Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slukkede billygter i trafikken: Kend reglerne

Af Annoncør

Kender du reglerne for sikker trafik og reglerne for tænding af bilens for- og baglygter? Det gør du måske allerede, men en pære kan springe selv, når du ikke er bevidst om det. Det kan koste dig en bøde, hvis du bliver opdaget af politiet i lygtetændingstiden. Kend reglerne for slukkede billygter og få hjælp til at undgå irriterende bøder fremover.

Annoncør betalt indhold leveret af: Harald-Nyborg.dk

I hele døgnet skal man køre med lys foran på bilen, men det er ikke et krav at køre med tændte baglygter i dagtimerne i Danmark. Man kan derfor godt køre en hel dag i dagtimerne uden tændte baglygter og derefter glemme at tænde for dem igen, når det bliver mørkt. Faktisk glemmer rigtig mange bilister ofte at tænde for baglygterne i lygtetændingstiden. Bliver man opdaget af politiet får man en bøde på 1.000 kr. Det er en irriterende bøde, for det er en man nemt og billigt kan undgå med nye bilpærer. Du kan med fordel også have en reserve bilpærer i bagagerummet, hvis en pære springer på farten.

Husk også, at du ikke er alene i trafikken, når du kører bil. Det er nemlig ikke kun dig, det går ud over, hvis du glemmer at tænde for billygterne. Lys er en vigtig sikkerhed for, at du og andre er sikre i trafikken, når vi kører bil. Det er ikke forsvarligt at køre med slukkede billygter, så husk at tænde dem, når det begynder at blive mørkt. Det kan være, du er heldig, at dine forlygter tænder helt automatisk, men for andre skal man huske både for- og baglygter i lygtetændingstiden. På denne måde ser du ikke kun bedre, men andre kan se, hvad du foretager dig i trafikken.

Belysning til hjemmet

Det er ikke kun i bilen du kan opleve problemer med belysning. Lys er også vigtigt i hjemmet, for at du kan se dig klart omkring og føle dig tilpas. Med de rette stikpropper kan du få belysning, hvor end du vil i dit hjem. En vinklet stikprop er eksempelvis rigtig god til de stikkontakter, der gemmer sig bag dine tunge møbler. Her kan stikkontakterne nemt tilgås med en vinklet stikprop. Lad ikke dine møbler stå i vejen for, at du får mest muligt ud af din belysning.

Man kan sagtens selv montere lamper i eget hjem, og du kan finde hjælp og vejledning til, hvordan du gør på nettet, så du kan gøre din drømmebelysning til virkelighed. Hvis du føler dig usikker omkring at montere og sætte lamper op i dit hjem selv, så undgå at kaste dig ud i det. Det er bedst at søge hjælp hos nogen, der har styr på det. Du kan nemlig godt få stød, hvis du ikke ved, hvad du laver.