Skattejagt, comedy og solnedgangsfilm: Costa Del Nordkraft har programmet klar

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Du har ferie, der er lagt op til en hyggelig uge med familien, badebukserne er købt og solcremen stillet frem på hylden.

Alt er godt – undtagen vejrudsigten, som jo godt kan svigte lidt her i Danmark. Det er hvert fald tilfældet i hele weekenden, hvor der bliver gråvejr i Aalborg.

Heldigvis har Nordkraft en løsning, så du stadig kan få sand mellem tæerne med en kold i hånden, siddende i strandstol, mens du betragter børnene lege i strandsandet – helt uden blæst, kulde og regn.

Så spar solcremen til senere på sommeren (forhåbentlig), og kom indenfor til Nordkrafts indendørs strandparadis, Costa Del Nordkraft, i Kedelhallen.

Aktiviteter for hele familien

Stranden har været åben siden torsdag, hvor der er fri entré i hele Nordkrafts åbningstid.

Fra i morgen den 17. juli til den 10. august vil der dog være endnu bedre grund til at lægge en tur forbi stranden, da der her vil være masser af aktiviteter for både store og små.

Nordkraft, Skråen, Azzurra Nordkraft og Biffen Art Cinema byder på oplevelser for hele familien om dagen samt underholdning for unge og voksne om aftenen.

Ved alle arrangementerne kan der købes forfriskninger i Costa Del Nordkrafts beach bar.

Og for det ikke skal være løgn – der er fri entré til det HELE.

Skattejagt for børn hver onsdag og lørdag

Hver onsdag og lørdag kl. 17 inviterer Skråen på skattejagt for børn i Costa Del Nordkraft.

Her vil der i bedste sørøverstil være gravet skatte ned på stranden i Kedelhallen.

Skattejagten går i al sin enkelthed ud på at grave efter skatte, der består af enten gavekort til en is, et badedyr eller en billet til legeland i DGI Huset Nordkraft!

Sommerens første skattejagt finder sted i morgen, så tag børnene med til en hyggelig og måske indbringende dag på stranden – GOD JAGT!

Songwriters Beachclub hver onsdag

Hver onsdag fra k. 21 byder Skråen på underholdning og hygge i selskab med nogle af Nordjyllands mest talentfulde singer/songwritere.

Med fri entre og kolde drinks, kan det kan være en god ide at komme i god tid, for at få en god plads.

Program:
17/7: Lausen, Sili

24/7: SIRO, Distractions

31/7: Rikke Thomsen, Lasse Børgesen

07/8: Mari, Ginne Marker

Solnedgangsfilm i Biffen hver torsdag

En lun sommeraften på stranden med fødderne i sandet, en beach bar der serverer kolde drinks og film på storskærm – det lyder næsten for godt til at være sandt.

Ikke desto mindre er det, hvad du kan hver torsdag kl. 21.30 i sommerferien kan opleve i Kedelhallen i Nordkraft, hvor Biffen klassiske solnedgangsfilm på stranden.

Program:
18/7: Dont Worry, He Won’t Get Far on Foot

25/7: Blackkklansman

1/8: Mine aftener i Paradis

8/8: The Big Lebowski

Comedy Beachclub hver lørdag

Comedy Beachclub var sidste år en kæmpe succes på Costa Del Nordkraft, så selvfølgelig byder Skråen igen i år på en række aftener med en masse latter og hygge.

Hver lørdag kl. 21 vil stranden blive gæstet af spirende komikere i dansk standup.

Beachbaren serverer som altid kolde drinks, så alt du skal medbringe er blot dig selv, dit gode humør og din allerbedste standup-kammerat.

Program:
20/7: Christian Bols, Jes Busk, Jimmy Lauridsen

27/7: Christian Bols, Hjalte Rytter, Lasse Madsen

3/8: Den Sorte Kyllings Improshow

10/8:  Jes Busk, Hjalte Rytter, Sebastian Rasmussen

Mad og drikke må ikke medbringes under ovennævnte aftenarrangementer.

Hvad: Sandstrand og sommeraktiviteter
Hvor: Costa Del Nordkraft i Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår: Den 17. juli til den 10. august
Pris: Gratis!

International triumf: 17-årige Valdemar vinder kæmpe Formel 4-løb

Skrevet af: Michael Qureshi

17-årige Valdemar Eriksen, der har sin skolegang i Aalborg, kørte i weekenden tredje afdeling af det spanske F4-mesterskab på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien.

Valdemar startede P6, men kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder.

Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittig tæt.

Var uheldig lørdag – men kørte sig til tops søndag

Valdemar fik en kanonstart på Løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun 2 omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar P6, fik en god start igen, og overhalede sig stille og roligt gennem feltet indtil han 2 omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund inden han krydsede stregen som vinder.

MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med 7 kørere i feltet, har det været svært. Valdemar viste dog i dag, at når teamet og ham selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

En fantastisk sejr

“Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv.

Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går.

Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr,” lyder det fra Valdemar Eriksen, der har en masse lokale sponsorer i Aalborg og omegn.”

Han fortsætter

“Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr.

Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble og selvfølgelig at høre ”Der er et yndigt land” fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer.”

Tak til dem der støtter

Han slutter af med en stor tak til dem, der støtter ham hele vejen rundt.

“Jeg vil gerne sige en stor tak til mine sponsorer i VER Business Club, stor tak til min drivers coach Benjamin Bailly, til min race engineer Edgar Pastrana, Torben Keller min fysiske træner, Carsten Oldengaard min mentaltræner og hele Team DRIVEX.”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar, for allerede i næste weekend køres 4. afdeling af mesterskabet i Valencia.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.