Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg

Af Annoncør
Foto: Even_Lundefaret
Foto: Even_Lundefaret

Få timer fra Aalborg venter et ægte vintereventyr for hele familien. De sydnorske skiområder forstår nemlig om nogen at have noget for enhver (ski)smag.

Står overskuelig, trygge rammer, masser af sjov for de mindste og kort rejsetid øverst på jeres skiferie-ønskeliste?

Så kig mod nord – for i Sydnorge venter en række fantastiske skiområder, som alle byder på førsteklasses børneområder og lette bakker, hvor store og små nybegyndere kan få en sjov og sikker start på ski.

Og måske bedst af alt: Hvis I kører fra Aalborg om morgenen, kan I være fremme ved skiområdet allerede i løbet af eftermiddagen – og når I rejser med Fjord Line, kan I fordrive det meste af rejsetiden om bord på en færge fuld af oplevelser for store og små.

Tryg start på skiene for de mindste

Det er ikke uden grund, at mange danske børnefamilier sætter kursen mod nord, når familiens mindste skal på ski for første gang. De norske skiområder har nemlig et helt særligt fokus på de yngste skiløbere.

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg
Foto: Jon Hunnålvatn Tøn

Sjove børneområder, hyggelige maskotter og dygtige skiguider hjælper børn og nybegyndere til hurtigt at blive fortrolige med ski og lifter – og alle skiområderne har bakker af forskellige sværhedsgrader, så også de første ture ud på de åbne pister bliver en tryg og god oplevelse.

Find det skiområder, som passer lige præcist til dig!

De større børn er ikke glemt

Mens familiens mindste boltrer sig i børneområdet, skal der naturligvis også være oplevelser og udfordringer for de ældre og mere erfarne børn, som måske mere er til snowboard eller twintip-ski.

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg
Foto: Hovden Alpincenter

Flere af de norske skiområder har derfor fået hjælp fra professionelle snowboardere til at udvikle deres terrænparker, så her er forhindringer og action nok til selv den mest vovelystne teenager.

Top-3 over børnevenlige skiområder

Det kan være en jungle at vælge mellem de mange norske skiområder – så her kommer vores bud på tre fremragende destinationer for hele familien, som alle ligger få timers rejse fra Aalborg:

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg
Foto: vistisouthernnorway / Raisfoto / Vrådal Panorama Skicenter

Vrådal – er stedet, hvor tusindvis af danskere har fået deres debut på ski. Her kan I glæde jer til en skiferie i et hyggeligt og overskueligt område med alpine pister, højfjeldsidyl på langrendsløjperne, action i terrænparken og, ikke mindst, masser af hygge i børneområdet. Læs mere om Vrådal her

Hovden – i den smukke Setesdal er Norges sjettestørste alpincenter, hvor alpine pister af alle sværhedsgrader giver sjov og udfordringer for både nybegynderne og erfarne. Her finder I også den imponerende terrænpark HovdenParken, der af nogle betegnes som Norges bedste. Læs mere om Hovden her

Rauland Skisenter – er et stort og familievenligt skiområde med gode forhold for hele familien. Her er alpine pister af alle sværhedsgrader, trygge børneområder og sjove terrænparker til familiens actionhungrende teenagere. Det hele er fordelt på de tre skiområder Vierli, Tiur og Holtardalen – og har I liftkort, kan I tage den gratis skibus rundt. Læs mere om Rauland her

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg
Foto: Fjord Line

Så nemt er det

Når I er kommet fra borde, har I blot få timers kørsel til jeres destination – og underholdningen undervejs er sikret på forhånd. I kan nemlig nyde regionens omfattende naturmenu i fuldt dagslys (næsten) hele vejen.

Og hvis I er rigtigt hurtige, kan I nå de første ture på skiene på lysløjperne – eller måske en kælketur på en af de oplyste bakker.

Læs mere og bestil overfarten til Kristiansand her

Tag børnene med på ski: Sneeventyr få timer fra Aalborg
Foto: Fjord Line

Ferien starter allerede ombord

En ekstra fordel ved at tage på skiferie i Norge er, at det er både nemt og praktisk at komme til og fra det norske pudderparadis.

Fra Hirtshals – altså mindre en én times kørsel fra Aalborg – sejler Fjord Line dagligt til Kristiansand. Overfarten tager lige under fire timer, og undervejs på sejlturen kan I naturligvis gøre brug af alle færgens tilbud.

Start for eksempel dagen med et solidt morgenmåltid i Commander Buffet, før I går på oplevelse i taxfree-butikken for at finde lækkerier til feriens afterski.

I kan også nyde en lækker kop Starbucks-kaffe, en snack fra Oasis Café eller bare læne jer tilbage og nyde panoramaudsigten over havet fra Fjord Lounge, mens børnene hygger sig i et af legeområderne, til I ankommer til Kristiansand kl. 12.55.

Del artikel

Andre læser også