Skovrock, Comedy Club og loppemarkeder: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Det har måske nok været en både våd og hektisk uge, men heldigvis lurer weekenden lige rundt om hjørnet, og vi tør godt at sige, at weekenden i Aalborg langt fra bliver kedelig!

Om man er til de højkulturelle oplevelser som kunst og teater, til musik, om det er gode danske ørehængere eller techno beats med ItaloBrothers, et godt grin med Comedy Beachclub eller en god handel på weekendens loppemarkeder …

Så er det i denne weekend, man skal tage sin bedre halvdel, venner eller familie under armen og få én på opleveren.

Og bare rolig, weekenden er også spækket med aktiviteter for børnefamilierne.

Lars Lilholt og Signe Svendsen i Skovdalen

Vi kan allerede ‘høre ham syge ned (til os) på en sang om kærlighed’. Den folkekære og legendariske Lars Lilholt synger dette års Skovrock godt i gang, når der fredag fyres op for Skovdalens første koncert.

Inden Lars Lilholt indtager scenen, vil publikum blive forkælet og varmet op af den talentfulde sangerinde Signe Svendsen, som kom på alles læber da hun sammen med Rollo og King i 2001 vandt det danske Melodi Grand Prix med ørehængeren ‘Der står et billede af dig på mit bord‘.

Det må siges at være to stærke og dygtige kandidater, som dette år sætter gang i de traditionsrige koncerter, der i hele august måned vil forkæle de aalborgensiske borgere.

Dørene åbner allerede kl. 18.30 fredag og selve koncerten starter kl. 20.00. Så hvis du vil sikre dig en plads på første række, er det med at stå klar.

Billetprisen lyder på 250 kr. for en lækker aften med dansk musik i topklasse.

Vil du læse mere om musik i Skovdalen denne sommer, eller fik du ikke læst vores artikel om Skovrock tidligere på ugen, så kan du læse den her.

Hvad: Lars Lilholt Band & Signe Svendsen med band
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: 2. august; dørene åbner: kl. 18.30, koncerten starter: kl. 20.00
Pris: 250 kr.

Du kan købe billetter til Skovrock her.

Sommerteater på Kunsten

Er kunst og teater lidt mere dig, så inviterer Kunsten fredag til forestilling på amfiscenen i Skulpturparken.

Der er garanteret en helt og aldeles ekstraordinær og skæv teateroplevelse, når stykket Tartuffe bliver fortolket og opført af Teatret Slotsgårdens ensemble i samarbejde med Aalborg Teater fredag kl. 18.00.

Kunsten har blandet andet beskrevet stykket som en fortælling om hykleren, den skindhellige, der med ordet som våben gør sig selv til en udbasunerende populist, som manipulerer sig til indflydelse og vilde privilegier.

Der er altså lagt i kakkelovnen til en moderne fortolkning af det oprindelige stykket, som er dateret helt tilbage til 1664, og Teatret Slotsgårdens ensemble vil give stykket et friskt pust med en mere moderne fortolkning og et nutidigt underholdende format.

Læs mere om forestillingen, og find billetter her.

Improshow på Costa del Nordkraft

Komik og stand up shows har i årtier været et sikkert hit på den danske underholdningsscene, og mange store danske byer med respekt for sig selv har efterhånden fået etableret en Comedy Club, hvor spirende talenter kan prøve kræfter med et publikum og etablerede stand up komikere kan teste jokes.

Henover sommeren har Costa del Nordkraft lagt rammerne for en Sommer Comedy Club i det aalborgensiske byliv med Comedy Beachclub.

De to forrige uger har der hver lørdag stået tre komikere linet op, mens du har kunnet sidde med fødderne solidt plantet i sandet (og måske en god øl i hånden?) og været parat til en træning af lattermusklerne.

Denne lørdag står det på Den Sorte Kyllings Improshow der, som navnet antyder, er et improvisationsshow, hvor et hold af komikere vil være på scenen på samme tid.

Her vil komikerne komme på dybt vand, når publikum sætter dagsordenen og udsætter komikerne for en masse udfordringer og sjove lege.

Har du ikke fået læst vores artikel om Costa del Nordkraft og Comedy Beach Club, kan du stadig nå det ved at klikke her.

Hvad: Den Sorte Kyllings Improshow – Comedy Beachclub
Hvor: Costa Del Nordkraft i Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår: 3. august kl. 21.00
Pris: Gratis!

Søndagens loppemarked guide

Loppemarkederne er stærkt repræsenteret i Aalborg denne søndag, derfor har vi lavet et lille overblik over de steder, du kan besøge denne søndag – en guide i en guide, hvorfor ikke?

Hvis man er på jagt efter noget specifikt eller bare er i humør til en god handel, er der rig mulighed for at lave en dag i loppernes tegn.

Til de formiddagsfriske kan man eventuelt starte på Det Frie loppemarked på Frederikstorv.

De åbner boderne allerede kl. 10.00 og holder loppemarkedet indtil kl. 15.00.

Her plejer udvalget at være stort, og der er også rift om pladserne af stande.

Se mere om Det Frie loppemarked på Frederikstorv her.

Derefter kan man tage turen til Aalborg Street Food, hvor der også bliver holdt loppemarked. Her skulle boderne melde klar i tidsrummet kl. 12.00-17.00.

Går du selv med en indre sælger i maven, eller har du lige ryddet op på loftet eller i klædeskabet? Så er det også muligt at leje en stand her.

Læs mere om Loppemarked ved Aalborg Street Food her.

Til slut kunne man afslutte sin loppemarkedsdag med lopper ad libitum til et bytte-loppe-tøjmarked, hvor konceptet er billige priser og miljøvenlig omtanke. Her er åbent fra kl. 14.00-17.00.

Læs mere om Lopper ad libitum her.

Musik

2/8 Fredagsfest i Karolinelund med DJ SASH og ItalioBrothers

2/8 Rap N’ Booze med Zjakalen og Mike D’Angelo

2-3/8 Jomfru Ane Gade Open Air

3/8 Akunnerit – Grønlandsk musikforestilling

Events

2/8 Fredag på toppen – DJ og drinks på Salling Rooftop 

3/8 Rundvisning gavlmalerierne i Aalborg centrum

3/8 Cuban Vibes Marked i Urban City

3/8 Beachminton ved Vestre Fjordpark

4/8 Søndagstur på Kunsten

4/8 Dansk Filmskat film i Biografen

For børnefamilier

2/8 Universitarium 2019 – Energi til det hele

3/8 Børnenes dag på Aalborg street food

3/8 Legelørdag hos FrivilligAalborg

3/8 Skattejagt på Costa Del Nordkraft

4/8 Familietur på Kunsten

Aalborg Kommune inviterer til borgermøde: Hvad skal pengene bruges til?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Aalborg Byråd er i fuld gang med at finde ud af, hvordan pengene skal bruges i budget 2020.

Men du har som borger i kommunen også mulighed for at præge beslutningerne og debatten. Her på MigogAalborg har vi blandt andet afholdt MigogAalborg Live, hvor fokus netop var på debat om fremtidens Aalborg.

Og nu har du snart mulighed for at komme med til endnu et borgermøde her i Aalborg mandag den 21. oktober kl. 19 i CREATE, hvor du kan fortælle politikerne om dine ønsker for Aalborg.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg skal udvikles sammen

Aalborg Byråd fik med visionsprocessen DNA Aalborg 5.441 input fra borgerne med deres ønsker for fremtidens Aalborg. Nu vil byrådet rigtig gerne fortsætte arbejdet, hvor vi udvikler Aalborg – og budgettet – sammen.

Til borgermødet kan du tale med byrådspolitikerne om, hvordan pengene skal bruges, og Ungebyrådet deltager også.

Budgettet – udfordringer og muligheder

Aalborg Kommunes budget er på 16.3 mia. kr. Det er mange penge, og der er også mange områder at bruge pengene på.

Eksempelvis betyder den demografiske udvikling, at der i de kommende år kommer flere ældre i Aalborg Kommune med behov for pleje og omsorg.

Aalborg Kommune er også et attraktivt sted at bosætte sig for unge familier. Det betyder, at der er behov for flere dagtilbud for at kunne matche det stigende børnetal.

“Aalborg har udviklet sig til at være en succesfuld uddannelsesby. Det har en stor positiv betydning for hele kommunen, men betyder også, at vi skal være bedre til at gå nye veje for at få højtuddannede og andre grupper i job.

Vi elsker Aalborg og er stolte af alt det, vi kan sammen. Men når man udvikler sig, er der altid plads til forbedring – også når man er en kommune. Vores politikere gør deres bedste for at få alle behov dækket, men din stemme er lige så vigtig for at politikerne ved, om de er på rette kurs.

Vi glæder os til at se og høre dig til borgermødet.” skriver Aalborg Kommune om borgermødet.

Aftenens program:

Kl. 19.00 Velkomst

Kl. 19.10-19.30 Den udvidede magistrat fortæller om budgetforslaget.

Kl. 19.30-20.30 Udvalgsdelt spørgerunde

Kl. 20.30 Opsamling og spørgerunde

Kl. 21.15 Tak for i aften

Hvad: Borgermøde
Hvor: CREATE, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg.
Hvornår: Mandag den 21. oktober kl. 19.00 – 21.15

Det bedste fra Østen: Bollywood Indisk Takeaway har taget Aalborg med storm

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der har været noget af et sushi-boom i Aalborg i løbet af de sidste par år, og man kan vist ikke klandre nogen, hvis de er ved at køre lidt trætte i den japanske spise.

Så er det heldigt, at Asien byder på masser af andre spændende køkkener som f.eks. det indiske, der kombinerer sunde og varmende ingredienser med ekstra knald på smagen.

Med mørke og kolde tider foran os, er det heldigt at netop en autentisk indisk restaurant har slået dørene op i nabolaget – nemlig Bollywood Indisk Take Away.

Fra restauranten på Kløvervej 36 i Nørresundby serverer Preet Dhillon, der er opvokset i Indien, traditionelle indiske retter, som hun har lært fra sin mor.

”Alt vi serverer er hjemmelavet; der er ingen konserveringsmidler.

Alt er lavet fra bunden, som man gør det i Indien,” fortæller Preet om sin tilgang til madlavning.

Noget tyder på at Preet har ramt helt rigtigt med maden fra mors kødgryder, fordi anmeldelserne på Just Eat, Google og deres egen Facebook-side gløder af begejstring.

Nye retter med lammekød

Facaden på Bollywood Indisk Take Away er farverig, og vi kan rapportere, at maden er lige så mættet af farver – og smagsnuancer.

Du kan selvfølgelig nyde de altid populære retter som chicken tikka masala og butter chicken med basmatiris og naanbrød, men ejeren slår også et slag for to nye retter, der består af lam.

”Vi har virkelig mange kunder, der har efterspurgt retter med lam i, så nu introducerer vi Lamb Tikka Masala og Spinat Lamb Masala til menukortet,” siger Preet Dhillon.

Om du spiser take-away stedets lammeretter, kyllingeretter, vegetarretter eller noget fjerde er du sikret lækker indisk mad til exceptionelt billige priser.

De fleste af hovedretterne koster kun 59kr (bl.a. Chicken Tikka Masala og Butter Chicken), og det gør Bollywood Indisk Take Away til Aalborg-områdets billigste indiske restaurant.

Tilkøber du naanbrød eller ris ved siden af bliver det 15-20 kr oveni prisen, og du vil f.eks. kunne få Butter Chicken med naanbrød til bare 74 kr i alt.

Af forretter kan du bestille ”trekanter”, som de trofaste kunder kærligt kalder samosaen, eller fem af de andre småretter, der er vegetariske og veganske.

Catering til fester og arrangementer

Er du endnu ikke helt overbevist om, du skal kaste dig ud i et nyt madeventyr og prøve indisk, slår Preet også et slag for alle de sundhedsmæssige fordele ved de smagfulde retter.

Hvor en burger eller durumrulle måske fremmaner dårlig samvittighed, indeholder de mange forskellige indiske retter krydderier som frisk koriander, ingefær og hvidløg, der booster immunforsvaret – og så har du den perfekte undskyldning til at spise udefra, når vinteren nærmer sig.

Udover almindelig take-away laver restauranten i Nørresundby også catering til alverdens arrangementer og fester i Aalborg og omegn.

Hvis du vil have mad lidt ud over det sædvanlige, kan du kontakte Bollywood og forhøre dig om catering priser og rabatter.

Se udvalget og bestil på Bollywood Indisk Take Away’s hjemmeside eller Facebook-side.

Åbningstider:

Tirsdag til søndag: 16.00-20:30

Mandag: Lukket

Mis ikke dette: Nordjyllands Internat holder åbent i efterårsferien

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Opdateret: Nordjyllands Internat har gjort opmærksom på, at der ikke holdes åbent i efterårsferien. Dette er ellers meldt ud i et opslag på deres officielle Facebook-side, men dette er altså ikke tilfældet. Vi beklager. 

Forskningen lyver ikke: Kæledyr har en beroligende effekt på mennesker.

Når du aer en mis og hører den spinde, sænker det både dit blodtryk og hjerterytme, mens velværehormonet oxytocin breder sig i din krop.

Derfor burde du stærkt overveje at afsætte et par timer i efterårsferien, når Nordjyllands Internat inviterer til Åbent Hus alle dage.

I hverdagene kan du besøge internatet fra klokken 10-12 og igen fra klokken 16-18. I weekenden gælder åbningstiden fra klokken 11-16.

Find drømmekæledyret

Kun små 20 minutters kørsel fra Aalborg ligger Nordjyllands Internat placeret i smukke naturomgivelser tæt ved søer og skov.

Internatets vigtigste opgave er at tage imod familiedyr, der enten er svigtede, herreløse eller nødstedte.

Det kan være alt fra dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, der er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende omstændigheder.

Herefter omfavnes dyrene af et erfarent og fagkyndigt personale, der har erfaring med dyrenes individuelle behov – på den måde sikrer man, at dyret bliver formidlet videre til den helt rigtige familie.

Alle dyr er altså også på udkig efter en ny familie; så du behøver derfor ikke at gå som katten om den varme grød, hvis du har en drøm om forøge familien – måske findes det nye medlem blandt stedets mange lækre kandidater?

Mød for eksempel marsvinet Jan, der meget gerne vil snakke, den legesyge killing Carla eller den charmerende kanin, Safir.

Hvem ved, måske er I the perfect match?

Alt du skal medbringe, er godt humør, nusseklare hænder – og måske en fnugrulle?

Hvad: Åbent Hus
Hvor: Nordjyllands Internat, Aalborgvej 775
Hvornår: Mandag-fredag, 10-12 og 16-18, lørdag-søndag 11-16.