Slagsmål på rulleskøjter: DM i Roller Derby afholdes i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvad får du, når du kombinerer fuld fart på rulleskøjter med slagsmål, som man kender det fra amerikansk fodbold?

Det er skam ikke starten på en vittighed, men tværtimod en slående beskrivelse af den intense sport roller derby.

Hvis du aldrig har hørt om fænomenet, er det med god grund; moderne roller derby blev først opfundet i starten af 00’erne og er mest populær i ophavslandet, USA.

Danmark er også hoppet med på roller-bølgen og for det ikke skal være løgn er Aalborg værtsby for Danmarksmesterskaberne i Roller Derby, som finder sted i morgen, lørdag den 1. februar fra kl. 10.00.

Syv hold fra hele Danmark tørner sammen i, hvad vi godt tør love, bliver en vild kamp om guldet  – og Aalborgs helt eget hold, Aalborg Combat Bullies, er selvfølgelig med.

Et velkendt ansigt

Hvis du spotter et velkendt ansigt fra din plads på lægterne, er det fordi at ingen ringere end Beate Stengaard spiller for Aalborg (hold øje med nummer 28).

Beate Stengaard, eller Bloody Kiss som hun hedder på holdet, deltog i den seneste sæson af Den Store Bagedyst, og vandt mange hjerter landet rundt pga. sin ligefremme, nordjyske væremåde (og dialekt).

Roller derby betyder enormt meget for amatørbageren, som man tydeligt kunne fornemme i første afsnit af det populære DR-program, hvor hun bagte en lagkagedame, der forestillede hende selv i fuld roller derby uniform.

Foto: Aalborg Combat Bullies. Beate Stengaard Sørensen har nummer 28 og går under navnet Bloody KISS.

“Folk skal komme og opleve DM, fordi det er en mega vild sport.

Den kan ikke rigtig sammenlignes med andre sportsgrene, men hårdheden er på niveau med ishockey og amerikansk fodbold,” fortæller Beate begejstret til MigogAalborg.

“Roller derby er meget publikumsvenlig forstået på den måde, at der hele tiden sker noget inde på banen.”

Sved på panden og kreativ udklædning

Hvad er det så lige roller derby går ud på?

Meget kort fortalt er det en kontaktsport, hvor to hold af 15 spillere kæmper mod hinanden på en oval bane.

5 spillere fra hvert hold er på banen samtidig, og det gælder om at score point ved at hjælpe sin “jammer” med at overhale spillere fra modstanderens hold.

“Jammeren” skal stoppes, og det er her, at sporten får sit hårde ry; man kan nemlig både bryde, skubbe og hive i hinanden for at stoppe modstanderen.

Foto af Peter Søholm

“Det fede ved sporten er, at den er så meget anderledes end alt andet sport.

Der er masser af fysisk kontakt, men samtidig masser af strategi – og man er garanteret sved på panden,” forklarer Beate Stengaard.

Roller derby adskiller sig også når det kommer til spillertøj.

Hvor du i de fleste sportsgrene har rimelig afdæmpede uniformer, er der her plads til langt mere kreativitet.

Aalborg Combat Bullies ruller i lilla trøjer, mangefarvede hjelme og med alt fra sorte streger på kinderne til danske flag, vild makeup og neonfarvet hår.

Foto af MiGu photography

Støt hjemmeholdet

Rulleskøjter, blå mærker, Beate Stengaard, farveeksplosioner og medaljer på spil.

DM i Roller Derby har alt, hvad vores hjerte begærer, når det kommer til sport, og hvis du også er helt solgt, kan du købe billetter her.

En billet til de hårdtslående herligheder koster kun 100 kr, og børn til og med 12 år slipper gratis ind.

Der er garanti for en underholdende dag og oveni det er Aalborgs medaljechancer ret gode, hvis du spørger Beate aka Bloody Kiss:

“Jeg tror faktisk, vi har nogle ret gode chancer, hvis vi rammer vores niveau på dagen.

Men det bliver hårdt og de andre hold kommer helt sikkert til at give os kamp til stregen.

Vi kommer ikke sovende til medaljer, så vi får helt sikkert brug for al den støtte, vi kan få!”

Læs mere og se kamp-planen her.

Hvad: DM i Roller Derby
Hvor: Nørresundby Idrætscenter, Lerumbakken 11, 9400 Nørresundby
Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-18.00

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.