Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skattejagt og skumfiduser: Springeren inviterer til masser af familiesjov i efterårsferien

Af Redaktionen

Du behøver ikke tage på udflugt ud af byen, hvis du vil have masser af sjove oplevelser i efterårsferien.

Efterårsferien byder nemlig på ren familiehygge på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Uge 42 betyder hos langt de fleste familiehygge, udflugter, besøg på attraktioner og samvær med børnene.

Og lige netop disse faste holdepunkter i efterårsferien kan man få i rigt mål på Springeren.

Oplev sømænd og sørøvere på Springeren

“Vi byder nemlig på et efterårstema, hvor vi blandt andet frister med både en skattejagt rundt i vores flotte udstilling og en udendørs kompasjagt, der nok kan begejstre store som små med en lille sømand eller sørøver i maven,” lyder det fra souschef Susi Bolander, der står for den praktiske koordinering af alle aktiviteterne på det maritime oplevelsescenter.

“Men ikke nok med det, for i vores kreative afdeling, hvor hele familien kan sidde og hygge sig, bliver der mulighed for flere forskellige aktiviteter. Eksempelvis kan man lave det mest fantasifulde og flotteste toiletrulledyr, eller måske endda en undervandsbåd bygget af køkkenrulle-paprør,” supplerer Susi Bolander.

I det hele taget er der rigtigt meget fokus på at aktivere såvel børn som voksne, når man besøger Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Stedet er spækket med spændende og flotte udstillingsgenstande, som man gerne må røre ved, og går man udenfor i det store græsklædte udendørsområde, er der her endnu flere muligheder.

Skattejagt og skumfiduser: Springeren inviterer til masser af familiesjov i efterårsferien

Skumfiduser over bål

“Her står vi klar til, at der kan laves skumfiduser over bål, som hele familien kan samles om. Det kan være både før eller efter, man har taget et farefuldt og realistisk dyk ned under havoverfladen med ubåden Springeren, eller stået oppe i stævnen på det store og flotte legeskib, som kaptajn eller sørøver på en stolt skude på jagt efter på kisten med guldskatten,” lyder det fra Susi Bolander.

I udstillingerne indendørs finder man flotte skibsmodeller, der gør alle klogere på søfartens historie. Fra vikingeskibe til flydende krydstogtshoteller. Se historien om krigssejlere, besøg skibsmæglerkontoret eller tag et kig ind i dykkertankens trange indre, mens radiotelegrafisten sender nødsignaler.

Her er der en mangfoldighed af stolte sejlere med blafrende sejl eller rygende dampere, og store skibe der krydser verdenshavene.

Skattejagt og skumfiduser: Springeren inviterer til masser af familiesjov i efterårsferien

Sejl selv et skib

Skulle man have lyst til selv at styre et skib, så kan man søsætte et legeskib og se det stryge over den blanke vandoverflade i sejlbassinet, eller prøve at sejle et rigtigt skib med hånden på roret i sejlsimulatoren.

Med risiko for grundstødning eller buler i stævnet når Limfjordsbroen kommer for tæt på!

På Springeren – Maritimt Oplevelsescenter kan man begejstres, blive imponeret eller lære noget om sejlads og søfart i et aktivt udstillingsområde, der hele tiden byder på nyt for børn, forældre og bedsteforældre.

Både udendørs og indendørs er der faciliteter, hvor trætte forældre kan læne sig tilbage og nyde livet eller madpakken i læ og sol, mens børnene leger sig ind i søfartens fascinerende univers.

Slut dagen af med en tur i den lækre butik, hvor man finder gaveartikler, velsmagende rom og skibsøl, spændende bøger om søfart, eller legetøj til små og trætte søfolk.

Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også