Slår alle rekorder: AKKC leverer bedste regnskab nogensinde

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Med en rekordomsætning på 92 millioner kroner, et millionoverskud samt et besøgstal på 559.000 (505.000 i 2018) til 1815 (1493 i 2018) arrangementer kan direktør Nicolaj Holm præsentere bestyrelsen for det bedste år nogensinde i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

Omsætningen blev i 2019 10 millioner kroner bedre end 2018. En vækst alene i 2019 på hele 12,5 procent i en meget konkurrencepræget branche.

“Vi vækster på alle områder. Vi kommer ud af et år, hvor vi vækster med 27 procent på mødeområdet, hvor vi i forvejen er markedsledende.

Vi har aldrig haft et bedre år på messeområdet, og på kulturområdet har vi haft den ene udsolgte forestilling efter den anden – med Maroon 5 og Mariah Carey som kronen på værket. Det er svært ikke at være meget tilfreds med 2019, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

I 2019 skiftede AKKC logo, satte sig for alvor igennem som landets bæredygtige mødested, og de seneste par års strategiske tiltag begyndte for alvor at give resultater.

“AKKC er en sund forretning – men vi befinder os i en stærk konkurrencepræget branche, hvor alle konkurrenterne opjusterer. Det er vi meget opmærksomme på, at vi kommer til at kunne imødegå, og vi kommer bl.a. til at satse på, at gøre Møde-Danmark grønnere,” fortæller Nicolaj Holm.

Foto: Jan H. Pedersen

Store navne i løbet af 2019

På kulturområdet blev de store 2019-markører naturligvis de største navne med Maroon 5 og Mariah Carey. Begge store internationale stjerner, som AKKC trak til byen og som gav genlyd og gæster fra hele landet.

Anne, Sanne og Lis valgte at indlede deres store arena-genforeningstur i Aalborg i Gigantium. Wallmans on Tour spillede med succes for første gang i Aalborg, og på både musical og stand-up/comedyfronten markerede AKKC sig stærkt.

Publikum kvitterede og strømmede til og besøgstallet til kultur steg med ca. 16.000 til ca. 120.000.

Danmarks eneste internationalt certificerede bæredygtige eventsted

Siden oktober 2017 har Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) været, og er stadig, Danmarks eneste internationalt (ISO 20122) certificerede bæredygtige eventsted.

Og en helt ny afdeling for Bæredygtigt Værtskab med Jan Kvistborg i spidsen, er i det kommende halvår klar til for alvor at lægge fra land med helt nye bæredygtige tiltag.

Her godt to år efter den bæredygtige certificering har AKKC for 2019 registret en vækst inden for møde- og konferenceområdet på 10,5 procent til 1.521 arrangementer med 155.445 gæster (122.374 i 2018).

“Væksten kommer ikke alene fra vores seriøse arbejde med bæredygtighed. Det er dog uomtvisteligt, at AKKC har skabt sig et grønt og positivt ry i mødebranchen, som vi stille og roligt begynder at se effekten af, og den vil efter, hvad vi kan se, kun tiltage i 2020,” siger en tilfreds grøn direktør, Nicolaj Holm.

“I 2019 cementerede vi vores rolle som Nordens Bæredygtige Mødested og Danmarks eneste kongrescenter med international certificering indenfor bæredygtighed. Og så har vi også med vores bæredygtige profil spillet en meget kraftig rolle i Aalborgs flotte femteplads på det internationale GDS-indeks.”

DanFish International blev igen en succes med stærke opkøbere, udstillere fra 40 lande, og 14.500 publikummer fra 50 lande.

Fiskerimessen har overhalet de europæiske konkurrenter og står med succesen fra 2019 helt uimodsagt som den stærkeste inden for sit felt. Messeafdelingens aktiviteter havde med 95.423 gæster en samlet fremgang fra 2018 på ca. 7.400 gæster.

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her