Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal opereres: Syg Niarn aflyser stor tour

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Skråen
Foto: Skråen

Han har lige spillet til Fredagsfest i Karolinelund, og den 11. november skulle han have optrådt på Skråen.

Men Aalborgs rapkonge Niarn, med det borgerlige navn Niels Roos, er på grund af en nyresygdom nødt til at sætte en stopper for koncerter i den kommende tid.

Det oplyser han i en pressemeddelelse fra All Things Live, hvor det fremgår, at den turné, han skulle have indledt til oktober, bliver udskudt.

“Min krop er slidt ned af sygdommen, og jeg kan ikke spille flere koncerter, før jeg får en ny nyre via en transplantation.

Det ser heldigvis ud til at lykkes i løbet af efteråret – og på den anden side af nytåret, skulle jeg gerne være (næsten) så god som ny”, skriver Niarn i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

“Det betyder desværre, at vi er nødt til at rykke efterårets planlagte Himmelfarten Tour til næste år, for at gøre plads til transplantation og efterfølgende restitution.”

Håber at vende stærkere tilbage

Det var i forbindelse med en turné i 2021, at han opdagede, at han har alvorligt syg.

“Her blev det konstateret, at min nyrefunktion var faretruende lav. Jeg blev hastigt overført til Rigshospitalet, hvor jeg fik min diagnose: En autoimmun sygdom havde nedbrudt mine nyrer. Lægerne prøvede at redde mine nyrer med plasma-ferese, men lige lidt hjalp det. Jeg skulle i dialyse.

Fra den ene dag til den anden var mit liv ændret. Jeg skulle kobles til en maskine i fire timer tre gange om ugen, og lægerne var ikke i tvivl: De frarådede på det kraftigste, at jeg tog ud og spillede koncerter.”

Det oplyses ikke, hvornår en eventuel ny tour finder sted.

“Jeg beklager ulejligheden, men jeg lover at jeg kommer tilbage, bedre og stærkere og fyrer op for en tour, der kommer til at brage gennem landet som aldrig før.’

‘Tusind tak til alle mine fans for jeres evige støtte og kærlighed. Uden jer og jeres energi havde jeg aldrig fundet kræfterne til at holde den kørende, så længe som jeg har gjort. TAK!’, skriver han.

Del artikel

Andre læser også