Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Der er skruet op for både vilde farver, sprøde latino-rytmer og storslået gastronomi, når man besøger det nye Menendez Ved Stranden 7C i Aalborg.

Her er der fokus på det latinamerikanske køkken, og det er folkene bag det populære nam, Kim og Anne-Marie, der har udvidet familien med en sprælsk søster-restaurant.

På nam har man primært udforsket Kims vietnamesiske ophav, men nu er turen nået til partneren, Anne-Marie, der med sine sydamerikanske rødder i El Salvador og Bolivia, nu ser frem til at vinde aalborgensernes madhjerte. 

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Eksotisk mad til nordjysk pris

Restauranten åbnede i slutningen af marts måned, og siden har der været fart på både gæster og menuen; til stor glæde for frk. Menendez.

“Vores åbning er gået rigtig godt – det er så fedt at se, at folk er åbne for et nyt og differentieret fusionskøkken, hvor forskellige lande møder hinanden på tallerkenen,” forklarer hun til MigogAalborg.

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Ligesom hos nam lader Menendez sig ikke binde af landene eller deres madtraditioner, der skal tværtimod eksperimenteres – med smagen i højsædet.

“Vi har givet os selv lov til at lege lidt med forskellige retter, selvom vi stadig har et stort fokus på at bruge nordjyske og sæsonbetonede råvarer – og så drysse med et latinsk twist.”

Overvældende menukort

MigogAalborg har selvfølgelig været forbi, og det var svært ikke at blive overvældet af det farverige menukort, der byder på alt fra den velkendte tortilla chips med guacamole, taco med friterede lækkerier, yucca fries med røget paprika og tomat lime-creme – og hele vejen til desserthimlen, der blandt andet bød på de legendariske churros med hibiscus, chokolade, banan og mezcal …

Et seriøst must-try, der fik vores smagsløg til at danse salsa af ren og skær begejstring!

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Alt i alt var det en smagsoplevelse, der ligger meget langt fra den velkendte Santa Maria, som mange af os amatører nok forbinder med det sydamerikanske køkken.

Hos Menendez er der tale om gastronomi på højeste plan – præcis som vi kender det fra nam. 

Prisen er altså også til at være med på: For bare 375 kr. kan du nemlig få hele 9 serveringer, hvor kokken bestemmer menuen.

En tilhørende drikkemenu kan tilkøbes for 275 kr. pr. person. – og ellers kan vi virkelig anbefale at springe ombord i deres fuldstændig outstanding cocktails … if you like Piña Colada!

Gennemførte lokaler og hyggelig atmosfære

Selvfølgelig er det primært maden, der skal overtale dig til at besøge en restaurant, men det var ikke dét, der overvældede os ved første øjekast.

Det var derimod den fuldstændig fantastiske indretning og atmosfære, som Menendez har skabt i de gamle Salt & Peber-lokaler i hjertet af byen.

Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg Skøn latinamerikansk stemning: Menendez har fået en flyvende start i Aalborg

Væggene er udsmykket med en smuk señorita, malet af den dygtige kunstner Frida Vium, bordene er kreeret af de lokale ManiPine-fyre og klinkerne ved baren sætter det perfekte punktum for den gennemførte stil i restauranten.

Og så er der vel ikke meget andet tilbage at sige end Hasta la vista, baby – vi ses på Menendez!

Du kan se hele menukortet lige her.

Del artikel

Andre læser også