Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slip af med sølvfisk i hjemmet

Af Annoncør

Sølvfisk er nogle små insekter, der i sagens natur ikke volder stor skade for særligt mange mennesker. Det ændrer ikke på, at de kan være til store gene for husejere, der gerne vil holde det pænt og rent derhjemme (eller i ganske sjældne tilfælde har allergiske reaktioner) og derfor synes, at det er irriterende med de små kryb på gulvet. Men det er der heldigvis effektive råd for. 

En af de mest effektive metoder i dag er at købe en sølvfisk fælde på nettet. Her kan du faktisk få en løsning, der fungerer – selv helt uden, at er der skadelige stoffer for mennesker og kæledyr indblandet i produktet. Men der er også andre ting, du let kan gøre for at begrænse udbredelsen, inden deres antal vokser til at blive et stort irritationsmoment, eller de går ombord i dine værdigenstande.

Her er, hvad du kan gøre ud over at sætte fælder

Som sagt er det ikke specielt svært at komme sølvfiskene til livs. Det kræver dog naturligvis, at du ved, hvad det er for et skadedyr, du har med at gøre, og hvordan du bekæmper dem effektivt ved at gøre nogle bestemte ting.

Alle dine såkaldte tørre madvarer bør opbevares i lukkede beholder. Det gælder eksempelvis sådan noget som morgenmadsprodukter samt ris og pasta. Det vil holde dine madvarer fri for fugt – og det er netop fugten, der er det, sølvfisken allerbedst kan lide. Det er også derfor, du oftest finder den i rum, hvor der ofte er vådt, som for eksempel på badeværelser og i køkkener. 

Sørg for at støve godt af derhjemme

Sølvfisken elsker støv. Når du støver godt af, fjerner du samtidig de partikler i støvet, som udgør sølvfiskens primære føde. Det er naturligvis svært at støve tilstrækkeligt af overalt, og det er vigtigt at påpege, at det ikke er et tegn på, at du har et beskidt hjem, hvis du ser et par sølvfisk – de kan klare sig med ganske, ganske lidt. Det er dog vigtigt, at du hurtigt skiller dig af med større stakke af papir eller pap, da det er ren lokkemad for disse insekter. 

Luk revner og sprækker

Sørg for, at luftfugtigheden er korrekt i din bolig. Hertil kan du bruge en affugter, hvis luftfugtigheden er for høj. Ellers hjælper en god gang udluftning et par gange om ugen rigtigt godt på den del af problemet. Derudover bør du gå din bolig igennem for revner og sprækker. Tag noget fugemasse og dæk åbningerne til, og vær ekstra opmærksom omkring døre og vinduer, da det ofte er her, at de værste sprækker opstår. Her kan sølvfiskene nemlig let gemme sig, hvor der er varmt, fugtigt, mørkt og trygt.

Del artikel

Andre læser også