Skråen har 40 års jubilæum i år: Fejrer det med fantastisk program

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg har et rigt kulturliv, og mulighederne er mange, når sofaen skal skiftes ud med store oplevelser på de aalborgensiske scener.

En af de helt store kulturinstitutioner i Aalborg har i år 40 års jubilæum, og vi har fået en snak med den daglige leder Jørgen Nissen, om et spændende 2018 for Skråen.

Fra studenterfest til folkefest

Baggrunden for det, der i 1978 blev til Skråen var, at de mange nye studerende i byen manglede et festudvalg. Her 40 år efter er det stadig Jørgen Nissen, der står i spidsen for Skråen.

”Det var en fantastisk, men også hård tid. Hvis vi havde et arrangement om fredagen, købte vi eksempelvis maling for de penge, vi havde i overskud,” husker Jørgen tilbage.

Sådan er det ikke længere, og i dag kan Skråen tilbyde en bred vifte af topunderholdning til det nordjyske publikum.

Man kan se frem til alt lige fra Suspekt, Benal, Simon Talbot, Jonah Blacksmith, Den Grå Side, Niels Hausgaard, Kesi, Veto, Michael Falch og mange, mange flere.

Derudover vil Skråen også være med til at stå for de traditionsbundne Skovrock og Fredagsfester i Karolinelund.

”Vi er enormt stolte af vores program for 2018. Inden for hver enkelt genre kan vi tilbyde publikum den bedste kvalitet, hvad enten det er blues, jazz, stand up eller hiphop.”

Derfor er 2018-programmet også enormt varieret, og Skråen gør meget ud af at have et bredt udvalg, hvor der er god plads til morgendagens stjerner.

”Vi har vildt mange nye kunstnere på programmet, og det giver os en enorm energi at få dem ind i vores hus. Det smitter af på os alle sammen, at de har den der ”her kommer jeg”-attitude,” fortæller Jørgen.

Men energien kan også komme fra mere uventede sider.

”Familien fra Bryggens juleshow var jo udsolgt på to timer, og det er bare en super energi, som Linse og hendes familie og venner kommer med”, fortæller Jørgen og uddyber:

”Samtidig kan sådan et arrangement jo være med til at betale 3-4 aftener med lokale bands, som det også er vigtige at støtte.”

Og de små og (måske) kommende stjerner er vigtige for Skråen.

”Aqua og Safri Duo optrådte blandt andet på Skråen, inden de blev helt store, og hvis jeg kigger ned over 2018-kalenderen kan jeg da godt se nogle navne, som har potentialet til at blive lige så store i fremtiden.”

Fredagsfest i Karolinelund trækker altid mange mennesker
Foto: Skråen

En god oplevelse for kunstnerne

Grunden til at Skråen år for år kan tilbyde nordjyderne kultur af højeste kvalitet skyldes ifølge Jørgen også, at kunsterne har lyst til at vende tilbage til Aalborg og Skråen.

”Kunstnerne skal have en god oplevelse, og det har vi efterhånden en hel del erfaring i. Vores afviklere er meget vellidte, og en del kunstnere er da både på kram og kindkys med dem,” siger Jørgen.

Et eksempel på dette er de verdensberømte Chippendales, som optrådte for fuldt hus i 2017. Efter det populære show, skulle de efter planen direkte til Hannover.

”Men de valgte at blive i Aalborg, fordi de følte sig godt tilpas i vores rammer. Her kunne de slappe af og være dem selv, fordi vi håndterede det hele professionelt og måske med lidt nordjysk lune,” fortæller Jørgen med et smil.

Chippendales har allerede meldt deres ankomst i 2018, når de gæster Skråen til september.

Foto: PR

Samarbejde på tværs styrker kulturen

Jørgen og resten af Skråen ser frem til et travlt og spændende 2018, hvor man også har flere samarbejder med resten af byens kulturinstitutioner. Noget som Jørgen er meget stolt af.

”Vi konkurrerer selvfølgelig på nogle parametre, men det er kun med til at skærpe vores program, at vi hele tiden bliver presset til det yderste. Derudover har vi jo fantastiske samarbejde på tværs, og det første er jo allerede i næste weekend.”

Northern Winter BEAT

Her i weekenden kan man nemlig se frem til Northern Winter Beat, hvor der vil være over 40 koncerter på tre dage. Koncerterne kommer til at foregå på Skråen, 1000Fryd, Huset og Studenterhuset, samt en række scener rundt omkring i Midtbyen.

Festivalen er arrangeret af Studenterhuset i et samarbejde med Skråen, 1000 Fryd, Huset og Aalborg Events og det er sjette gang festivalen løber af stablen.

Du kan se Skråens 2018-program her.

Efter 38 år: Derfor lukker kendt slagterbutik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 38 år er der blevet langet store bøffer over disken i slagterforretningen Slagter Ole på Skrågade 5 i Nørresundby.

Kundetilfredsheden, som blandt andet viser sig i anmeldelserne på butikkens Facebook-profil, taler sit tydelige sprog:

Slagterforretningen har indtil nu været kendt og elsket for sin høje kvalitet, sin kræsen om kødet samt det store udvalg både friskskåret kød, hjemmelavede færdigretter samt uforgængelig klassikere som ribeye, frikadeller, koteletter og grillpølser.

Alligevel måtte Slagter Ole i går, søndag d. 19. august, lukke forretningen ned én gang for alle.

“Jeg har drevet butik i Nørresundby i 38 år. Det er en veldrevet butik, men i 2017 var der en række udefrakommende begivenheder, som gjorde, at jeg kom ud med et underskud.” skriver Slagter Ole i et opslag på Facebook.

Et trist farvel

Desværre nåede butikken aldrig at vende skuden, før det var for sent.

“Det har ikke været muligt at rekonstruere butikken her i 2018, hvilket nu har fået den konsekvens, at jeg af økonomiske og helbredsmæssige årsager, må lukke Slagter Ole.”

Den triste nyhed blev modtaget med klagesang fra de mange stamkunder, der har haft sin gang i butikken:

“Katastrofe for Nørresundby og omegn. Hvor skal man nu køre hen efter de lækre varer man ikke kan købe i supermarkederne?” skriver en kunde blandt andet.

Usikker fremtid for Dimsen

Det er ikke kun aalborgenserne, der har taget slagtervarer med hjem til middagsmaden. Også flere af byens populære spisesteder har benyttet Slagter Ole som fast leverandør.

Blandt andre Skovs Pølsevogn på Nytorv, som årligt får leveret  1,3 tons ribbenssteg  til sin fænomenale Aalborg-hitter, Dimsen. 

Men ikke engang steg i de mængder, var nok til at holde Slagter Ole ovenvande.

“Det er jo virkelig tragisk for manden, og jeg er meget ked af, at han lukker. Jeg har fået steg fra så mange forskellige steder, men kvaliteten har aldrig været så høj som den fra Slagter Ole.” siger Pia Skov, som er indehaver af pølseboden på Nytorv.

Lukningen har allerede fået konsekvenser for Dimsen fra i dag, da Pia ikke kunne få leveret sin steg. Heldigvis fandt hun en midlertidig leverandør, så aalborgenserne ikke skulle undvære deres daglige dims.

Men betyder det så, at det også kan blive et farvel til Dimsen?

“Nej, bestemt ikke! Så ville der jo blive ramaskrig og demonstration, det går virkelig ikke!” siger Pia med et grin, som nu er på jagt efter en ny leverandør.

Pia Skov har fået leveret steg fra Slagter Ole i flere år.

En situation, som Slagter Ole også beklager:

“Jeg vil gerne beklage over for de erhvervsdrivende, mine kollegaer, i Nørresundby.

Jeg er oprigtig ked af, at det skulle gå sådan med min butik. Tak allesammen – uden jer havde jeg ikke haft min fantastiske butik og alle de gode oplevelser.” slutter Slagter Ole sit Facebook-opslag.

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.