Skattejagt og den vildeste kridttegning: Utzon Center laver hyggelig byfest for hele familien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du noget sjovt at lave for hele familien i den kommende weekend?

Bare rolig. Vi har fundet et godt bud på en sjov og lærerig søndagsaktivitet.

Utzon Center fejrer nemlig åbningen af deres nye udstilling Bo Bedre med Vandkunsten ved at invitere til byfest for hele familien fra klokken 10.00 – 17.00.

Bo Bedre med Vandkunsten har allerede høstet flotte anmeldelser, hvor Jyllands-Posten bl.a. har kvitteret med 5 stjerner og den korte, men præcise beskrivelse: “Det er fremragende!”

Foto: Rasmus Hjortshøj

Udstillingen har fokus på, at vi alle skal bo bedre, mere bæredygtigt og mere grønt.

Den helt unikke udstilling er naturligvis et besøg værd i sig selv, men derudover sker der en masse sjove aktiviteter hele dagen.

Foto: Rasmus Hjortshøj

Vær med til at lave Aalborgs vildeste kridttegning

Et af højdepunkterne er fra klokken 10-13, hvor alle interesserede kan hjælpe med at skabe Aalborgs vildeste, smukkeste, største og ikke mindst flotteste kridttegning på havnen foran Utzon Center.

Det hele foregår under ledelse af Asbjørn Staunstrup Lund, der er arkitekt på Tegnestuen Vandkunsten og en af de kreative ildsjæle bag udstillingen på centeret.

Utzon Center leverer kridt (og Asbjørn), mens børn og barnlige sjæle blot skal huske godt humør og en god portion kreativitet.

Illustration: Asbjørn Staunstrup Lund

Tag på skattejagt i landsbyen

Fra klokken 10-17 kan hele familien gå på skattejagt i landsbyen, hvor der er gemt en skat.

“Børn og resten af familien kan lege by-detektiver og gå på opdagelse i udstillingen, hvor de kommer rundt i alle kroge af Vandkunstens miniby.

Der er selvfølgelig også en lille præmie til de dygtigste detektiver, hvis de finder alle sporene,” skriver Utzon om skattejagten.

Foto: Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj

Skøn musik i gårdhaven

Når benene er blevet godt trætte, og du trænger til (endnu) et kulturelt indspark, kan du nyde tonerne af Grace James Duo, der komme forbi Atriumgården for at levere lækker musik til øregangene fra klokken 14.00 – 14.45.

Vi har før skrevet om Atriumgården, som vi vil betegne som en af midtbyens helt unikke (og lidt skjulte) perler. Her kan man virkelig lade roen sænke sig, samtidig med man kan nyde både flot arkitektur, unikt dansk design og noget koldt at drikke.

“Køb et glas vin eller en kold vand og nyd en stille søndag mellem blomster, træer og urter og med gode toner i ørerne,” skriver Utzon

Indgang til Utzon Center koster 80 kr. (halv pris for børn), mens deltagelse i Aalborgs vildeste kridttegning er gratis for ALLE interesserede.

Hvad: Byfest på Utzon Center
Hvor: Utzon Center, Havnefronten
Hvornår: Søndag d. 28. juni

Du finder mere info her.