ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal dyr holde social afstand?

Af Annoncør

I løbet af de sidste måneder har flere af os skulle vænne os til at være sammen hver for sig, og nu hvor samfundet så småt er ved at åbne igen, skal vi igen til at lære et helt nyt sæt spilleregler. Der har været meget fokus på, hvordan vi skal forholde os i forhold til hinanden, og hvordan vi skal håndtere samvær mellem børn, men hvordan forholder det sig egentlig med vores kæledyr?

Skal man undgå kontakt med sine kæledyr?

I villakvartererne omkring de større byer som f.eks. Aalborg, er der mange hjem med hundelemme, hvilket betyder, at hundene frit kan gå ind og ud, men er det noget man som hundeejer bør være opmærksom på, og skal man forsøge at undgå hunde og katte, der strejfer om i nabolaget?

Det korte svar er nej. Dansk Dyrlægeforening forklarer at da spredningen hovedsageligt sker, når en person hoster eller nyser, er smitten fra dyr til menneske meget usandsynligt. På verdensplan er der pt. 1 kat og 2 hund, der er testet positive for COVID-19, hvor man mener, at smitten er overført fra dyrenes ejer.

Da der er meget lidt viden på området på nuværende tidspunkt, og derfor er svarende ikke endegyldige, men fordi antallet af smittede dyr er så småt, betyder det, at vi ikke har meget at være bange for. Så længe vi følger henvisningerne fra Sundhedsstyrelsen.

Hvad hvis du er syg eller i karantæne?

Dyrlægeforeningen anbefaler, at du overlader pasning af dine kæledyr til et andet medlem af husstanden, hvis du bliver syg, men fordi der ikke er noget der tyder på, at smitte kan overværes fra dyr til menneske, er der altså ingen grund til at sømme katte- eller hundelemmen til, og du kan roligt lade din hund blive luftet af en, der er rask og ikke er i karantæne. Det anbefales dog, at hundelufteren bærer handsker og spritter sig af og vasker hænder efterfølgende.

Del artikel