Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Køb Gaden og Fontænen: Nyt brætspil er en hyldest til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Kommunalvalget er i fuld gang, og politikerne kæmper i disse uger om, hvem der skal sidde på magten her i byen.

Nu kan du – helt uden risiko – selv overtage magten og styre Aalborg lige som du vil.

I dag udkommer Slaget om Aalborg, som er et brætspil, hvor du selv kan eje og tage magten over Nordens Paris og eje grunde, som du kender det fra Matador/Monopoly. Brætspillet kombinerer elementer fra Monopoly og Risk.

Du kan eje aalborgensiske stoltheder som AaB, Gaden, Aalborgtårnet, Nordkraft, Kildeparken, Fontænen m.m og betale med Aalborgs egen valuta: Vejgaard-dollars (50 kr. sedler) mens du udfører skumle missioner.

Sune Frantsen er manden bag brætspillet, og han forventer, at der rift om spillene, da andre spil i spilserien har været udsolgt på blot 3 og 5 dage efter udgivelsen.

Køb Gaden og Fontænen: Nyt brætspil er en hyldest til Aalborg

Køb Gaden og Fontænen: Nyt brætspil er en hyldest til Aalborg

Lavet med lokale inputs fra aalborgensere

Spillet er lavet med lokale inputs fra aalborgensere og med Jonny Hefty på råd.

I spillet kan du trække genkendelige kort fra hverdagens Aalborg ala “Ork Satme – Broen er oppe”, “Vent en omgang” eller “Du har lagt ud for dims. Modtag hunnar’ af banken” – eller måske har du stjålet opskriften på Sam’s hemmelige barbecuesovs og solgt den på det sårt’ marked?

Du kan lande på specialfelter som “Karneval”, hvor du i bedste karnevalstil skal forsøge at smugle sprut forbi det private vagtværn og ind på festivalområdet i Kildeparken.

De dyreste felter på pladen er Gaden og Aalborgtårnet, og du kan udføre skumle missioner ved at vælge karaktererne Aalborginal, Brian eller Lokal Ildsjæl. Vælger du at udføre missioner med Lokal Ildsjæl skal du fx eje AaB for at få genansat Lynge Jakobsen (tidl. formand, red.).

Køb Gaden og Fontænen: Nyt brætspil er en hyldest til Aalborg

“Slaget om Aalborg har været helt vanvittigt sjovt at lave og jeg skylder en stor stor tak til lokalpatrioter og Jonny Hefty for inputs.

Jeg har lyttet til genkendeligheder det sidste halve års tid om alt fra Gugs svar på alperne til om folk, der gejler/sparker dæk på P-pladsen i City Syd.

Det er der kommet et sjovt brætspil ud af som tager kærligt pis på Aalborgs særlige kendetegn. Nordjyske talemåder som SÅ’Æ’U’ og den nordjyske dialekt har også fået sin plads i spillets kort, og det har været sjovt at forsøge at proppe Aalborgs “sjæl” ned i et brætspil,” fortæller Sune Frantsen.

Køb Gaden og Fontænen: Nyt brætspil er en hyldest til Aalborg

Masser af action i spillet

Selve spillet er lettere uforudsigeligt, så det tager kun 1-2 timer at spille og trækker ikke i langdrag i 5-6 timer som man kender det fra lignende spil.

“Der er så at sige godt med action i brætspillet og masser af lokale referencer uden, at det bliver tørt. Du kan også bruge Vejgaard dollars, eller køre med brikker som Hvid Limousine eller Scooter,” fortæller Sune.

Slaget om Aalborg koster 399 kr., og det kan købes på www.slagetom.dk/aalborg

Del artikel

Andre læser også