ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Små skridt på vejen mod bæredygtighed

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Bæredygtighed er blevet et hverdagsord for rigtig mange danskere, og både forbrugere og firmaer gør i stigende grad sit for at bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling. Mange udfaser for eksempel gradvist plastik til fordel for genanvendte og naturlige materialer, eller tager cyklen fremfor bilen. Der er mange ting du som forbruger også kan gøre i hverdagen for at leve mere bæredygtigt og tage flere grønne valg. Denne artikel giver inspiration til en række små ting du på gøre for at blive mere bæredygtig. 

Grønne regninger

Hvis du alligevel skal betale en regning kan du sikre dig, at den er grøn. En hundrede procent grøn regning findes ikke endnu, men mange virksomheder er i voksende grad begyndt at inkludere CO2 kompensationer og grønne initiativer i regningen. Grønne regninger udgifter bygger på, at dine penge for eksempel går til plantning af træer, oprydning af havplast og andre grønne initiativer. Du kan for eksempel få et Grønt og billigt mobilabonnement og på den måde spare penge i dit månedlige budget samtidig med, at du støtter regnskoven og havets dyr. 

Køb bæredygtigt ind

En anden ting du kan gøre er at købe bærdygtigt ind. Det gør du ved at så vidt muligt undgå plast og varer til engangsbrug, og ved at købe genbrugsvarer eller varer af genanvendte og naturlige materialer. Når det gælder fødevarer kan du også prøve at købe varer, der er produceret lokalt og er i sæson, så CO2 omkostningerne i forbindelse med transport bliver mindre. Det handler bare om at kigge en ekstra gang på produktbeskrivelsen i supermarkedet. Bæredygtighed kan dog være en smule dyrere, men så kan pengene du sparer med et billigt mobilabonnement jo gå til økologiske eller grønnere alternativer i hverdagen.

Forlæng levetiden på din teknologi 

Noget af det bedste du også kan gøre for klimaet på en mindre skala er at undgå at købe ny teknologi som smartphones, tablets, tv og computer. Prøv i stedet at forlænge levetiden på disse ting, så du ikke er nødt til at købe for meget nyt. Teknologi er nemlig dyrt for klima kontoen. Hvis du for eksempel har en iphone af en ældre generation, der i grunden ikke fejler noget, er der ingen grund til at købe den nyeste model. Behold i stedet til gamle telefon indtil den ikke kan mere før du opgraderer. Det samme gælder dit tv og din computer. Pas godt på din teknologi så det holder længere, og tænkt dig om en ekstra gang før du køber nyt.

Del artikel