Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

SKAL smages: Surdejsbageren lancerer is med romkugle, hindbærsnitte og kanelsnegl

Af Emil Kjær Jørgensen

Det danske vejr arter sig virkelig for tiden og ifølge DMI’s prognose, kan vi i den kommende uge se frem til både sol og fine forårstemperaturer – hvor onsdag lige nu ser ud til at blive højdespringer med hele 17 grader.

Hertil er der kun at tilføje, at vi har svært ved at finde en bedre kombination end godt vejr … og is i rigelige mængder.

Det skulle da lige være kombinationen af henholdsvis romkugle, hindbærsnitte, kanelsnegl og is.

Fra i morgen, lørdag d. 18. april, kan alle is/kage-elskere glæde sig til, at Surdejsbageren ved Budolfi Plads lancerer hjemmelavet is, hvor man (indtil videre) kan vælge mellem smagen af de tre legendariske kagevarianter.

Isen bliver lavet i et meget begrænset parti, og en to-go skål af din favorit koster 35 kr.

SKAL smages: Surdejsbageren lancerer is med romkugle, hindbærsnitte og kanelsnegl

FantastISk smag med lækre kage-stykker

At en surdejsbager lancerer is kunne man måske umiddelbart undre sig over. Men når man snakker med Henrik Bruse Skougaard, der er indehaver af Surdejsbageren, så kunne intet være mere naturligt.

Kagerne giver vel i princippet sig selv: De er alle hjemmebagte i egen ovn, af egne opskrifter og tilsat en tilpas mængde kærlighed fra Surdejsbageren ham selv.

Selve isen er hjemmelavet på en bund af hjemmelavet økologisk vanilje-parfait og er så tilsat de kager, som Surdejsbageren også normalt sælger i kagemontren.

“Jeg elsker is, og min favorit har altid været Ben & Jerry’s, og jeg har faktisk brugt en del tid på at udvikle en opskrift, der kunne hamle op med dem. Det synes jeg er lykkes nu,” siger Henrik.

Hver is-variant er tilsat ingredienser fra kagerne, så det hele går op i en højere enhed.

Du finder altså lækre chunks af din yndlingskage i selve isen, og hvis du er ekstra lækkersulten (og det er du!) kan du toppe din bestilling med hjemmelavet guf og et stykke tilpasset kage – til blot 10 kroner ekstra.

“Vi har piftet smagen yderligere op ved eksempelvis at sætte lidt romaroma til romkugle-isen og frysetørrede hindbær til hindbærsnitte-isen,” fortæller Henrik.

De SKAL smages

Vi siger naturligvIS aldrig nej til at prøvesmage nye gastronomiske tiltag i byen, og vi var forbi til en lille testsmager fredag formiddag …

(Og for at besvare dit spørgsmål med det samme, så JA: Det fungerer også udmærket som en anderledes (men genial) brunch).

SKAL smages: Surdejsbageren lancerer is med romkugle, hindbærsnitte og kanelsnegl

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var med visse forbehold, at vi satte skeen i kage-isen. Det er jo langt fra første gang, at vi er blevet udsat for denne slags – og kan vi overhovedet blive ved med at lade os overraske?

Svaret er igen: Ja.

De var så gode, at det faktisk var decideret umuligt for os at udvælge en favorit blandt de tre, og det var tæt på perfekt at kunne smage en skefuld af hver … før man så kunne starte forfra igen.

Isen er i sig selv helt fantastisk og smager skønt af vanilje – og hvornår er noget blevet dårligere af at tilsætte kage?

2 tons mel og stor travlhed

Med lanceringen af kage-isen spår vi nu stor travlhed og lidt ekstra kø ved den lille vinduesluge; og som tidligere nævnt, så er der altså ikke uendelige mængder is at sælge ud af. Så … be there og be square!

I løbet af karantænetiden har Surdejsbageren solgt massevis af lækre kager, surdejsbrød og ikke mindst de populære karantænekits, som består af 1 portion surdej og 2 x 1,5 kg mel til 100 kr.

“Vi har brugt over 2 tons mel i marts, så vi har haft rigtig travlt.

Vi har kun ros tilovers for vores kunder, som virkelig har været gode til at holde afstand. Alle har en forståelse for, at vi er i en usædvanlig situation, og vi har ikke oplevet nogen sure miner,” siger Henrik.

SKAL smages: Surdejsbageren lancerer is med romkugle, hindbærsnitte og kanelsnegl

Surdejsbageren holder åbent kl. 8-16 fra mandag- lørdag, mens man også kan forudbestille brød til søndag.

Hvad: Hjemmelavet to-go is fra Surdejsbageren
Hvor: Surdejsbageren, Budolfi Plads
Hvornår: Mandag – lørdag, kl. 8-16.

Del artikel

Andre læser også