Fantastisk udsigt fra terrassen: Her bor du 40 meter over Limfjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
nybolig.dk, skansehøj
nybolig.dk, skansehøj

Lejeboligmarkedet når nye højder i Nørresundby – bogstavelig talt.

I begyndelsen af det nye år, kan du flytte ind i en lejebolig på Skansehøj, som er beliggende hele 40 meter over Limfjorden.

Men du skal være hurtig ved havelågen, for Skansehøj tilhører toppen af lejeboliger – på alle tænkelige måder.

Bo på toppen – 40 meter over Limfjorden

Skansehøj rummer allerede smukke nybyggede punkthuse i et dynamisk område med både ejer-og lejeboliger.

I begyndelsen af 2019 slår Nybolig, i samarbejde med Aalborg Boligadministration, dørene op for første etape af 77 nye kvalitetslejeboliger, som opføres på byens højeste placering.

nybolig.dk, skansehøj

Boligerne er hver især godt indrettet med gode kvalitetsmaterialer, der matcher naturens elementer.

Ambitionen med lejelejlighederne har været at skabe mangfoldige kvalitetsboliger til alle og opnå en god synergi mellem såvel børnefamilier som studerende, seniorer og singler.

Lejlighederne er mellem 70 og 104 kvadratmeter, og fordelt på 2 – 4 værelses boliger.

Når man bor 40 meter over Limfjorden siger det sig selv, at udsigten fra terrassen er helt fantastisk og ekstraordinær.

Lejlighederne har store altaner, så man kan nyde solens færden på himlen hele dagen lang – og for dem som vil helt til toppen, så er der en unik tagterrasse, med udsigt over vand, land og by.

Beboerne får et stort anvendeligt depotrum samt mulighed for at leje en garage, p-plads eller carport og et ekstra stort depotrum.

For de beboere som ikke har bil, så kører bussen med korte mellemrum ude foran bygningen.

Lejelejlighederne er for de fleste pengepunge. Lejepriserne starter fra 7.000 kroner.

Få Lindholm Søpark som baghave

Udover at lejlighederne bliver opført på Nørresundbys højeste placering, så er boligerne omgivet af grønne områder med aktivitet for alle aldre.

Der er en spritny legeplads til nabolagets børn, samt cykel- og barnevognsparkering til børnefamilierne.

Desuden har Skansehøj Lindholm Søpark som baghave.

nybolig.dk, skansehøj

Søparken er et godt åndehul i den travle hverdag, som er et skønt rekreativt område, hvor man kan gå lange ture rundt om søen.

Foruden de skønne naturarealer, så er Skansehøj tæt på dagligvarebutikken Rema1000 og Nørresundby idrætcenter.

Det forventes, at de første lejeboliger står klar til indflytning den 1. april 2019.

Du kan læse og se meget mere om projektet og boligerne lige her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Ikke kun for de velhavende: Spritten får også ungdoms- og seniorboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det store område i Aalborgs Vestby, der tidligere rummede De Danske Spritfabrikkers produktionsanlæg, er under markant forandring.

De fredede dele af fabrikken finder ny anvendelse – og området som helhed bliver fortættet med nybyggeri af både almene og privatfinansierede boliger, hvor byggeriet på de første 600 boliger er godt i gang.

Går man en tur forbi området, kan man allerede se de nye bygninger skyde højt i luften.

Taffeltårnet bliver blandet ungdoms- og seniorboliger

Nye beboere kan se frem til en bred diversitet i boligerne på det nye Spritten, hvor Taffeltårnet og Høkergården er i gang med at blive bygget.

”Vi har fornøjelsen af at være med til at kickstarte omdannelsen af Spritten, idet vi sammen med A. Enggaard opfører byggerierne Taffeltårnet og Høkergården.

Begge byggerier er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens Niras er bygherrerådgiver”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Taffeltårnet, der kommer til at bestå af flere bygningsdele på fire til 16 etager, vil for Himmerland Boligforenings vedkommende rumme 15 seniorboliger og 24 ungdomsboliger, hvortil kommer et antal privatfinansierede lejligheder.

Mens ungdomsboligerne bliver på knap 50 kvadratmeter hver, bliver de to- til treværelses seniorboliger på 70 til godt 100 kvadratmeter.

”Taffeltårnets facader tager udgangspunkt i den nyklassicistiske stil, som præger arkitekt Alf Cock-Clausens bygninger på den gamle spritfabrik.

Der bliver selvfølgelig tale om en nyfortolkning, men man vil blandt andet kunne genfinde detaljer som materialesammensætning og udformning af vinduesområder”, fortæller Ole Nielsen.

Byggeriet rummer blandt andet en tagterrasse på 4. sal, placeret i midten af et grønt tag.

Her vil der være direkte sollys det meste af dagen og udsigt over såvel Spritten som Vestbyen og Fjordmarken.

93 ungdomsboliger i Høkergården

Når det gælder Høkergården, består Himmerland Boligforenings andel af 93 ungdomsboliger, hvortil kommer privatfinansierede boliger og en dagligvarebutik i stueetagen.

Byggeriet bliver på 5 til 11 etager. Til ungdomsboligerne, der alle er på knap 50 kvadratmeter, er der knyttet to tagterrasser med udsyn over henholdsvis Fjordmarken og Spritten, Fjordmarken og Limfjorden.

”Også for Høkergårdens vedkommende har vi tænkt i klare referencer til de eksisterende fabriksbygninger, der blev opført i begyndelsen af 1930’erne og betragtes som et hovedværk i dansk fabriksarkitektur.

Udgangspunktet er det oprindelige byggeris kombination af tegl og stål, hvor vi lader en tung teglbase spille sammen med en let konstruktion i aluminium”, fortæller Ole Nielsen.

De kommende afdelinger på Spritten understreger Himmerland Boligforenings stærke fokus på blandede byggerier – altså renoveringer og nybyggerier hvis beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status.

Ifølge Ole Nielsen viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling:

”Det handler ikke udelukkende om at få blandet nationalitet og religion. Fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra for eksempel beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse.

Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at understøtte forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Målet er at være med til at skabe mere tolerance, forståelse og medejerskab til eget boligområde.”

Ole Nielsen fortæller, at man også i projekteringen af Taffeltårnet og Høkergården har lagt vægt på, at de nye byggerier først og fremmest bliver en blanding af ejerformer og aldersgrupper – og det er håbet og forventningen, at de dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe og understøtte et interessant bymiljø.

Tjek dit postnummer: Så meget stiger din bolig i værdi

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Prisstigningerne på villaer og rækkehuse omkring København ser ud til at fortsætte, og resten af landet følger godt med.

Stigningerne bliver ikke så voldsomme som tidligere, men der er stadig fremgang i alle landets postnumre i de næste 12 og 24 måneder. Det viser en prognose over værdiudviklingen i hele landet fra Bolighed.dk.

Største stigninger i kommunerne omkring København

I de næste 12 måneder fortsætter tendensen til, at områder tæt på de store byer oplever fremgang.

Stigningerne bliver mest markante i København og i Nordsjælland, hvor husejerne kan finde de store smil frem i de næste 12 måneder. Tendensen er den samme omkring Århus, Odense og Aalborg.

”Renterne er faldet en del i de seneste måneder, og det betyder, at mange familier har mod på at bevæge sig ud på husmarkedet. Beskæftigelsen er stadig høj, og der er kommet godt gang i handlerne i det meste af landet”, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Han vurderer, at usikkerheden om de nye boligskatter ikke vil afholde køberne fra at slå til, når den rigtige bolig dukker op.

”De fleste køber et hus, fordi de har behov for et sted at bo. Og lige nu er det især de rekordlave renter, som får boligpriserne til at stige. I de kommende år får købere og sælgere god tid til at forberede sig på, hvad de nye boligskatter kommer til at betyde rundt omkring i landet”, siger Christian Jaspers.

Region Nordjylland: Top 5 over værdistigninger*

1                    9000 Aalborg                      53.479 kr.

2                    9210 Aalborg SØ                43.599 kr.

3                    9400 Nørresundby              41.399 kr.

4                    9200 Aalborg SV                40.563 kr.

5                    9220 Aalborg Øst               37.215 kr.

*For en villa eller et rækkehus på 140 kvadratmeter

Du kan selv tjekke dit postnummer lige her.

Ny statistik: Boligejere i Aalborg er benhårde forhandlere

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Der bliver ikke givet ved dørene i Aalborg Kommune, når prisen på boligen skal forhandles mellem køber og sælger.

Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af de seneste tal fra Realkreditrådet.

Fordel for købere og sælgere

I Aalborg Kommune bliver et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter udbudt til 2.123.000 kroner og solgt for 2.002.000 kroner.

Det svarer til et afslag på 121.000 kroner eller 5,7 procent, som er en smule lavere end første kvartal i år.

”De lave afslag vidner om, at der er balance mellem antallet af købere og antallet af sælgere.

Boligmarkedet er inde i en god gænge, og det er helt naturligt, at prisen justeres lidt undervejs i salgsperioden eller i de afsluttende forhandlinger mellem køber og sælger,” siger Tue Klinggaard, der er indehaver af danbolig Aalborg C.

I 10 ud af 11 landsdele er det gennemsnitlige afslag faldet i andet kvartal sammenlignet med kvartalet forinden. De lavere afslag er gode nyheder for både købere og sælgere, fortæller Carina Bach Kristiansen fra danbolig Aalborg C:

”For sælgerne betyder det, at det alt andet lige bliver nemmere at orientere sig mod en ny bolig, når de har et mere tydeligt indtryk af, hvad de kan forvente at få for deres eksisterende bolig,” siger hun og fortsætter:

”For køberne betyder det, at de nemmere kan indsnævre deres boligsøgning og bruge tid på de boliger, som ligger inden for deres budgetramme, også selvom det er vigtigt at huske på, at der ikke bliver givet afslag på alle boliger, og at nogle boliger bliver solgt til en højere pris end udbudsprisen,” siger Carina Bach Kristiansen

Positiv udvikling på husmarkedet

Forklaringen på de faldende afslag skal findes i det lave renteniveau, som gør det nemmere for køberne at blive kreditgodkendt.

Det fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

”Der har været en positiv udvikling på husmarkedet i størstedelen af landet og husene handles til stadig højere priser.

Det skyldes blandt andet det store rentefald, vi har haft i 2019, som gør det billigere at finansiere boligen og dermed også nemmere at blive kreditgodkendt,” siger hun og tilføjer:

”Det går godt på boligmarkedet, hvor priserne på huse stiger støt, og der sælges og købes fint med huse.

Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet, og derfor ser vi en fremgang i salgsprisen samt et fald i afslag i stort set samtlige landsdele.”

På landsplan var den endelige salgspris på et gennemsnitligt hus 6 procent lavere end den første udbudspris på huset i andet kvartal mod 6,7 procent i første kvartal.