Skovrock, Comedy Club og loppemarkeder: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Det har måske nok været en både våd og hektisk uge, men heldigvis lurer weekenden lige rundt om hjørnet, og vi tør godt at sige, at weekenden i Aalborg langt fra bliver kedelig!

Om man er til de højkulturelle oplevelser som kunst og teater, til musik, om det er gode danske ørehængere eller techno beats med ItaloBrothers, et godt grin med Comedy Beachclub eller en god handel på weekendens loppemarkeder …

Så er det i denne weekend, man skal tage sin bedre halvdel, venner eller familie under armen og få én på opleveren.

Og bare rolig, weekenden er også spækket med aktiviteter for børnefamilierne.

Lars Lilholt og Signe Svendsen i Skovdalen

Vi kan allerede ‘høre ham syge ned (til os) på en sang om kærlighed’. Den folkekære og legendariske Lars Lilholt synger dette års Skovrock godt i gang, når der fredag fyres op for Skovdalens første koncert.

Inden Lars Lilholt indtager scenen, vil publikum blive forkælet og varmet op af den talentfulde sangerinde Signe Svendsen, som kom på alles læber da hun sammen med Rollo og King i 2001 vandt det danske Melodi Grand Prix med ørehængeren ‘Der står et billede af dig på mit bord‘.

Det må siges at være to stærke og dygtige kandidater, som dette år sætter gang i de traditionsrige koncerter, der i hele august måned vil forkæle de aalborgensiske borgere.

Dørene åbner allerede kl. 18.30 fredag og selve koncerten starter kl. 20.00. Så hvis du vil sikre dig en plads på første række, er det med at stå klar.

Billetprisen lyder på 250 kr. for en lækker aften med dansk musik i topklasse.

Vil du læse mere om musik i Skovdalen denne sommer, eller fik du ikke læst vores artikel om Skovrock tidligere på ugen, så kan du læse den her.

Hvad: Lars Lilholt Band & Signe Svendsen med band
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: 2. august; dørene åbner: kl. 18.30, koncerten starter: kl. 20.00
Pris: 250 kr.

Du kan købe billetter til Skovrock her.

Sommerteater på Kunsten

Er kunst og teater lidt mere dig, så inviterer Kunsten fredag til forestilling på amfiscenen i Skulpturparken.

Der er garanteret en helt og aldeles ekstraordinær og skæv teateroplevelse, når stykket Tartuffe bliver fortolket og opført af Teatret Slotsgårdens ensemble i samarbejde med Aalborg Teater fredag kl. 18.00.

Kunsten har blandet andet beskrevet stykket som en fortælling om hykleren, den skindhellige, der med ordet som våben gør sig selv til en udbasunerende populist, som manipulerer sig til indflydelse og vilde privilegier.

Der er altså lagt i kakkelovnen til en moderne fortolkning af det oprindelige stykket, som er dateret helt tilbage til 1664, og Teatret Slotsgårdens ensemble vil give stykket et friskt pust med en mere moderne fortolkning og et nutidigt underholdende format.

Læs mere om forestillingen, og find billetter her.

Improshow på Costa del Nordkraft

Komik og stand up shows har i årtier været et sikkert hit på den danske underholdningsscene, og mange store danske byer med respekt for sig selv har efterhånden fået etableret en Comedy Club, hvor spirende talenter kan prøve kræfter med et publikum og etablerede stand up komikere kan teste jokes.

Henover sommeren har Costa del Nordkraft lagt rammerne for en Sommer Comedy Club i det aalborgensiske byliv med Comedy Beachclub.

De to forrige uger har der hver lørdag stået tre komikere linet op, mens du har kunnet sidde med fødderne solidt plantet i sandet (og måske en god øl i hånden?) og været parat til en træning af lattermusklerne.

Denne lørdag står det på Den Sorte Kyllings Improshow der, som navnet antyder, er et improvisationsshow, hvor et hold af komikere vil være på scenen på samme tid.

Her vil komikerne komme på dybt vand, når publikum sætter dagsordenen og udsætter komikerne for en masse udfordringer og sjove lege.

Har du ikke fået læst vores artikel om Costa del Nordkraft og Comedy Beach Club, kan du stadig nå det ved at klikke her.

Hvad: Den Sorte Kyllings Improshow – Comedy Beachclub
Hvor: Costa Del Nordkraft i Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår: 3. august kl. 21.00
Pris: Gratis!

Søndagens loppemarked guide

Loppemarkederne er stærkt repræsenteret i Aalborg denne søndag, derfor har vi lavet et lille overblik over de steder, du kan besøge denne søndag – en guide i en guide, hvorfor ikke?

Hvis man er på jagt efter noget specifikt eller bare er i humør til en god handel, er der rig mulighed for at lave en dag i loppernes tegn.

Til de formiddagsfriske kan man eventuelt starte på Det Frie loppemarked på Frederikstorv.

De åbner boderne allerede kl. 10.00 og holder loppemarkedet indtil kl. 15.00.

Her plejer udvalget at være stort, og der er også rift om pladserne af stande.

Se mere om Det Frie loppemarked på Frederikstorv her.

Derefter kan man tage turen til Aalborg Street Food, hvor der også bliver holdt loppemarked. Her skulle boderne melde klar i tidsrummet kl. 12.00-17.00.

Går du selv med en indre sælger i maven, eller har du lige ryddet op på loftet eller i klædeskabet? Så er det også muligt at leje en stand her.

Læs mere om Loppemarked ved Aalborg Street Food her.

Til slut kunne man afslutte sin loppemarkedsdag med lopper ad libitum til et bytte-loppe-tøjmarked, hvor konceptet er billige priser og miljøvenlig omtanke. Her er åbent fra kl. 14.00-17.00.

Læs mere om Lopper ad libitum her.

Musik

2/8 Fredagsfest i Karolinelund med DJ SASH og ItalioBrothers

2/8 Rap N’ Booze med Zjakalen og Mike D’Angelo

2-3/8 Jomfru Ane Gade Open Air

3/8 Akunnerit – Grønlandsk musikforestilling

Events

2/8 Fredag på toppen – DJ og drinks på Salling Rooftop 

3/8 Rundvisning gavlmalerierne i Aalborg centrum

3/8 Cuban Vibes Marked i Urban City

3/8 Beachminton ved Vestre Fjordpark

4/8 Søndagstur på Kunsten

4/8 Dansk Filmskat film i Biografen

For børnefamilier

2/8 Universitarium 2019 – Energi til det hele

3/8 Børnenes dag på Aalborg street food

3/8 Legelørdag hos FrivilligAalborg

3/8 Skattejagt på Costa Del Nordkraft

4/8 Familietur på Kunsten

Vildt og vådt: Her er programmet for årets Waater Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På trods af, at regnen sidste år silede ned over Aalborgs første vandfestival, blev de våde dage et kæmpe hit for både store og små.

Nu er nedtællingen til anden udgave af Waater Festival i gang, og i næste weekend kan du igen springe ombord (og overbord?) på et hav af forskellige vandaktiviteter, der finder sted i og omkring Østre Havn.

Aktiviteterne inkluderer alt fra Waater Blob, Air Track, Waater Slide, Waater Vandtrampolin, Dykkertank, SUB Boards, Mega SUB Boards, Sit On top kajakker, GoBoats, RIB både, Aalborg Cable Park og FunCenterets kajakpolobane.

Igen i år kan erfarne og uerfarne vandhunde altså prøve kræfter med almindelige og ualmindelige vandaktiviteter i både sikre og trygge rammer.

Der er lagt op til både våde og tørre oplevelser for alle – og så er det hele ganske gratis.

Følg med på Waater’s Facebook-side her.

En aktiv weekend for hele familien

Waater er i år en del af Idrætsmødet, der strækker sig helt fra Vestre Fjordpark til Østre Havn, hvor Waater Festival finder sted.

Handelsbanken er hovedsponsor for eventet, mens Nichlas Tougaard, Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye sort, står i spidsen for de van(d)vittige dage i byen.

“Vores vision er, sammen med Idrætsmødet, at skabe et mindset for familier og unge om, at næste weekend skal være en aktiv én af slagsen.

Der bliver så mange fede aktiviteter både i land og på vand – og da det hele er fuldstændig gratis, er det jo oplagt at få prøvet tingene af,” siger Nichlas Tougaard.

I år ser vejret en anelse mere tørt ud – så i år kan gæsterne altså helt selv vælge, hvor våde de vil blive.

Byen møder stranden

Det er ikke kun i vandet, at der er skruet op på oplevelsesparameteret.

I år skal der også gøres en masse ekstra ud af havnemiljøet, hvor paller, solsejl, parasoler og sandkasser til børn skal være med til at skabe rammerne for et fedt urban beach miljø.

Over overfladen vil der ose af ægte festivalstemning og kunne købes måde mad, is og kølige drikke.

“Vi vil gerne udnytte lokationen endnu bedre og lade byen møde stranden.

Meny vil sørge for forskellige foodstands, og vi opstiller også barer – så der vil altså også være mulighed for at få både vådt og tørt i løbet af dagen,” siger Nichlas.

Ét af weekendens helt store trækplastre bliver uden tvivl den store Blob Battle, hvor lokale virksomheder skal dyste mod hinanden på den store, oppustelige luftpude.

Deltagerne bedømmes ud fra henholdsvis flotteste udklædning, bedste moves, højden på springet og den vildeste landing/ styrt i vandet.

Dette kan du opleve lørdag kl. 12.00-12.45.

Der bliver altså mange gode grunde til at kigge forbi i Østre Havn i næste weekend – uanset om du er interesseret i at blive (meget) våd, eller bare vil nyde det hele fra kajkanten.

Nu er det endelige program for de våde dage omsider offentliggjort:

Lørdag (31/08/2019)

Kl. 10.00: Åbning af Waater Festival 2019

Kl. 10.00-18.00: Alle aktiviteter åbner

Gratis aktiviteter for alle

Kl. 10.25: Faldskærmsudspring

3 faldskærmsudspringere lander i havnen

Kl. 12.00-17.00: Aalborg Cable Park

Prøv waveboard gratis

Kl. 11.00-12.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 12.00-12.45: Waater Blob Battle

Vores store virksomheds battle på Waater Blobben

Kl. 12.45-13.00: Præmieoverrækkelse

Præmie for bedste spring, fald og udklædning

Kl. 13.00-14.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 13.30-15.30: RIB boat

Oplev fuld fart over vandet i RIB bådene

Kl. 15.00-15.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer på Waater Blob

Kl. 16.00-17.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 17.00-17.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer ud fra en kran i 20 meters højde

Kl. 18.00: Waater Festival lukker for i dag

Søndag (01/09/2019)

Kl. 10.00: Åbning af Waater Festival

Kl. 10.00-18.00: Alle aktiviteter åbner

Gratis aktiviteter for alle

Kl. 12.00-17.00: Aalborg Cable Park

Prøv waveboard gratis

Kl. 10.30-11.00: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer på Waater Blob

Kl. 11.00-12.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 12.00-12.30: Vandkamp

Vi forsøger at lave Danmarks største vandkamp

Kl. 13.00-14.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 15.00-15.45: Waater Slide Battle

Åben tilmelding på dagen

Kl. 15.45-16.00: Præmieoverrækkelse

Præmie til bedste tid

Kl. 16.00-17.00: Kajakpolo kamp

FunCenter åbner deres kajakpolobane

Kl. 17.00-17.30: Prof. udspringsshow

Internationalle & profesionelle Cliff Divers springer ud fra en kran i 20 meters højde

Kl. 18.00: Waater Festival lukker for i år.

Følg med på Waater’s Facebook-side her.

Vi Elsker 90’erne tæt på udsolgt: Det skal du glæde dig til

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

22 grader, sol, tørvejr og verdens største 90’er fest.

Det er svært at stable bedre betingelser op for en udendørs koncert, når Vi Elsker 90’erne karavanen åbner dørene på lørdag d. 31. august om formiddagen til 13 timers vild fest.

I skrivende stund er der totalt udsolgt på Drink & Dance billetter.

På festbilletterne går det også rigtig hurtigt nu, så de skal fanges på Ticketmaster, inden de røde lamper tændes og der meldes udsolgt.

Vejret har en ret væsentlig betydning, så vi fik lige en status fra DMI på udsigterne for lørdag.

“Som prognosen er lige nu, får Aalborg nogen sol og temperaturer op til 22 grader på lørdag.

Torsdag passerer en koldfront med regn og byger, og fredag kan vi se frem til lidt køligere luft med enkelte byger.

Lørdag kommer der sandsynligvis varmere luft indover Aalborg, og der er generelt udsigt til tørt vejr med stigende temperaturer,” siger Martin Lindberg, Vagtchef ved DMI til MigogAalborg.

Han understreger, at der altid er en vis usikkerhed på en 6 døgns prognose.

Bliver en vild dag

MigogAalborg er mediepartner på Vi Elsker 90’erne, og vi har spurgt arrangør og vært Riffi Haddaoui, hvad man skal glæde sig til på lørdag.

I går var 90’er karavanen i Odense, hvor tusinder havde en gigantisk fest i Kongens Have. Scooter, Cascada, Vengaboys, Alice DJ, Eiffel 65 og alle de andre leverede i den grad varen.

Se Cascada fra scenen herunder

“Vi har været i Rødovre, Næstved, Aabenraa, Stockholm, Göteborg og så i går i Odense, hvor der har været totalt udsolgt alle steder.

Det har været en fantastisk sommer, hvor der er blevet festet løs til. Nu er turen så kommet til Aalborg, og vi glæder os.

Det bliver vildt lige fra de første navne går på til det hele slutter.

Man kommer ikke til at stå stille i 13 timer, hvis man kommer tidligt,” siger partner i Vi Elsker 90’erne, Riffi Haddaoui.

Har lyttet til kritik

Sidste år blev Aalborg lidt ramt af nogle logistik-problemer på baren i Drink & Dance området, som skabte lidt længere køer end normalt.

“Vi har selvfølgelig evalueret og lyttet til vores dejlige gæster. Vi stiller op med 50 professionelle bartendere og dobbelt så mange barmeter som sidste gang.

I de andre byer er tingene kørt glat, og vi har gjort alt i vores magt for at sikre, at det hele kommer til at spille i Aalborg,” forklarer Riffi.

Du kan se spilleplanen for Vi Elsker 90’erne her

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019

Køb billetter her.

Stiletter i Vildmarken og saunagus: Kom til Women’s Weekend i Blokhus

Skrevet af: Redaktionen

Fredag den 6. september begynder den populære kvinde-weekend atter i Blokhus, og i år kan vi se frem til alt fra Ladies Night, Stiletter i Vildmarken og mindfulness.

Der er fyret op for råhyggen, når weekenden starter med Ladies Night.

“Der var udsolgt på blot 10 dage og vi glæder os til at byde 60 gæster velkommen til ginsmagning, konkurrencer, goodiebags og livemusik med den altid hyggelige Jens Varmløse på Kunstcafeen Blokhus.

Vi arbejder i øjeblikket på at frigive 10 billetter mere, der er dog lige lidt ting der skal falde på plads, men hold øje med vores Facebook-side, fortæller Lotte Kande, der er med i arbejdsgruppen bag weekenden.

Stiletter i Vildmarken

I år præsenterer arbejdsgruppen en nyhed, hvor kvinderne kan tage med ”ud” i den hemmelige Vildmark.

Lørdag den 7. september er der ”Stiletter i Vildmarken” fra kl. 17.00.

“Det her bliver fantastisk! Glæd Jer til en naturtro og intim forkælelses-aften for kvinder i alle aldre,” fortæller Louise Kande.

Det hele starter med afgang til Vildmarken kl. 17.00, hvorefter kvinderne bydes velkommen med rislende bobler.

Dernæst byder aftenen på et spændende foredrag med Jon Lindberg – Vildmarks-Jon, der vandt “Alene i Vildmarken” som den første dansker.

Der bliver stilet-venlig tapas med forskellige lækkerier, tilpasset kvinder, udsøgt ginsmagning med et udvalg af vildmarks-gin, serveret og fortalt af Vildmarks-Jon.

Den populære tryllekunstner og komiker, Kim Andersen, går på naturscenen og leverer derefter et stærk show der går lige til “sø-kanten”.

“Der bliver intim og hyggelig stemning i læ af trækronerne, for de maksimalt 70 kvinder der møder op til dette nye og spændende arrangement, der netop er blevet en NYHED for Women’s Weekend 2019,” fortæller Louise Kande.

Prisen for Stileter i Vildmarken er 190 kr. person inklusiv mad. Du finder billetinfo lige her. Der er toiletforhold og mulighed for køb af drikkevarer på den hemmelige lokation i vildmarken.

Forkæl sanserne hele weekenden

Til Women’s Weekend 2019 er der sat ekstra ind på at give kvinderne lidt ekstra sanseforkælelse.

Hele weekenden kan man deltage i ”Vesterhavsdyp”, hvor man kan springe med søstrene i bølgen blå alle dage kl. 08.00.

Lørdag d. 7. september er der mulighed for selvforkælelse i første klitrække, når der bliver saunagus med havblik på Blokhus Strand, hvor man kan opleve tre forskellige gusoplevelser kombineret med et forfriskende dyp i Vesterhavet – her skal du huske at medbringe håndklæde hjemmefra.

Lørdag og søndag er der mulighed for at finde den indre ro med en omgang blid flow yoga i Kalstrup.

“Der bliver blide åndedrætsøvelser, yogastillinger, skønne og afslappende stræk og mindfulness-meditation,” forklarer yoga-instruktør Christinna der tilføjer, at man bare møder op.

Lørdag d. 7. september fra kl. 11.30 og søndag d. 8. september, mellem kl. 8.00-11.00, kan man prøve ”Sauna with a view” – der indleder til et forfriskende dyp i Vesterhavet efterfulgt af en dejlig og varm saunaoplevelse.

Du kan finde billetinfo til Saunagus med Havblik og Sauna With a view her.

Markedsstemning i Hune

Er du vild med lopper, mode, upcycling design og interiør, kan du komme og gøre en god handel søndag d. 8. september, kl. 10.00 – 14.00, når Hune omdannes til et stort kræmmermarked.

“Samme dag vil man fra kl. 11.00 – 16.00 kunne lade sig inspirere af alverdens kunstaktuelle udstillere, der holder et hyggeligt kunstmarked på Springvandstorvet i Blokhus,” opfordrer Jannie Ratke der også udgør én af de tre piger i arbejdsgruppen.

Det sjove og det skøre

Blokhus Strand Baadlaug holder Anderæs for kvinder lørdag d. 7. september, hvor man kan købe en lyserød plastikand og være med i den store ”kap-svømning”, når ænderne slippes fri i Blokhus Bæk og kæmper om at svømme først over målstregen

Der vil være et glas champagne og hver købte lyserøde and, og der vil være fine præmier. Der er indskrivning fra kl. 14.00 og ænderne koster 30 kr. pr. stk.

Women’s Weekend afsluttes søndag d. 8. september med masser af girlpower til ”MTB og bobler”. På to hjul guider 2 erfarne MTB-eksperter både nybegyndere og øvede kvinder med på en rå mountainbike-tur fra kl. 13.00-15.00 gennem områdets terræn.

Man mødes ved Gateway i Blokhus på selve aktivitetspladsen, og det koster 50 kr, som betales på stedet med MobilePay.

I målfeltet fejres turen selvfølgelig med sprudlende bobler.

Cykler kan lejes ved Hune/Blokhus Cykeludlejning (+ 45 25 78 86 20)

Hvad: Women’s Weekend Blokhus
Hvor: Blokhus og omegn
Hvornår: Fredag d. 6 september – søndag d. 8. september

Find mere info her.