningen, som slår benene væk under os denne aften. Bo Kikkenborg fortæller nemlig også, at Hotel Aalborg er i gang med en tilbygning, som skal gøre hotellet endnu mere attraktivt i fremtiden.

Hotellet ligger i forvejen helt ideelt på Østerbro, som er et område, der er i konstant forandring for tiden. Der bliver både bygget lækre studieboliger og eksklusive lejligheder, og kulturelle mastodonter som Musikkens Hus og Skråen tilbyder en hel palette af kulturelle oplevelser.

Men med en ny 4-stjernet hotelvinge på fem etager bliver kapaciteten fordoblet til hele 110 værelser, foruden syv mødelokaler og en masse andre topmoderne faciliteter.

”Vi får jo en helt ny identitet med den nye tilbygning, men det er meget vigtigt, at vi ikke glemmer, hvor vi kommer fra. Vi skal hele tiden have respekt for hotellets ånd, og hvis vi holder fast i det, tror vi også på, at hotellet forbliver en succes i fremtiden,” fortæller Bo.

Service på højeste niveau

Bo har en klar filosofi, som de også skal tage med ind i fremtiden.

”Vi skal altid sige ’Ja’. Vi skal være servicemindede i højeste gear og være ægte, når vi møder gæsterne. Her er man ikke bare et nummer i rækken, og de værdier skal føres videre, selvom hotellet snart bliver større.”

Med den nye tilbygning kommer der blandt andet et stort festlokale med plads til 120 personer, og hotellet håber, at de med deres kerneværdier og særlige ånd kan være vært for alle slags arrangementer – lige fra konfirmationen, den runde fødselsdag eller til en glassmagning, som vi havde fornøjelsen af at prøve.

Men her må vi komme med en lille advarsel: Når man først har smagt forskellen, bliver det svært at servere vin i andet end et Riedel-glas.

Glassmagningen på Hotel Aalborg kan bookes hele året rundt, og du kan læse meget mere her.

Efter regnvåd weekend: Sommervarmen vender retur i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det blev en regnfuld torsdag, og fredagen har ikke været meget bedre i Aalborg.

Flere steder i Jylland faldt der næsten en hel måneds nedbør på bare et døgn, hvor man her i Aalborg-området fik omkring 20 millimeter regn i det seneste døgn.

Men snart kan paraplyen pakkes sammen igen. I næste uge vender sommervarmen nemlig tilbage.

Det fortæller vagtchefen hos DMI Lars Henriksen til MigogAalborg.

Hvis man kigger på de mest optimistiske prognoser kan vi ramme helt op til 23 grader i næste weekend.

“Der er stadig lang tid til næste weekend, så det er selvfølgelig forbundet med en vis usikkerhed. Men sikkert er det at efter en ustadig og kølig weekend i Nordjylland, så stiger temperaturerne klart i næste uge, og det bliver mere sommerligt. Eneste usikkerhed er, hvor stabilt det bliver.

Om det bliver med fuld sol eller der kommer nogle tordenbyger lokalt indimellem,” siger Lars Henriksen.

Læs også: Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Kilde: DMI

Næste weekend ser lovende ud

Næste weekend ser virkelig lovende ud med temperaturer fra 19 grader og op til de 23 grader og fuld sol.

Er vi virkelig heldige, så runder den 25 grader og dermed endnu en vaskeægte sommerdag som vi oplevede tidligere på ugen.

“Det ser lovende ud, så meget kan jeg godt sige,” lyder det fra vagtchef Lars Henriksen.

Så er det jo rigtig godt, at Vestre Fjordpark har fået vandet tilbage, og fra i dag er det tilladt at bade der igen. Du kan selv tjekke prognoserne hos DMI her

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Gode nyheder: Ingen nye tilfælde af Corona-smitte i Nordjylland seneste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Corona har fyldt rigtig meget i vores bevidsthed de seneste tre måneder.

Men for første gang siden marts tyder alt på, at Corona-virussen stort set er forsvundet her i Nordjylland. Det fortæller ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen til TV 2 Nord.

Han siger til tv-stationen, at der har været 0 nye tilfælde af Corona-smittede i hele Nordjylland den seneste uge.

“Corona er næsten væk fra Nordjylland. Over den sidste måned har der været meget få tilfælde, og ingen nye tilfælde over den sidste uge,” siger ledende overlæge Henrik Nielsen til TV 2 Nord.

10 indlagt i Nordjylland

Ifølge den seneste overvågningsrapport fra Statens Serum Institut er tallene også ganske pæne for Nordjylland. Her var der kun 10 indlagt med Corona heraf 4 på intensiv og 2 i respirator.

Tidligere i forløbet har det tal været over 30, men Nordjylland har generelt været den region i hele landet med færrest tilfælde af smittede og indlagte.

Status er desuden, at ud af 53.705 testede for Covid-19 i Nordjylland, er 436 bekræftet smittet. 101 patienter har i alt været indlagt med Corona-virus, og der har været 22 dødsfald, hvor de afdøde har været smittet med virussen.

Nye bekræftede COVID-19 smittede per 100.000 indbyggere (incidens) de seneste 7 dage fordelt på kommuner.

Kilde: Statens Serum Institut

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.