Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Små tiltag, som gør din hverdag grønnere

Af Annoncør

Der er mange små ting, man kan gøre for at være en del af den grønne omstilling. Nogle af de små tiltag er mere effektive end andre, og nogle kræver lidt mere arbejde end andre. Men det er alle tiltag, der tilsammen kan have en stor effekt på miljøet.

Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du kan gøre din hverdag grønnere.

Vælg grøn transport

I dag er det vigtigere end nogensinde før at vælge den grønne transport. Dette kan eksempelvis være i form af offentlig transport såsom busser og tog, men det kan også være at bruge en cykel eller elcykel.

Med en elcykel får man frisk luft og motion, og når man skal på de længere ture, eller når der er modvind, kan man nyde at få hjælp fra cyklen. Det er derfor et godt alternativ, selv hvis man har et stykke vej til på arbejdet. 

Det er vigtigt at bruge en cykelhjelm, når man kører på cykel i trafikken, og hvis det er i konflikt med forfængeligheden, kan man få stilede cykelhjelme fra mærket specialized, som er førende inden for alverdens cykeludstyr. Man kan også få regnslag til sadlen på sin elcykel og andet udstyr, der gør cykelturen mere tiltalende.

Sortér dit affald og genbrug mere

Det er vigtigt at sortere sit affald, da det kan genbruges. Genbrug er godt for miljøet og giver mindre affald til afbrænding. Det er derfor en god idé at sortere sit affald, så det kan genbruges og komposteres.

Det er samtidig blevet lettere tilgængeligt at sortere sit affald, da der nu er affaldsspande tilknyttet husstandene med affaldssortering. Det kræver blot lidt system, og så er det ikke meget energi, man skal lægge i at gøre en stor forskel. 

Hav en vegetarisk maddag om ugen

En vegetarisk middag om ugen kan være en god idé, hvis man gerne vil have en sundere kost. Det kan være en idé at finde nogle retter, der er vegetariske, og som samtidig er lige så velsmagende som de klassiske retter med kød.

En af fordelene ved at have en vegetarisk maddag om ugen er, at man typisk spiser mere frugt og grønt, og dermed får flere vitaminer og mineraler. Yderligere så indeholder frugt og grønt ofte mindre fedtstoffer end kødretter, hvilket gør dem sundere for ens krop.

En anden fordel ved at have en vegetarisk middag om ugen er, at det kan give lidt variation i ens madplan. Sidst men ikke mindst er det godt for miljøet at have en dag eller flere om ugen, hvor man ikke indtager kød, da det er en meget forurenende produktion for miljøet.

Nu har du fået nogle konkrete idéer til at have en grønnere hverdag, som du forhåbentlig kan bruge.

Del artikel