Skib ohøj på Nibe Festival: Nyt område byder på street food og lækre drinks

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Én af Nibe Festivals mærkesager, er hele tiden at være i udvikling og levere lige præcis dét, som gæsterne har brug for.

I år kommer det blandt andet til udtryk i et helt nyt festivalområde, med flere forskellige barer og madboder, der er samlet under ét navn: Havnen. 

Med et prominent placeret fyrtårn, der har både lys og tågehorn, og kække medarbejdere i marinetøj er området uundgåeligt at bemærke, når man færdes på Junglestien.

“Havnen er et helt område, der emmer af havnestemning; der er siddepladser lavet ud af gamle joller, der er pyntet med diverse ruser, net, bøjer og meget mere,” fortæller Jannie Dallgaard, der er afdelingsleder for barer og boder på Nibe Festival.

Syv fiskehytter byder på forskelligt mad og drikke

I ægte street food-stil byder området på et bredt udvalg af både mad og drikke, sådan at grupper af festivalgængere på ét og samme sted kan få noget, der tilgodeser enhver smag.

Fire af hytterne sælger mad, mens du i de sidste tre kan købe forskellige drinks.

“I forhold til mad og drikke har vi forsøgt at tænke ud af boksen. Vi oplever tit, at vores gæster logisk nok færdes i grupper, hvor alle ikke nødvendigvis har lyst til det samme på menuen, når vi snakker om mad og drikke,” forklarer Jannie Dallgaard.

Af madboder finder du Fiskehuset med blandt andet fish and chips og fiskefrikadeller, Mormors Køkken med tarteletter og og labskovs, Mexicaneren med chili con carne og nachos og Kylling by Rokkedahl med gourmet kylling med coleslaw og pommes.

Af barer finder du Njord med cocktails, herunder friske, økologiske gin-cocktails og en klassisk mojito med økologisk rom.

Derudover finder du Kaptajnen med syv forskellige slags rom og syv forskellige slags gin, og Limonaden der byder på frisk limonade både med og uden alkohol.

Aalborg Havn samt Springeren er samarbejdspartnere på området, og kommer til at have ansvaret for Skuden Alba der byder på værtshusstemning med livemusik og håndbajere med sidevogn i massevis samt Fyrtårnet, hvor du kan få en hurtig fadøl med på farten.

Aalborg Havn og Springeren bidrager til at ramme det helt rigtige havnemiljø i området.

Eksklusive og økologiske råvarer

Som det kan ses, byder området på mere end bare fisk, trods betegnelsen; Havnen.

Udvalget er varieret, lækkert og noget kendt med et twist.

Selvom Havnen byder på en masse forskelligt, så kan det overordnede koncept siges at være økologi og eksklusivitet, både når det kommer til menu og drinkskort.

“Området kommer til at spænde over mange forskellige oplevelser og der bliver noget for enhver smag. Samtidig er det et område, der har potentiale til at udvikle sig over tid.

Vi har lagt vægt på at skabe nogle miljøer, så gæsterne har lyst til at opholde sig i området og får mulighed for at tage en puster.

Der bliver kælet for detaljen, og det er vigtigt, at gæsterne på festivalen får en fornemmelse af dette,” afslutter Jannie Dallgaard.