Skør spåkugle: Så gakket bliver 2018 i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ni dage siden, vi skålede nytåret ind og bød 2018 velkommen.

Vi har allerede lavet listen med alle de store begivenheder i Aalborg og omegn, som vi glæder os til her i det nye år – læs listen her.

Men i weekenden kom vi på MigogAalborg-redaktionen i besiddelse af Den Skøre Spåkugle – og det vi så i kuglen var altså så vildt, at vi var nødt til at dele det med jer.

Her er Den Skøre Spåkugles gakkede forudsigelser for Aalborg i 2018 – hvad tror du, der rent faktisk kan ske af disse ting?

Burgerfri zone i midtbyen

Den Skøre Spåkugle viser, at byen bliver oversvømmet med yderligere 16 burgerbarer i år – over halvdelen af dem startet i Aarhus. Det får Aalborg Kommune til at indføre burgerfri zone i midtbyen for at imødekomme burgermætheden fra aalborgenserne!

Tæppehandleren lukker faktisk

Vi er med på, at den her er virkelig urealistisk. Men efter knap 30 års ophørsudsalg lukker Tæppehandleren på Vesterbro rent faktisk.

Så du, da Zjakalen mødte den legendariske Tæppehandler?

Sams Barbeque opfinder 40E

Den legendariske Aalborg-specialitet 40d, som er kebab indbagt med fritter, bliver endelig udvidet med en 40E. Sams Barbeque hopper også med på burgerbølgen, og 40E bliver en indbagt burger med fritter.

AaB samler guldholdet igen

Efter endnu en trist sæson henter AaB Kent Nielsen tilbage som træner til sæsonen 18/19. I transfervinduet henter man Kasper Kusk, Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis, Rasmus Jønsson, Rasmus Thelander, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Anders K Jacobsen. Augo gør comeback som spiller.

Royal Run flop

Til maj løber Kronprinsen Royal Run i Danmarks fem største byer i anledning af sin 50 års fødselsdag. Løbet, som starter i Aalborg, går helt skævt, da den løbeglade borgmester Thomas Kastrup Larsen sætter Kronprinsen så meget til vægs, at resten af Royal Run-dagen bliver aflyst. Kronprinsen lukker Storebælt, så han kan drøne alene i bil over broen!

Cimbrertyren får stjålet halen

I 2017 kom det frem, at Cimbrertyren havde fået stjålet sit sværd 16 år tidligere. Sidste år kom sværdet så endelig tilbage på rette plads. Men i 2018 snupper en fulderik, bevæbnet med en vinkelsliber, så Halen med hjem under puden. Igen opdager ingen det, da alle har for travlt med at spotte nye burgerbarer.

Netto-Akari bliver karnevalskonge

Hele Aalborgs yndling Netto-Akari har forladt Netto, og er nu flyttet til Aarhus (True fact). Men for en dag får Akari det comeback til byen, som han fortjener og bliver karnevalskonge i ’18. Dermed bliver han også væsentlig mere kendt karnevalskonge end ham fra Bilka-reklamen forrige år.

Jin Shing går internationalt

Da en kendt asiatisk forretningsmand ved et tilfælde smager Jin Shings berømte burgerdressing på vej over mod lufthavnen, går det for alvor amok. Jin Shing får skudt 100 mio. ind i kapital og åbner en international kæde. Det peaker, da Donald Trump tweeter, at han kun spiser sine elskede Big Macs med Jin Shing-dressingen.

Jeff Dunham flytter til Aalborg

Da den verdensberømte komiker Jeff Dunham opdager, at hans 2018-show i Aalborg blev udsolgt på under et minut, så rykker han teltpælene til Nordens Paris. Her udvider han med 364 shows, og AKKC omdøbes officielt til Dunham Center.

Gaslight genåbner i Cloud City

2018 bliver året, hvor ikoniske Gaslight genopstår. Diskoteket åbner ude på Spritten, som i 2020 bliver til det vilde Cloud City. Det er Cloud City-bagmanden Martin Nielsen, der står for genåbningen, og Gaslight-bygningen er selvfølgelig tegnet af Bjarke Ingels, som i øvrigt i 2018 tegner 75% af alle bygninger i Aalborg.

Udsolgt hurtigt: Juledamptoget klar med nye datoer lige før juleaften

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: John Lykholt
Foto: John Lykholt

4. december skrev vi, at det gamle juledamptog, Limfjordsbanen, efter to års pause, omsider er tilbage på skinnerne i Aalborg.

Det kan du læse mere om her.

Juletogene  lørdag den 15. december og søndag den 16. december blev hurtigt udsolgt, og Limfjordsbanen indsætter derfor ekstra afgange den 22. og 23. december.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

To forskellige ruter

Den 22. december er der afgang kl. 11 og kl. 14 til Aalborg Øst. Toget gør et ophold her på cirka 30 minutter, inden toget kører tilbage til Aalborg station.

I Aalborg øst er der uddeling af varme drikke og klejner, og der er slik og sodavand til børnene.

Togturen tager cirka 2 timer med opholdet i Aalborg Øst. Billetterne kan kun købes i forsalg via Billetto.dk.

Aalborg Havn har muliggjort denne tur ved at stille sporet til Østhavnen til rådighed for Limfjordsbanen.

Den 23. december kører Limfjordsbanen til Lindholm station og man kommer over Jernbanebroen.

Toget afgår fra Aalborg station kl. 11.00, kl. 13.00 og kl. 15.00.

Turen tager med ophold i Lindholm ca. 45 minutter og billetter til disse afgange købes på stationen før afgang med toget.

Hvad: Juletur med Limfjordsbanen
Hvor: Toget kører fra Aalborg Station mod Aalborg Øst Station
Hvornår: 22. og 23. december fra kl. 11.

Du finder yderligere information og hele køreplanen her.

Boyband-stjerner kommer til Aalborg: Syng med på Westlife og Boyzone hits

Skrevet af: Michael Qureshi
Keith Duffy og Brian McFadden
Keith Duffy og Brian McFadden

Det er som om, arrangørerne af Vi Elsker 90’erne sætter hele pladen fuld for 2019.

De har allerede præsenteret adskillige topnavne, som gør det til største lineup nogensinde. Men det bliver bedre endnu.

Således kan MigogAalborg helt eksklusivt afsløre, at stjerne-duoen Brian McFadden og Keith Duffy bliver en del Vi Elsker-plakaten her i Aalborg lørdag d. 31. august.

De har begge været del af to af historiens største boybands nogensinde.

Nemlig Westlife og Boyzone. Sammen har de så dannet duoen Boyzlife, der turnerer verden rundt med de allerstørste hits sammensmeltet fra de to giga boybands.

Vi snakker altså World Of Our Own, My Love, Fool Again, Looking Like That, Uptown Girl osv fra Westlife cv’et. Boyzone husker de fleste nok for megahits som Words, No Matter What, Love Me For A Reason, Picture of You osv.

Syv førstepladser i træk på hitlisterne

Da Westlife var størst, nåede Brian McFadden at opleve 12 førstepladser på hitlister i både Storbritannien samt resten af Europa. Westlife slog endda rekord med syv førstepladser i træk på UK-hitlisten.

Keith Duffy og Boyzone nød samme gigantiske succes og slog også lejr på førstepladserne, hver gang de udgav en ny sang.

Som enkeltstående personer er det to af de allerstørste navne, Vi Elsker 90’erne nogensinde har haft med på deres Tour.

“Vi er utrolig stolte af at præsentere to så store navne. Både Brian McFadden og Keith Duffy har med Westlife og Boyzone spillet en stor rolle i millioner af menneskers liv verden over, og de var nogle af de allerstørste, da de to boybands var på toppen.

Nu har de fundet et helt fantastisk set-up, som de turnerer rundt for fulde huse i hele verden med.

Jeg glæder mig til at de skal opleve atmosfæren fra Vi Elsker 90’erne, og jeg håber, at Aalborg tager godt imod dem,” siger partner i Vi Elsker 90’erne Riffi Haddaoui til MigogAalborg.

Andre kæmpe navne er allerede præsenteret

90’erne var og vil altid være et legendarisk årti.

Blandt de øvrige navne som d. 31. august 2019 skal vælte Aalborg i en overflod af kendingsmelodier er den tyske techno gruppe Scooter. Derudover er Cascada, som blandt andet har hittet stort med det uundgåelige nummer Everytime We Touch, også klar til at lægge Aalborg ned.

Både børn og voksne af 90’erne husker Daze og deres mega hits Tamagotchiog og Superhero, som altså også lægger vejen forbi Aalborg til sommer og det samme gør den italienske electro-gruppe Eiffel 65.

Det kan du læse mere om her.

Og det bliver vildere endnu. Vi tør godt love at det bliver ”too sexy for my love” når den britiske popgruppe Right Said Fred, som blev verdenskendte med debut nummeret I’m Too Sexy, giver den gas på ægte 90’er manér.

Derudover præsenterede de også i weekenden Snap, som blandt andet blev verdenskendt med giga-hittet “Rhytm is a dancer”.

Stadig vildt billige billetter i Early Bird salg

Hvis du allerede er overbevist om, at du i den grad skal med til Vi Elsker 90’erne, så kan du lige nu få fingrene i de eftertragtede Early Bird-billetter, hvor prisen er skruet helt i bund.

Det er de kun i et kort stykke tid endnu, før de går på normalpris, så man sparer en ret stor del ved at booke allerede nu – måske som julegave.

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019
Billetter her

Følg Facebook-begivenheden og vær opdateret på de seneste navne her

Skal du købe eller sælge?: Disse særlige kendetegn spiller en stor rolle for prisen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby

Når der enten sættes en bolig til salg eller handles en, så har nogle helt særlige specifikationer indflydelse på udbudsprisen eller valget af boligen ved en handel.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at sælgere af boliger med udsigt, elevator eller altan forventer en højere kvm. pris., hvor omvendt at køberne kan skrive boligen på den sorte liste, hvis boligen ikke opfylder særlige specifikationer.

Særlige faciliteter kan være afgørende

Helt særlige specifikationer har indflydelse for udbudsprisen for sælgerne.

Omvendt kan det for køberne have stor betydning, om disse specifikationer er tilgængelige i boligen.

“Særlige “features” kan have helt afgørende betydning for boligkøberne – alt efter hvor svært og dyrt, det er at tilføje det til boligen.

Og hvis den ønskede “feature” ikke er tilstede, kan det sagtens betyde, at boligen ryger på den “sorte liste”,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home.

Særligt ved lejligheder hvor der er en altan eller elevator kan være afgørende for et køb, da disse ikke er billige eller nemme at etablere.

”For lejligheder kan det for eksempel være “altan” eller “elevator”, som nogle købere har som et ufravigeligt krav, og det kan være umuligt eller meget besværligt og dyrt at etablere.

Drømmer man derimod om en terrasse, en udestue, en brændeovn eller lignende features i sit hus, så kan dette relativt let tilføjes boligen og har ikke afgørende betydning for om man vælger – eller fravælger – den,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Altan og elevator

Netop ordet “altan” er populært, når de boligsøgende selv tilføjer parametre i deres søgninger på Boliga‘s hjemmeside.

Netop dét ord er det mest benyttede ord i fritekstsøgefeltet. Og skal der være altan på lejligheden, så har prisforventningerne hos sælgerne også været højere.

32.638 kr. lød den gennemsnitlige udbuds kvm. pris for lejligheder på fra januar til slutningen af november.

34.872 kr. var den steget til, hvis “altan” var blevet skrevet ind i teksten om boligen. Det er en prisforskel på 2.234 kr.

“Altaner giver beboerne himmel over hovedet og et nyt rum, hvor de kan drikke morgenkaffe og grille om sommeren.

Når man bor i byen, savner mange et frirum, og der er altanen helt oplagt,” siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i altan.dk.

Priserne stiger dog endnu mere, hvis der er “elevator” til lejligheden. 36.852 kr. har de ifølge Boliga været udbudt til salg for, hvilket er lige over 4.000 kr. mere pr. kvm. end gennemsnittet.

Ordet udsigt er den største prispresser

For villaer var en af de helt store pris-pressere dog ordet “udsigt”, hvor den gennemsnitlige udbudspris gik fra 16.316 kr. til 18.127 kr.

“Udsigt er i rigtig høj kurs blandt boligkøberne, og især udsigt til hav og fjord trækker, men også til sø, skov og marker er eftertragtet.

Når det ikke slår hårdere igennem på priserne, skyldes det, at der også er masser af boliger med udsigt, som ikke nødvendigvis er specielt dyre men som ligger naturskønt,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

“Have” fik villa-sælgerne til at sætte prisen op til 18.063 kr. – en stigning på 10,7 procent.

Boligas opgørelse har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på villa/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i perioden 1. januar til 30. november 2018. Der er desuden lavet beregninger på udbuds kvm. prisen, hvis specifikke – populære – søgeord optræder i annoncen.