Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drømmen om ny skatepark i Karolinelund: Her er planerne

Af Lærke Holst Thomsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Der har været mange delte meninger omkring den nye rekreative modernisering af Karolinelund.

For siden man i 2010 lukkede den store forlystelsespark, har Karolinelund dannet rammen for forskellige kulturarrangementer og graffitimalere.

Og så har det ikke mindst været et kæmpe hotspot for byens skatere.

I takt med at skating bliver mere og mere populært blandt de unge, så har der været store frustrationer over, at skateparken i Karolinelund altså blev fjernet til fordel for grønne arealer og nye stisystemer.

Det betyder, at byens skatere nu er tvunget til at køre ud af byen for at kunne benytte tidssvarende skateparks i beton.

Derfor har UngAalborg i form af Ungdomskulturhuset Blok X i Karolinelund, nu søgt flere fonde for forhåbentligt igen at kunne danne rammen for en ny skatepark i Karolinelund.


Drømmen om ny skatepark i Karolinelund: Her er planerne
Foto: Simone Kjølby Christensen

Lykkedes at få 415.000 af Nordeafonden

Og selvom processen om at få en ny skatepark i Karolinelund til de unge kan være lang, så er de godt på vej.

Det er nemlig lykkedes at få 415.000 af Nordea Fondens Kulturhuspulje, som er noget, der glæder projektmedarbejder hos UngAalborg, Esben Garder.

“Vi har været så heldige at få nogle penge i gennem Nordea Fonden, som vi er utrolig taknemmelige for,” siger Esben.

Han fortsætter:

“Og det betyder enormt meget, at der er nogle, der kan se det fantastiske i at skabe et samlingssted for hele byens skatemiljø.

Derfor håber vi også, at flere af de søgte fonde begynder at kunne se fordelene ved at lave en skatepark midt i byen, så de unge ikke skal udenfor byen.

Fordi vi er et ungdomskulturhus, betyder det samtidig også, at der næsten altid er nogle voksne hernede i hverdagstimerne, så forældre vil trygt kunne sende deres børn af sted,” siger Esben.


Drømmen om ny skatepark i Karolinelund: Her er planerne
Foto: Simone Kjølby Christensen. Det er dette område på 1500 kvadratemeter, der skal danne rammen for den nye skatepark.

Så langt er de i processen

Indtil videre har UngAalborg, der står bag projektet, fået brugsret over det grønne område lige foran Blok X og har i alt indsamlet 750.000 kroner.

“Vi har ud over pengene fra Nordea Fonden også fået lovning på 300.000 kr. fra Prioriteringskataloget ved Sundhed og Kultur (Aalborg Kommune), samt indsamlet penge med unge streetart kunstnere fra Blok X, som har designet og bortauktioneret unikke skateboards.

“Vi skal bruge ca. halvanden million kroner for at kunne lave en skatepark med ordentlige forhold, så vi er godt halvvejs i mål. 

Vi har flere fondsansøgninger ude og håber ligeledes på tilskud fra det lokale erhvervsliv, så vi krydser fingre for, at det lykkes os at indsamle hele beløbet inden foråret,” siger Esben.

Sammen med sine kollegaer har de allerede planlagt at holde en designworkshop for de unge skatere, så de kan være med til at bestemme, hvad de gerne vil have.

Selve skateparken skal efterfølgende bygges af et professionelt skatepark byggefirma, så kvalitet og funktionalitet sikres.

Mangfoldighedspark

Et af formålene med skateparken er også at holde fast i den mangfoldige park, som det nu engang er, og har været.

Karolinelund har nemlig altid skilt sig ud fra de resterende af Aalborgs grønne parker, og der er et kulturelt og kreativt miljø, som kan inspirere de unge brugere af kulturhuset.

Og at kunne bevare dette image er noget, der betyder meget for personalet på Blok X.

“Det er jo en mangfoldighedspark, hvor aalborgenserne har brugt parken på forskellige måder.

Der ligger en børnehave her, så der er små børn, der cykler rundt i gule veste. Og så er der borgere, der kommer og passer deres byhave, laver graffiti eller sidder og nyder solen på græsplænen eller går til fredagsrock,” siger Camilla Lindum, der er leder af Ungdomskulturhuset Blok X, UngAalborg.

“Så at vi får den her skatepark, det sætter bare prikken over i’et og holder fast i, at Karolinelund er den her kulturelle park, der samler folk af alle mulige forskellige grunde,” siger Camilla.

Færdig skatepark i 2024

Hvis alt går efter planen, og det lykkes for UngAalborg at få finansiering fra flere af de søgte fonde, så håber Esben og de øvrige medarbejdere på Blok X, at der står en færdig skatepark i sommeren 2024.

Skateparken kommer selvfølgelig til gavn for alle byens skatere og ikke kun de unge, der er en del af UngAalborg.

Del artikel

Andre læser også