Skør spåkugle: Så gakket bliver 2018 i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ni dage siden, vi skålede nytåret ind og bød 2018 velkommen.

Vi har allerede lavet listen med alle de store begivenheder i Aalborg og omegn, som vi glæder os til her i det nye år – læs listen her.

Men i weekenden kom vi på MigogAalborg-redaktionen i besiddelse af Den Skøre Spåkugle – og det vi så i kuglen var altså så vildt, at vi var nødt til at dele det med jer.

Her er Den Skøre Spåkugles gakkede forudsigelser for Aalborg i 2018 – hvad tror du, der rent faktisk kan ske af disse ting?

Burgerfri zone i midtbyen

Den Skøre Spåkugle viser, at byen bliver oversvømmet med yderligere 16 burgerbarer i år – over halvdelen af dem startet i Aarhus. Det får Aalborg Kommune til at indføre burgerfri zone i midtbyen for at imødekomme burgermætheden fra aalborgenserne!

Tæppehandleren lukker faktisk

Vi er med på, at den her er virkelig urealistisk. Men efter knap 30 års ophørsudsalg lukker Tæppehandleren på Vesterbro rent faktisk.

Så du, da Zjakalen mødte den legendariske Tæppehandler?

Sams Barbeque opfinder 40E

Den legendariske Aalborg-specialitet 40d, som er kebab indbagt med fritter, bliver endelig udvidet med en 40E. Sams Barbeque hopper også med på burgerbølgen, og 40E bliver en indbagt burger med fritter.

AaB samler guldholdet igen

Efter endnu en trist sæson henter AaB Kent Nielsen tilbage som træner til sæsonen 18/19. I transfervinduet henter man Kasper Kusk, Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis, Rasmus Jønsson, Rasmus Thelander, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Anders K Jacobsen. Augo gør comeback som spiller.

Royal Run flop

Til maj løber Kronprinsen Royal Run i Danmarks fem største byer i anledning af sin 50 års fødselsdag. Løbet, som starter i Aalborg, går helt skævt, da den løbeglade borgmester Thomas Kastrup Larsen sætter Kronprinsen så meget til vægs, at resten af Royal Run-dagen bliver aflyst. Kronprinsen lukker Storebælt, så han kan drøne alene i bil over broen!

Cimbrertyren får stjålet halen

I 2017 kom det frem, at Cimbrertyren havde fået stjålet sit sværd 16 år tidligere. Sidste år kom sværdet så endelig tilbage på rette plads. Men i 2018 snupper en fulderik, bevæbnet med en vinkelsliber, så Halen med hjem under puden. Igen opdager ingen det, da alle har for travlt med at spotte nye burgerbarer.

Netto-Akari bliver karnevalskonge

Hele Aalborgs yndling Netto-Akari har forladt Netto, og er nu flyttet til Aarhus (True fact). Men for en dag får Akari det comeback til byen, som han fortjener og bliver karnevalskonge i ’18. Dermed bliver han også væsentlig mere kendt karnevalskonge end ham fra Bilka-reklamen forrige år.

Jin Shing går internationalt

Da en kendt asiatisk forretningsmand ved et tilfælde smager Jin Shings berømte burgerdressing på vej over mod lufthavnen, går det for alvor amok. Jin Shing får skudt 100 mio. ind i kapital og åbner en international kæde. Det peaker, da Donald Trump tweeter, at han kun spiser sine elskede Big Macs med Jin Shing-dressingen.

Jeff Dunham flytter til Aalborg

Da den verdensberømte komiker Jeff Dunham opdager, at hans 2018-show i Aalborg blev udsolgt på under et minut, så rykker han teltpælene til Nordens Paris. Her udvider han med 364 shows, og AKKC omdøbes officielt til Dunham Center.

Gaslight genåbner i Cloud City

2018 bliver året, hvor ikoniske Gaslight genopstår. Diskoteket åbner ude på Spritten, som i 2020 bliver til det vilde Cloud City. Det er Cloud City-bagmanden Martin Nielsen, der står for genåbningen, og Gaslight-bygningen er selvfølgelig tegnet af Bjarke Ingels, som i øvrigt i 2018 tegner 75% af alle bygninger i Aalborg.

Aalborg-piger har over 3 mio. downloads: Fries Before Guys Live kommer på Skråen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Fries Before Guys Facebook
Foto: Fries Before Guys Facebook

Det startede som et fritidsprojekt i 2016.

Mens de fleste unge med noget på hjerte hoppede på Youtube- og blogger bølgen, så ville de to Aalborg-piger Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard i stedet dele ud af deres tanker og holdninger i en podcast.

Således blev Fries Before Guys født.

Josephine og Nanna er ikke bange for at blotte sig for deres lyttere og at invitere dem med ind i deres inderste kroge.

Det har i den grad skabt dem en trofast følgerskare, som lytter med, når de to kvinder snakker om identitetsdannelse, venskaber, menstruation – og de helt store følelser.

PR-foto

Har over 3 mio. downloads og debuterer som forfattere

Podcasten har i skrivende stund over 3 millioner downloads. De debuterer som forfattere med deres fælles bog, EN SOM OS, der udkommer på Gyldendal i maj 2019.

De driller de dyre drenge på Podcast-hitlisterne som Mads & Monopolet, Her Går det Godt og Radio 24/7’s produktioner hvor Fries Before Guys ofte blander sig i Top 5.

Her i 2019 drager de så en Live Tour, hvor alt er ærligt og uredigeret. De tager fat i en række spændende emner og inddrager gerne publikum. Her kan man opleve Josephine og Nanna råt for usødet.

Der er allerede udsolgt i både Århus og Odense.

I Aalborg rammer de hjemmebane, når de gæster Skråen onsdag d. 8. maj, og der er i skrivende stund stadig billetter til salg.

Med adskillige udsolgte events og live-indspilninger bag sig, tager Nanna og Josephine i foråret 2019 på deres første store danmarks-turné med shows i de fire største byer, Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Mødte hinanden på Aalborghus Gymnasium

Nanna og Josephine er to kvinder, der har utroligt meget på hjerte. Tonen er som altid direkte og ærlig, og aftenen vil byde på overraskelser og nye indslag i deres velkendte univers.

25-årige Josephine Kuhn og 27-årige Nanna Hovgaard har været tætte veninder, siden de lærte hinanden at kende på Aalborghus Gymnasium for 10 år siden.

Og hvis du synes, at efternavnet på den ene del af duoen lyder bekendt. Så er den god nok. Josephine er datter til den tidligere AaB-spiller og træner Allan Kuhn.

Hvad: Fries Before Guys Live
Hvor: Skråen
Hvornår: Onsdag d. 8. maj kl. 20
Billetter her

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster Aalborg i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Aalborg.

Det sker på tirsdag d. 23. april i Musikkens Hus, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage. Det er Tikko, der er arrangør af arrangementet.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 23. april kl. 19.00
Billet-info

Starter i næste uge: Topnavne kommer til to dages festival i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er i næste uge, at Musikkens Hus’ helt nye musikfestival løber af stablen.

Der er store forventninger til festivalen Musikkens Beat, når topnavne som Phlake, Malte Ebert, Skinz, Nicklas Sahl, Bikstok, When Saints Go Machine kan opleves på forskellige scener i Musikkens Hus.

Det starter ret blæret, når man inden for de første to timer fredag d. 26. april kan opleve navne fra hitlisterne som Nicklas Sahl og ikke mindst Malte Ebert.

Vi husker alle sammen Malte Eberts selvopfundne karakter Gulddreng, men nu hitter han med sit eget materiale som er blød pop og dansevenlige rytmer.

Lige nu storhitter Nicklas Sahl med Planets.

Phlake slutter fed fredag af

Fredagen er i det hele taget ekstraordinær fed, hvor Phlake slutter dagen af med et brag, når de går på scenen ved midnat.

Hvis man køber en partout-billet, har man adgang begge dage, hvor Clara åbner lørdagen kl. 17.00. Herfra går det igen slag for slag med en række fede navne både store og mindre samt lokale.

Bikstok er hovednavnet om lørdagen, der ca. 23.15 sætter gang i Musikkens Hus.

Hvad: Musikfestival Musikkens Beat
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 26. april og lørdag d. 27. april

En partoutbillet koster 600 kr., mens en dagsbillet kan sikres til 430 kr. 

Køb dine billetter her

Se det præcise program time for time her;

PROGRAM FREDAG 26. APRIL – FRA KL. 18.00

Kl. 18.00: Nicklas Sahl, Indgangsfoyer
Kl. 18.00: Caroline Marie, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: Amalie Thørholm, Rytmisk Sal
Kl. 19.30: Malte Ebert, Intimsalen
Kl. 19.30: Monstera, Indgangsfoyer
Kl. 20.00: Mattis Solo, Klassisk Sal
Kl. 20.30: NORISS, Rytmisk Sal
Kl. 21.00: When Saints Go Machine, Koncertsalen
Kl. 22.00: KETH, Rytmisk Sal 
Kl. 22.45: Skinz, Intimsalen
Kl. 23.00: Søn, Klassisk Sal
Kl. 23.00: Kops, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: 2N, Rytmisk Sal
Kl. 00.00: Phlake, Koncertsalen

Dørene åbner kl. 15.00

PROGRAM LØRDAG 27. APRIL – FRA KL. 17.00

Kl. 17.00: Clara, Intimsalen
Kl. 17.00: Marlou, Rytmisk Sal
Kl. 17.30: Roxor Loops & Jasmin, Indgangsfoyer
Kl. 17.45: Sili, Klassisk Sal
Kl. 18.30: Vingard, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: ANYA, IntimsalenKl. 19.30: Tundra, Klassisk Sal
Kl. 19.45: BYLJA, Indgangsfoyer
Kl. 20.15: Ginne Marker, Rytisk Sal
Kl. 21.15.: Aksglæde, Klassisk Sal
Kl. 21.30: In Caravans, Intimsalen
Kl. 21.45: Twisted Trio, Rytmisk Sal
Kl. 22.30: Alexander Oscar, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: Bikstok, Koncertsalen
Kl. 00.30: AV AV AV, Intimsalen
Kl. 00.30: Via Mala, Rytmisk Sal
Kl. 01.00: Paller, Klassisk Sal

Dørene åbner kl. 15.00