Skal bruge meget mere plads: Aalborg Chokoladen bygger ny stor chokoladefabrik

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Chokoladens flagship-store på Kennedys Plads
Aalborg Chokoladens flagship-store på Kennedys Plads

Den velkendte Aalborg-virksomhed Aalborg Chokoladen gør sig nu klar til fremtiden og bygger ny fabrik på Aalborg havn.

Pladsmangel og stigende efterspørgsel på de luksuriøse chokoladeprodukter er blandt årsagerne til, at virksomheden netop har indgået en aftale med Port of Aalborg om et nyt areal på Østhavnens nye udstykning Ankeret ved Rørdalsvej, der efter planen skal huse fremtidens grønne erhvervspark.

Det skriver Port of Aalborg i en pressemeddelelse onsdag.

Ny stor udvidelse af erhvervspark

Sidste år kunne Port of Aalborg berette om planerne om at udvide havnens erhvervspark med en ny udstykning på 140.000 kvadratmeter.

Siden er området blevet byggemodnet, første lejer er kommet på plads, og nu når projektet en ny milepæl: det første grundsalg.

Port of Aalborg har netop indgået en aftale den velkendte Aalborg-virksomhed, Aalborg Chokoladen, om et areal på foreløbigt 4.000 kvadratmeter, der skal danne rammen for en helt ny chokoladefabrik med plads til flere forskellige aktiviteter inden for virksomhedens chokoladeunivers:

“Vi har i længere tid været udfordrede af pladsmangel på vores nuværende lokation og har set os om efter nye omgivelser, hvor der også er mulighed for at udvikle os og tænke længere ud i fremtiden.

Her var placeringen på Port of Aalborgs nye udstykning en rigtig god mulighed,” siger indehaver af Aalborg Chokoladen, John Aslak Jensen.

Aalborg Chokolade

Kan bedre styre leverancer

Ifølge ham er der flere grunde til, at matchet mellem Aalborg Chokoladen og Port of Aalborgs nye areal er godt:

“Som dansk chokoladefabrik er vi optagede af, at vores produkter bliver fremstillet og indpakket på en hensynsfuld og bæredygtig måde.

Vi modtager råvarer fra vores leverandør, og herefter producerer vi det hele selv. Det gør os i stand til at styre alle processer og have hånd i hanke med alt lige fra minimering af chokoladespild og emballagevalg til et fornuftigt energiforbrug på fabrikken,” siger han.

Han peger desuden på, at netop dét fokus er i fint tråd med Port of Aalborgs ambitioner om at gøre området til fremtidens grønne erhvervspark.

Udstykningen er en del af det område, som Port of Aalborg og en række markante, lokale aktører vil udvikle til Danmarks grønne testområde under navnet Green Hub Denmark, der har til formål at skabe rammerne for bæredygtige prototyper, hvor der fra start tænkes i synergier, digitalisering, samarbejde og nye teknologier.

Aalborg Chokoladen
John Aslak fra Aalborg Chokoladen

Plads til flere chokolade-aktiviteter

En af fordelene ved en nyopført fabrik på arealet er ifølge John Aslak Jensen, at faciliteterne kan indrettes præcist, som de ønsker og har behov for.

Det giver blandt andet mulighed for at udvide aktiviteter og events i forbindelse med chokoladeproduktionen, som virksomheder og privatpersoner allerede kan opleve:

“På den nye fabrik får vi nogle skønne rammer med god plads til rundvisninger, chokoladekurser, foredrag og andre events.

Det oplever vi stor efterspørgsel på og vil fortsat gerne kunne tage imod det stigende antal interesserede. Og så er det bestemt heller ikke uvæsentligt, at havnen er et godt valg for os rent logistisk.

Det er nemt at komme til og fra med varer, og vores fabrik får en fin synlighed ved rundkørslen på Rørdalsvej og Tranholmvej, hvor mange mennesker kører forbi hver dag,” forklarer han.

Hos Port of Aalborg finder Commercial Manager Jeppe Faber det ganske positivt, at det første grundsalg af den nye udstykning nu er gennemført:

“Det er en rigtig god start for vores nye udstykning. Generelt har vi i en længere periode oplevet stor efterspørgsel på ledige erhvervsområder på havnen. Både fordi virksomheder på havnen ønsker at udvide deres faciliteter, og fordi der kommer nye til. Her på havnen oplever de ikke begrænsninger i deres muligheder for at udfolde sig.

Vi sørger for, at rammerne og de logistiske forhold er optimale, og vi sparrer gerne med virksomhederne i forhold til, hvordan vi endnu bedre kan imødekomme deres behov,” siger Jeppe Faber.

Opførelsen af Aalborg Chokoladens nye fabrik forventes at gå i gang inden for den nærmeste fremtid.

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Ejerlejligheden byder blandt andet på

  • To altaner
  • Køkken-alrum
  • Tre værelser
  • To badeværelser
  • Bryggers
  • Og mange lækre detaljer såsom gulvarme

Åbent Hus på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Du kan læse mere om V-husene her.